Веќе прекинав да верувам во било што поврзано за "вирусов". Иако бев огромен "верник" на почетокот и фоста загрижен, сега конечно се виде дека сево ова беше една глобална игра да се направи еден огромен социјален тест, да ни се одземат сите права и слободи кои мислевме дека ги уживаме, а у ствари ни биле позајмени. Главната агенда сега дефинитивно ми се гледа дека е воведување на вакцина, а дали е тоа главната цел или не можеби и никогаш нема да дознаеме.Не затворија, ни забранаа основни права, не свртеа еден против друг да си маваме етикети, нешто што само на филмови сме гледале. Не сум верник, ама 4 дена за Велигден не затворија, а сега за мудлиманскиов празник со 20 и кусур "демек" новозаболени на ден, па уште и продолжен викенд, дозволија Неделата до 11 да може да се шета. Политика е сето тоа, појаки се Албанците од нас во нашата сопствена држава и добиваат што сакаат, ама настрана тоа, се виде дека не се прават мерки за доброто на сите и поради опасноста од вирусот туку на кој како му одговара. Подеднаква би требало да е опасноста од вирусот денес и вчера, како што беше пред 2-3 недели, кога се работи за јавни собири и разноразни групни славувања.
Фрустриран сум искрено, дека "пандемијава" покажа дека и во 21 Век можат да ми воведат Гестапо и да ми го контролираат секое мое движење.