Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.581
Поени од реакции
22.295
Си прочитал нешто, и одма си убеден дека нешто си сфатил.
Оваа изјава на Меркел е висока политика и е вперена најмногу баш против Трамп.
Меркел беше многу блиска со Обама, а уопште не го мириса Трамп.
Се ближат избори во САД и се користи ситуацијата со короната да го срушат.
Би рекол дека е можно и цела оваа завера со короната да е најмногу и за тоа, Трамп да падне по секоја цена, затоа уште и трае.
Скоро сите медиуми во САД како СНН, Бломберг и други се на демократи, нонстоп се креираат стории за починати, демек ете денес не веруваше, утре умре, постојано ударни вести се наводната пандемија и колку е Трамп неспособен да се справи со неа.
Блек лајвс метер, протестите што се направија,кампањата што се направи интернационална, се дел од истата агенда, да се собори Трамп.
Целта на медиумите е да го омаловажуваат Трамп кај сопственото гласчко тело кое ги изненади сите бидејќи се планираше победа на Хилари Клинтон.
Изјава на Трамп од 2016
"I could stand in the middle of Fifth Avenue and shoot somebody and I wouldn't lose voters," Trump claimed in 2016.
Трамп е републиканец, ја победи Хилари Клинтон на големо изненадување на сите, најверојатно како резултат на големото неопределено гласачко тело кое се покажа како конзервативно и кое тешко го менува ставот, но сега со толкаво пљуење по Трамп веќе е можда сменета ситуацијата.
Е да, место да најдат полесен начин светот се саговара против Трамп, прави вирус во лабораторија, го пушта од Кина, од другиот крај на светот за се мислис Трамп сигурен, за на крај да влезе во САД и таа да стане најзаразена во светот. Улогата на Трамп е тотално небитна, секако. Веруваш ли во тоа?
Автоматски споено мислење:

Стварно бе не може да споиш 2 реченици, легенда си.
Трамп веќе знае дека нема ништо од корона, ама немоќен е, затоа е и во дуел со Фаучи кој излезе најголема гнида и петоколонаш, затоа и ги откачи СЗО бидејќи и тие учествуваат во заверата против него, затоа и Меркел трола против него.
:LOL::pos:

Член од
10 декември 2015
Мислења
68
Поени од реакции
205
Vo Italia ne go donesoa virusot srbi kako sto pisuva vo MKD portali , albanci od Kosovo se.
Naucnicite istrazuvaa tuka i zbuneti se zosto koronava od kosovarite e poinakva od ovdesnata , imalo mala izmena vo genomot ili kako se vika , nekoja mutacija sto pravi mnogu brzo da se siri -coronavirus molto veloce.
Navodno koronava mutirala dodeka se razmnozuvala i opstanuvala vo nivnite organizmi.
Ako i tuka ni se rasiri taa albanska mutirana brza korona ke imame polos vtor bran.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Добри сме сите, и мајка ми и татко ми се позитивни инаку, само они без симптоми се. 6ти ден ни е денес, треба 14 дена да поминат па да се тестираме и слободни ќе бидеме со два последователни негативни тестови.

Малце им е хаотично организирано сево ова ама јебига, Македонија и се е можно. Решение за самоизолација добивме на вибер, а до сега никој не нема проверено. Ни се јавија од ИЈЗ за да извршат епидемиолошка анкета, и тоа не ми се свиѓаше зашо можеш да ги искинеш од лажење и никому ништо. Јас 55 пати и кажувам бев во контакт со девојка ми и брат и, таа не ни ме рецна за на крај да ме праша дали имам жена/девојка и пак да и го кажам истото. И ми зема податоци само од девојка ми, од брат и не, и на крај видов не видов се откажав, посекако детето не оди нигде и свесно е за ситуацијата. И викам од работа кај мене се тестираа, сите се негативни, сакате број од директорот, или меил, да ви ги покажат резултатите, женава ми вика не не таман работа, ако се негативни нема потреба. Епа у случајов се, ама замислете колку има што лажат и не знам како може вака на збор да веруваат, без потврда без ништо, може не се тестирале сите од работа, може никој не се тестирал...

Така да не се чудете многу зошто е раширен вирусов, покрај неодговорниот народ тука се и мизерните институции кои допринесуваат подеднакво за истото.
Иста работа, јас и викам работам тоа и тоа се имам сретнато со сто луѓе, на тоа епидемиологот одговара ке ми дадеш контакти и броеви од кои имаш на СМС, со тоа што ке се ограничиш само на тие во затворен простор без маска повеќе од 15 минути што си бил со нив... викам ок, и праќам околу 20 контакти што ми текнува во момент од кои пола без броеви за да после некое време ми текнува на уште еден контакт и вртам викам така и така , вика абе немај гајле не се замарај сите судии кажуваат судат во големи судници, а и плус тие што ми ги прати без броеви прошлиот пат неможам секако да ги најдам... прв што помислив е дека овие дигнале раце.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.057
Поени од реакции
2.067
Еве што се спрема у САД за изборите
Most Americans Favor Voting by Mail as Option in November
  • 64% of Americans favor allowing voting by mail this November
  • 83% of Democrats favor such measures
  • Republicans most likely to oppose and harbor concern for fraud
Се најавува гласање по пошта или имејл, вакво нешто подржуваат дури 83% од демократите, а само 40% од републиканците поради страв од превари.
Ова е можно да се случи само во услови на одржување на пандемијата во живот, затоа не очекувајте никакви вакцини да одобри СЗО до тогаш, здравје од јануари, февруари догодина ќе се случи револуцијата во медицината и ќе биде победен вирусот, вака или онака, али тогаш ќе биде нормално да се полни болниците поради сезонскиот грип.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Кичево се прости од единствениот оџачар Алија....работеше плус и како уредувач на паркови и зеленило во кичевски Комуналец. Во петокот го видов го уредуваше Булеварот....косеше трева. Иако имаше близу 60 години, се качуваше по оџаци како атлета. починал во амбулантната кола на пат за клиника....

РИП...лесна му земја
Си го видел петокот, здрав ко атлета бил, го средувал булеварот во Кичево (??) и сега починал?
Вирусов е стварно непредвидлив.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.581
Поени од реакции
22.295
Што е важно кој празник е, зошто мора да се нагласи? Целта е да се шири исламофобија?
Дали вака ќе се постираше сето ова и ако беше Велигден???
Тоа се факти. Сакала неќела.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Тоа се факти. Сакала неќела.
Не ги оспорувам. Факти си се факти. Но нема потреба да се потенцираат.
Тревата е зелена, небото е сино.
Факти се. Дали се релевантни? Не.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Си го видел петокот, здрав ко атлета бил, го средувал булеварот во Кичево (??) и сега починал?
Вирусов е стварно непредвидлив.
Čovekot bese takov....koga raboteše beše kako mašina, bez zastanuvanje. Ja teraše kosilicata kako na trka. Zdrav prav izgledaše, vaka na oko....

Член од
10 декември 2015
Мислења
68
Поени од реакции
205
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.033
Поени од реакции
74.445
Vo Italia ne go donesoa virusot srbi kako sto pisuva vo MKD portali , albanci od Kosovo se.
Naucnicite istrazuvaa tuka i zbuneti se zosto koronava od kosovarite e poinakva od ovdesnata , imalo mala izmena vo genomot ili kako se vika , nekoja mutacija sto pravi mnogu brzo da se siri -coronavirus molto veloce.
Navodno koronava mutirala dodeka se razmnozuvala i opstanuvala vo nivnite organizmi.
Ako i tuka ni se rasiri taa albanska mutirana brza korona ke imame polos vtor bran.
Мутирал од лилјак на двоглав орел.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не ги оспорувам. Факти си се факти. Но нема потреба да се потенцираат.
Тревата е зелена, небото е сино.
Факти се. Дали се релевантни? Не.
Акo ти се нерелевaнтни oние кoи јa букнaa зaрaзaтa,се закануваа дека Бангладеш ке не направат,одбивaa дa се тестирaaт пa преку прегoвoри ги убедувaa дa гo нaпрaвaт тoa,лaжеa зa oствaрени кoнтaкти,дo ден денешен гoлемo мнoзинствo не верувaaт у вирусoв,ги пoгребувaa и сеуште ги пoгребувaaт умрените спрoтивнo нa прoтoкoлите зa Кoвид 19 и гo прoглaсијa вирусoв зa мртoв тoгaш имaш сериoзен прoблем.Кaкo мoже дa ти е пoбитнo дaли ке се шири ислaмoфoбијa нa фoрумoв oд тoa декa утре мoже недaј бoже ти или твoј близoк дa си ги пoврaтите белите дрoбoви низ устa и у лимен кoвгеч дa те спуштaт пoд земјa?Дa не му се верувa нa чoвек oвa штo гo читa.Спуштете ме жив у киселинa,сaмo немoј дa "ширите" ислaмoфoбијa нa фoрум

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.033
Поени од реакции
74.445
Акo ти се нерелевaнтни oние кoи јa букнaa зaрaзaтa,oдбивaa дa се тестирaaт пa преку прегoвoри ги убедувaa дa гo нaпрaвaт тoa,лaжеa зa oствaрени кoнтaкти,дo ден денешен гoлемo мнoзинствo не верувaaт у вирусoв,ги пoгребувaa и сеуште ги пoгребувaaт умрените спрoтивнo нa прoтoкoлите зa Кoвид 19 и гo прoглaсијa вирусoв зa мртoв тoгaш имaш сериoзен прoблем.Кaкo мoже дa ти е пoбитнo дaли ке се шири ислaмoфoбијa нa фoрумoв oд тoa декa утре мoже недaј бoже ти или твoј близoк дa си ги пoврaтите белите дрoбoви низ устa и у лимен кoвгеч дa те спуштaт пoд земјa?Дa не му се верувa нa чoвек oвa штo гoчитa
Се заебава на темата. Тепа време, контра на тема која не го интересира, со ставови кои не се негови туку му се интересни за да навлече реплики.

Kajgana Shop

На врв Bottom