Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
Ako nemas 15k evra dzabe e, toa e samo bogatite da preziveat
zboruvav za drzavata, znaci drzavata ministerstvo za zdravstvo moraat po itna postapka da kupat 100ina hemofiltratori samo za skopskite bolnici, i 50 za nadvor od skopje.

so ovaa brojka od 205 sme na nivo na italija koga ja davaa po site svetski mediumi, znaci ako se vodime spored procent ova bi bilo kako 6500+ vo italija.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
не било само во Белград гужвата, па и во Грекос имало, во 40 града
си видел за што се у Грчка, а за што у Србија?

Инаку има разни протести низ светот во моментот, но не се сите поврзани со пандемијава.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.473
Поени од реакции
16.675
не било многу заразени кај нас , само околу 2 х повеќе од СВЕТСКИ ПРОСЕК :eek:
Автоматски споено мислење:

си видел за што се у Грчка, а за што у Србија?

Инаку има разни протести низ светот во моментот, но не се сите поврзани со пандемијава.
тука пишува поради нови рестриктивни мерки, значи има врска со Пандемијата

Žestoki sukobi izbili i u Grčkoj zbog novih restriktivnih mjera - u Ateni prosvjednici policiju gađali molotovljevim koktelima, demonstracije u više od 40 gradova diljem zemlje

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
не било многу заразени кај нас , само околу 2 х повеќе од СВЕТСКИ ПРОСЕК :eek:

Žestoki sukobi izbili i u Grčkoj zbog novih restriktivnih mjera - u Ateni prosvjednici policiju gađali molotovljevim koktelima, demonstracije u više od 40 gradova diljem zemlje
Restriktivnite merki im se osnesuvaat na promena na zakonot za strajkovi.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450

Протестите во Грција се поради носење закон за протести.
И нема врска со пандемијава, ни со протестите во Србија, ни со темава.

" Critics of the proposed reforms include the Athens Bar Association and parliament’s own legislative review committee. They argued that plans to prosecute protesters attending unsanctioned rallies and to hold protest organizers responsible for damage caused if rallies turn violent are legally troublesome. "

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Си биле 202 короништа. Колку од нив биле ш.иптари?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Си биле 202 короништа. Колку од нив биле ш.иптари?
Нив фала им што ни го овозможија ова (во соработка со нашите политичари).
Е сега више, како што милувам да кажам, гомната од пукнатата канализација што се прелеа во Кандахар, Хелманд и Мосул, е протечена и во поцивилизираните делови. Сега се повеќе има и немуслимани.
Ова сега што се дешава, е ефектот кој каурите го пијат ради ифтарските вечери, не тогаш кога кај нив пукна.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Партиското групирање периодов, ќе си го земе данокот.
Најеклатантен пример, е глупото и нездраворазумско правење митинг пред една недела, на ДУИ, на ужасно тесно место за митинг - Камени Мост, каде речиси никој не носеше маска. Лабаво однесување од џандарите, кои инаку се насобраа казни по каурските места, деновиве.

(веста не е од порталот на Воислав Шешељ, туку од порталот на Џабир Дерала)
Вчера кај мене пред зграда митинг имаше "наша" партија и имаше повеќе луѓе од ова, беа уште повеќе збиени :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Вчера кај мене пред зграда митинг имаше "наша" партија и имаше повеќе луѓе од ова, беа уште повеќе збиени :)
Да, јасно ми е - и ние сме исто лоши.
Тој наратив од Курлис и Чослимо, кој го подржаваш и ти, што ти се пресликува во објективноста при модерирање, во пракса е неточен и може со мал милион примери да се демантира.

Нема везе.
Не носеа маски, ко на сликава?
Имаш слика да видиме дали се повеќе луѓе од централниот митинг на ДУИ во Скопје?
Иначе може и Дарданија или Курлис или било кој форумски реативизатор да дојде и да каже ја видов милион каури како у сред полициски час седат надвор на една маса и никој не ги пипка.

На крају крајева, прошла бака са колачима више. Сега е салата. Корона ефекти ќе има од сите партиски збирања деновиве, али пак, едно е десет луѓе со маски пред зграда, друго е сто пати повеќе на камени мост без маски.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Нив фала им што ни го овозможија ова (во соработка со нашите политичари).
Е сега више, како што милувам да кажам, гомната од пукнатата канализација што се прелеа во Кандахар, Хелманд и Мосул, е протечена и во поцивилизираните делови. Сега се повеќе има и немуслимани.
Ова сега што се дешава, е ефектот кој каурите го пијат ради ифтарските вечери, не тогаш кога кај нив пукна.
Шо знам, treker.mk не мисли така. Фали знаменце со литијата. Илјада статистики и ниту една за дневно зголемување по општини.
Capture2.JPG

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
јас пак ке кажам не го кривам народот, рецимо државата каде сериозно пристапија кон вирусот, а не со небулози како овде и во Србија и народот озбилно ги сфати, еве рецимо Словенија... додека кај нас еднаш едно кажуваат друг пат друго кажуваат, па за некоои важи карантин за некои не важи, па за некои верски празници бевме во карантин, а за некои не бевме, па билдаат бројки на починати а нема логика како оној во сообраќајка, па јас лично знам луѓе што роднини им се починати а пишани од корона бидејќи само биле позитивни... така да неочекувај од вакво раководство во држава народот сериозно и одговорно да се однесува, кога тие што треба да се пример не се однесуваат и делуваат на тој начин.
Шо знам, коа гледам дека раководството заебава и народот гледа да го заебе системот, логично ми е примена на рестриктивни и пунитивни мерки. Она курчење и преправање само ја влошува состојбата и помага во ширењето на вирусот. Повеќе од очигледно е дека народецов си пати од хронично куроболие (бар додека не го стигне маката). После тоа Цацко му е крив.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Шо знам, treker.mk не мисли така. Фали знаменце со литијата. Илјада статистики и ниту една за дневно зголемување по општини.
Прегледај го приврзокот 258503
Прво, не те контам баш што сакаш ти да кажеш, дали си саркастичен или се глупираш, али баш статистикава вели дека скокот е грубо- 5-7 дена после ифтарските вечери. Од тие денови статистиките по општини кажуваат каде точно се појави. Да не треба и за тоа да постувам извештаи? Дури и најглупиот морон, може да си ги поврзе у глава хронолошки сликите гордо постувани на нет од масовно непочитување на мерките од страна на Албанците, со периодот од 5-7 дена потоа, па се до скокот во тие општини, три-четири пати поголем од март, април.
Исто така, има по општини по денови, колку има заболени.

Не можам ја вакви детски објаснувања на секој да ги дадам. Земите у курац, читајте извештаи од тие денови. Нема ја да ви цртам овде на сите што ќе се избаците со глупости од незнаење, игнорантност или штотијазнам што.

Ако си саркастичен, тоа е друга работа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Пред 3 месеци по фејсбук и по темиве споделувавме жалопојки по балкони, бела чао, к***и-палци, за денеска Италија да ни опне (со полно право) забрана за влез на нас, Ерменија, Бахреин, Бангладеш, Бразил, БиХ, Чиле, Кувајт, Молдавија, Оман, Панама, Перу и Доминиканската Република.

Прегледај го приврзокот 258503
Недостасува бајрам, објавата на изборите.....недостасуваат реалните бројки...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако е за некоја утеха, не сме сами во мизеријава, поминаа изборите во Хрватска и Србија и бројките се вивнаа и таму, Косово веќе да не правиме муабет, 50% заболени на тестови, таму веќе е спремно за со нуклеарно гаѓање да се стерилизира.

Kajgana Shop

На врв Bottom