Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Штета тенискиот турнир што го пропушти :D

Не знам за прашањево, ама не е лошо побааги да се пазиш во Белград. Така е опуштено, а така се лажира реалната состојба....побитно е здравје него формални процедури.
Ма не се задржуем у Белград ,од аеродром у кола и гас Скопје.

мада еве има и боље опција , со туркиш Дубаи Истамбул Скопје на 5ти јули. Ваљда би била боље варијанта .

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ма не се задржуем у Белград ,од аеродром у кола и гас Скопје.

мада еве има и боље опција , со туркиш Дубаи Истамбул Скопје на 5ти јули. Ваљда би била боље варијанта .
Релацијата "Трета Земја" -> Србија -> Македонија не би требало да е проблем. На граница најверојатно ќе треба да потпишеш изјава дека одиш во Државен карантин(во случај да имаш негативен PCR тест имаш опција самоизолација по дома). Вака беше до пред 10-тина дена.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
@Igorcemk Јас не да не сум анти-ваксер, туку сум анти-антиваксер - ги гледам антиваксерите како закана за општеството. И овој аргумент јас што го давам со фалсификуваните лекови и вакцини, пак мислам дека Е аргумент. Гледај го случајон со токсичен отпад на Дрисла - доволно е двајца, тројца да ги потплатиш и увезувај радиоактивен отпад ако треба, не е проблем. Во тој дел јас сум скептик. Фондот за здравство е единствената институција во оваа несреќна држава во која секој директор беше уапсен - буквално. Да не вртам у политика сеа, оној Ден Дончев што сеа цел свет го гледа како пика пари у ташна, од политика го снема со криминал и магично успеа сдс да го врати (мислам, ваква држава со меморија како златна рипка нема на друго место во Универзумот)....јас мислам дека веледрогериите овде целат само на корупција и на таа основа вртат огромни милиони, а народот си плаќа со здравје (кога нема мозок очигледно). Што може свесен човек да направи - поставен е во дилема. Дури и не е проблем, ете самата вакцина како таква може и не е штетна, ама може нема никакво дејство против болеста (не зборам за конкретнава), замисли ја таа штета - си мислиш дека си безбеден, а не си. Во тој правец ми е дискусијата, инаку далеку од тоа дека сум против вакцинирање исл.
Izvini, ne sakav da te kategoriziram kako antivakcer tuke te poddrzuvam samo te citirav oti pisuvase za temata vakcina. :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Izvini, ne sakav da te kategoriziram kako antivakcer tuke te poddrzuvam samo te citirav oti pisuvase za temata vakcina. :)
Тој проблем сега посебно ќе дојде до израз. Неносењето маска и недржење дистанца се сега актуелни, а со вакцината допрва ќе бидат натегања.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Дечки едно прашање, треба да летам до Белград и да идам после накај Скопје.,без тестови без изолации. Е сега кога напраив муабет со амбасадорот тука он вели не е проблем да слеташ до белград и да влезеш во Македонија. Ама може да биде проблем доколку некој од македонија дојде до белград и те собере од аеродром за да те врати назад во Скопје. Дека наводно треба да напишеш изјава дека нема да се вракаш у Македонија 3 месеци.

Е сега , прашањето е дали е можно да направиш излез од Македонија за Србија и да се вратиш назад истиот ден без никакви последици?
од утре треба да нема проблеми при влез во Македонија или Србија без тестови и карантини, знам бидејќи во сабота очекувам гости од Београд па ја пратам ситуацијата со последните уредби на владата.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.555
Поени од реакции
18.804
Замисли на цела радост македонци да казнувале хахахах
Посекако е џабе радвањето. Тие сметки не плаќаат казни ќе платат, исто како на ѓупците шо питат пари казна да му пишиш.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
од утре треба да нема проблеми при влез во Македонија или Србија без тестови и карантини, знам бидејќи во сабота очекувам гости од Београд па ја пратам ситуацијата со последните уредби на владата.
Дечкото прашуваше повеќе за излез од Македонија, знаеме дека нема да има проблеми за влез, работата е за излез. Дали сеуште тераат да потпишеш изјава дека нема да се враќаш во МК 3 месеца или дека нема да бараш помош од амбасада во странство, не сум сигруен што те тераат да потпишеш, ама очигледно се потпишува нешто при напуштање на МК.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Дечкото прашуваше повеќе за излез од Македонија, знаеме дека нема да има проблеми за влез, работата е за излез. Дали сеуште тераат да потпишеш изјава дека нема да се враќаш во МК 3 месеца или дека нема да бараш помош од амбасада во странство, не сум сигруен што те тераат да потпишеш, ама очигледно се потпишува нешто при напуштање на МК.
Не, неколку пати потенцираа погоре декс веќе ќе нема такви препреки.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

S

ski

Гостин
дуи си ја работи државава без престан,сега наметнаа колективен курмеболитет со дозвола на влез во државава без PCR тест само поради нивните швицарски гласачи.
Нема да ме чуди и pse jo да помине ако не овој пат на некои следни избори ке биде и тоа.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
968
Поени од реакции
1.577
75 ozdraveni e dobar moment u cela vaa kasa popara. Se nadevam deka ke ke pocneme da gledame brojki od nad 100 ozdraveni dnevno.

Pazete se site i da izdrzime .

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Кога ќе видам шипурки по улица, ги заобиколувам на широко....кога во сообраќај на семафор стојам до шипурска кола (со тоа црните стакла) одма дигам прозори.....сега тоа ифтарџиско население од ЕУ кога ќе ни се рашета така слободно....весело ќе биде....здравите од нив квалитетно ќе се испозаразат тука и убав експорт ќе им вратат назад.
Сите страдаме заради тие нивни ифтари со по 50 метарски маси.....племе диво одвратно

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom