Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.154
:(Koga nekoj normalen bi napravil kontrola na kogo se mu e dadena platezna karticka, glava ke go fati.
Nevidena zloupotreba....samo kaj mene na rabota dobija karticki vraboteni, a voopsto na rabota ne doagaat.
Namesto stimulacija na zdravstveniot personal da napravat, tie naprotiv uste poveke gi vlosija I taka losite mugucovecki odnosi.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
А градинките затворени мајките неможат со деца дома
Да сака некој да се жени неможе ресторантите за свадби затворени едино свадба дома приватно ебати државата
Видиш, ова е прецизна идентификација на најтешките последици од ситуацијава.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Треба да си тотално луд да донираш пари на владата. Ако сакаш да си хуман, има други начини. Ни тие 10 денари од скенирање фискална не би им ги дал.
нека почнат да ги извршуваат своите обврски кон граѓаните, после нека бараат фискални, донации и сл.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
200 dusi zaboleni u eden den, u prosek 10 dusi umreni u eden den
Cekaj malce Darling, ako se vkupno 200 zaboleni od koi vo prosek 10 umiraat togas ja odnel gjaolot segata. No tuka ne se raboti za 200 vkupno tuku od tie so gi testitale, random ili kako i da e. Vistinskata brojka na zaboleni, asimptomatski ili so klinicka slika posto ne se testirani site mozi da bidi i 2 milioni. Na 2 milioni 10 pocinati (i toa pod uslov site da pocinale strogo od virusot) e najblago receno statisticka greska. I 160 ili kolku i da se sega na 2 milioni zarazeni e poprilicna mala brojka. Ne pravite sega i vie ko na vremeto pederite koga pravele anketa kolku ima pederi vo republikata i po nekoja slucajnost anketata ja pravele vo pederski kafic. Koga im izlegoja procentite da se cudat budalite. Statisticki po nivnata anketa 80% od populacijata ispadnaja pederi.
Автоматски споено мислење:

Треба да си тотално луд да донираш пари на владата. Ако сакаш да си хуман, има други начини. Ни тие 10 денари од скенирање фискална не би им ги дал.
Sega si proveriv, ne mi sleduvalo finansiska pomos od vladata. A spremen bev da im gi vratam,doniram ili sto i da e.
Jbg koga nejki nejki.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
На Анална 5 ТВ е Филипче......одговара на прашања за "големите семејни настани каде што се прекршувале мерките", "познатите големи кластери" итн......почнува да трокира на прашањата.....луѓето давале невистинити податоци....интересно....лица кои требало да се во самоизолација но се шетале слободно......

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.154
Поени од реакции
10.154
:facepalm:Filipce si prizna megu redovi deka nemozat da se spravat so situacijata.
Topkata ja prefrlaat na M V R, na svesnosta na graganite...no dodeka oni se osvestat, 460 luge koi treba da bidat vo samoizolacija, si setaat slobodno nadvor I NIKOMU NISTA..

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
:facepalm:Filipce si prizna megu redovi deka nemozat da se spravat so situacijata.
Topkata ja prefrlaat na M V R, na svesnosta na graganite...no dodeka oni se osvestat, 460 luge koi treba da bidat vo samoizolacija, si setaat slobodno nadvor I NIKOMU NISTA..
Прашањето е што можеа да направат? Јасно е дека сега ќе имаат такви изјави. Нивните препораки не се почитуваа. Како медицинско лице, има покритие за тоа што го зборува...како функционер на актуелната власт треба да се огради од низа погрешни одлуки.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А кој треба да санкционира непочитување на закони/рестрикции, Македонски шуми можда?

Фејлнаа и Наќе и онаа другана, газ даен за албански гласови и двете страни, само некој да ми ги бранел по форумов овие месец дена

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
Види го Филипче вика за да одбегнат гужви ден пред тоа им дозволиле за Бајрам да биде послободно :tapp:
Нека биде маж и нека каже дека требало на утринснка рамазанска молитва браќава да одат.....а не гужви по маркетите да не се стварале пред бајрам

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.013
Не сме биле лидери во регионот по смртност?? Ние сме имале посебни статистички анализи за разлика од СЗО.....ова ме просветли :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom