Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.154
Поени од реакции
5.743
Мој постар пријател еве 2-3 години после прележувањето на короната сеуште го нема повратено осетот за мирис
Јас, стар најверојатно колку твојот постар пријател,
прележав 2-3 пати корона, во последните 2-3 години...
Не те разбирам, што сакаш да кажеш???

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Јас, стар најверојатно колку твојот постар пријател,
прележав 2-3 пати корона, во последните 2-3 години...
Не те разбирам, што сакаш да кажеш???
човекот е во средни 60-ти, , прележа корона пред 2 годни, го изгуби мирисот како последица на короната, и сеуште не му е повратено сетилото. ништо неможи да помириса

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.154
Поени од реакции
5.743
човекот е во средни 60-ти, , прележа корона пред 2 годни, го изгуби мирисот како последица на короната, и сеуште не му е повратено сетилото. ништо неможи да помириса
Му благодарам на Господа, што немав никакви последици, ниту пак симтоми...
Само тестовите покажаа дека сум позитивен на вирусот,
додека јас самиот не осетив никакви проблеми.
Не сум вакциниран...

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Како е ситуацијата со ковидот?
Хронолошки ако гледаме вирусот се загуби откако почна војната помеѓу Русија и Украина. Заболените, статистиките на починати и повикот за трета доза се изгубија од медиумите. Мораше да се направи простор за пропаганда против Русија. ЕУ и Америка не можеа да менаџираат две големи случувања истовремено. Економски не беше возможно да финансираат ковид мерки и војна. Не можат истовремено да водат две пропаганди, тоа ке беа премногу информации е како такви нема толку лесно да бидат апсорбирани од народот, ќе немаше фокус. Сега почнуваат статистиките на штетните последици од вакцинацијата, Фајзер се покажа со многу голем процент на несакани послефици заедничко за сите е што не штитеа од заболуваење и пренос на вирусот. За Македонија олеснителна околност е што вакцините не беа соодветно чувани, како такби го немаа целосното разорно дејство во организмот на човекот. Би го споменал графин оксидот кој се содржи во Фајзер, за да не се соедини во самата вакцина беше потребно да се чува на одтедена температура. Луѓето кои лепеа и лепат магнет на местото на убод е поради не правилното чување на вакцините. Денес има толку многу информации на нет, нормално дека спрема секоја информација треба да пристапуваме со скептицизам, рационално и логицирање. Отприлика таква е ситуацијата со ковидот. Бев заразен два пати, првиот пат го поминав лесно, вториот малку потешко со губење на мирис, ми се поврати после неколку месеци. Ковидот како заразување постоеше и постои, станува збор за вештачка мутација на сарсков2 вирусите, како потхрана го има спајк протеинот кој е вештачка творба. За протеинот постои видео од сведочењето на Фаучи, да ги побарам ке ги прикачам.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.542
Поени од реакции
16.726
нема Ковид ама има други позаебани вируси на настинка, но не се интересни, треба да има повеќе случаи... Патем, пак ќе има некоја глобална епидемија, кога че заврши војната

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
...природно, коронавирусот кој знае од кога циркулира низ светот, ама не можел да се култивира со користење на стандардни техники кои успешно се култивирало риновируси, аденовируси и други познати вируси на обична настинка, во 1965 година, Тајрел и Бајно успешно го култивирале коронавирусот со сериски пренесување преку органска култура на човечка ембрионска трахеа со што новиот метод на одгледување беше воведен во лабораторијата од Бертил Хорн, да до денес со пандемијата со коронавирусот „сеуште не се обелодени“ дали тоа беше природен потег или едноставно избеган од биолабораторија намерно/ненамерно, сепак признале или не изгледа дефинитивно е човечки фактор во прашање за тоа што се случи во светот!

Член од
4 август 2018
Мислења
1.561
Поени од реакции
3.354
Кај се изгуби оној зика вирусот..ало зика јави се!Скоро сите поверуваа во невидливиот непријател а во невидливиот пријател ретко кој..и после проблем..епа проблем роѓаци..

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653

цитат:

„U Bruxellesu je održana velika međunarodna konferencija o COVID-u u suorganizaciji nezavisnog zastupnika Mislava Kolakušića na kojoj su sudjelovali brojni liječnici i profesori iz Europe i svijeta, Njemačke, Italije, Francuske, SAD-a, Kanade, Meksika…Svi ti medicinski i pravni stručnjaci i znanstvenici, a ima ih na desetke tisuća diljem svijeta, protekle tri godine bili su ušutkavani i cenzurirani od potpuno nepismenih urednika kojekakvih portala, administratora društvenih mreža i urednika. Cenzura koju su uspostavili bit će u budućnosti, kada se ostvare uvjeti za to, kažnjavana zatvorom kao što je i propisano zakonima.“
затворен цитат.

...малку се европарламентарци кои ја кажуваат реалноста и не се поткупени, но на крај мора да се изборат, зошто вистината кога тогаш мора да излезе на површината и да бидат казнети тие кои се виновни, пост долгорочни дејствија од антиковид вакцините на светско ниво допрва дава последици со потенцирани автоимуни болести, збувнување на канцер кој бил под контрола или пак зачестена појава кај млада популација, до зачестената посебно кај витални луѓе, спортисти и млади особи појавата како - „ненајдена смрт“.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
... прераната смрт на поранешниот фудбалер на Сараево и Тузла Сити (ја изградил својата фудбалска кариера во САД, каде што играл за Мичиген Бакс, во својата кариера поминал низ различни клубови меѓу кои Јаблонец, Знојмо и Слован Братислава) - Нермин Црнкиќ, починал на 30-годишна возраст, според првичните информации, причина за неговата смрт биле проблеми со срцето.

image-5.png

...зашто побогу никој не го поврзува тоа со антиковид вакцина, макар да се направи одбукција да се разрешат дилемите? спортист на 30 години фатално, од срце, мислам ејјј, до кога вака?

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.131
Поени од реакции
42.852
... прераната смрт на поранешниот фудбалер на Сараево и Тузла Сити (ја изградил својата фудбалска кариера во САД, каде што играл за Мичиген Бакс, во својата кариера помина низ различни клубови меѓу кои Јаблонец, Знојмо и Слован Братислава) - Нермин Црнкиќ, починал на 30-годишна возраст, според првичните информации, причина за неговата смрт биле проблеми со срцето, зашто побогу никој не го поврзува тоа со антиковид вакцина, макар да се направи одбукција да се разрешат дилемите? спортист на 30 години фатално, од срце мислам ејјј, до кога вака?
што ако не бил вакциниран?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.668
Поени од реакции
37.653
Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.100
Поени од реакции
6.069
...го нашле мртов во станот во САД, таму слободно ќе играл без примена антиковид вакцина...тоа сигурно!

Прегледај го приврзокот 386679
Јас колку што сум информиран од комшија кој преку 30 години живееше во Њујорк,сега е пензионер и тука седи додека син му е таму ми кажа дека без доказ за 2 дози Фајзер нема шанси да влезе странски државјанин така да дечково 100% бил вакциниран.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.131
Поени од реакции
42.852

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.582
Поени од реакции
22.300
Како и со дригу вируси овој го има и понатака и од време на време ќе се заразуваме. Што е чудно не знам. Туку до кога ќе ги пишете спортистиве како умрени од вакцина? Дали знаете дека и пред ковидот умирале млади спортисти од срцеви проблеми? Јаки сте во аргументите. Едната членка по дифолт го пиша како умрен од вакцина (како пред некој месец за моделот што се прецицал ама ај) а другиот член почнува со муабети ала сигурно знам од еден комшија од Ну Јорк. До кога бе вака со муабетиве?

Kajgana Shop

На врв Bottom