Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Почнале да приведуваат, ако може да им се верува. И тоа за саат време 15 луѓе.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
малку е поинаков овој, бидејќи растел и студирал во Загреб и Белград, но фамилијата и дружината му се тие.....нема тука бегање
Ех за време Југославија и Талат се школоваше по Белград и Загреб као по друг бил па 5 пати дезертер и воен злосторник на крај.Остај ти таа работа

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Почнале да приведуваат, ако може да им се верува. И тоа за саат време 15 луѓе.

Све се ова тралалајки...Пакистанската метода требаше да се имплементира

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Утре со лесно стигање до работа вие што сте Автокоманда и слично, искочете си порано да не стигнете таман за пауза.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Дното го пробиваме бре, срамота е воопшто да се дискутира за ситуацијава кај нас. Први ќе стигнеме до 100% заразени во Европа, а и пошироко, па и да погинеш колку можеш ќе се спасиш.
Таткото на градот од Маврово се јавува за да им порача на граѓаните дека треба да се почитува карантинот, Хидрожмицко во кафана и теретана, Заев вика се стабилизира ситуацијата пошто овие новиве биле асимптоматски случаи. Крем де ла крем од политичката сцена е тотална клошарана и неписменарија.
Јас стварно не можам да си објаснам како е возможно луѓе на највисоките можни политички функции, адвокати, професори, економисти и што ти јас знам да се толку глупи и неинтелигентни. Абе 40 години во кома да си бил и вчера да би се разбудил за 1 ден повеќе ќе научиш да се однесуваш од овие будали. Сите политичари се корумпирани, непринципиелни, популисти, лажат и што ти јас знам, ама овие се глупи, ќутуци, неписмени, трупови, абдали. Срам над срамовите, на какви ликови се сведе оваа држава, па после се чудиме како не може во село од 300 души, од кои 80% старци државата нема контрола. Па која будала ќе послуша наредба од вакви мулиња неписмени?

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Инаше видео и во Топанско како приведуваат поголема група. Им текна кога заврши карантинот, а и што ако ги привеле кога ќе ги пуштат одма.
Ај тоа, туку не ми е јасно кај кур одат во недела навечер, во сред полициски час. Па ќор човек нема по улици бе, ни па има кај да се оди. Стварно не ми е јасен тој менталитет, демек ги заебав кауриве/цајканиве/државава, они мене полициски час ќе ми ставаат.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Нов карантин, нов „карантин“.
Наќе и вмро ќе ја јадат политичката штета од „карантинов“ ама некако многу незабележливо поминува тоа дека дури и да беше министерот од сдсм, истото ќе се случуваше.
За мицко кога бил у кафана у Дебар Маало, цела полиција на готовс, полицајци, ЕБР, директорот на БЈБ, нема кој не дошол у Дебар Маало, зошто замисли, претседателот на вмро го фалите на дело како ги крши мерките.
Славјанка одма после 2 дена излага на прес специјално за тоа, за да каже како мицко не ги почитувал мерките и како он бил у кафана со двајца службеници на МВР и дека законите ќе важат исто за сите.
Зошто таа Славјанка не излезе сеа на прес и да каже „ги видовме многуте видеа од новинарите за прекршување на полицискиот час, ги идентификувавме лицата и против нив поднесовме кривична пријава“. Можеа одма да ги идентификуваат дечките што ја тепаа девојката у Штип, а не можат барем еден што го прекршил полицискиот час да идентификуваат ?

Ама не, сдсм ќе го имаа истиот однос, само вака повеќе им одговара, они сакаат да работат по закон, ама ете се погоди овој од вмро што ги саботира.

Ги саботира my ass....
Па не ја сфаќаш суштината на самиот пост што си го пишал. Ако еден Мицко кој е еден од главните политичари и претендент за премиер ги прекршува јавно мерките и на толку информации вели дека не е информиран, нормално дека и обичниот народ ќе си земе сила...

Политичарите треба да се за пример а не да донесат полициски час и да избегаат по другите села и градови кај што нема. И не е точно дека ДПНЕ го јаде стапот напротив токму Зајко и Венко го јадат...

Еве јас лично сум повеќе гневен на Венко и СДССМ него на ДПНЕ... а верувам и грото од Македонскиот народ се согласува со оваа констатација.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Утре со лесно стигање до работа вие што сте Автокоманда и слично, искочете си порано да не стигнете таман за пауза.
2-3ца што му ја спраштија се договорија кај да тргнат од Охрид да избегнат гужвите сабајле рано.Некако осекам дека сите ке се водат по таа логика и тек тогаш ке заглават

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Па не ја сфаќаш суштината на самиот пост што си го пишал. Ако еден Мицко кој е еден од главните политичари и претендент за премиер ги прекршува јавно мерките и на толку информации вели дека не е информиран, нормално дека и обичниот народ ќе си земе сила...

Политичарите треба да се за пример а не да донесат полициски час и да избегаат по другите села и градови кај што нема. И не е точно дека ДПНЕ го јаде стапот напротив токму Зајко и Венко го јадат...

Еве јас лично сум повеќе гневен на Венко и СДССМ него на ДПНЕ... а верувам и грото од Македонскиот народ се согласува со оваа констатација.
Сполај ти што ме изнесе на правиот пат и што ти ми ја објасни суштината на мојот пост.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ај тоа, туку не ми е јасно кај кур одат во недела навечер, во сред полициски час. Па ќор човек нема по улици бе, ни па има кај да се оди. Стварно не ми е јасен тој менталитет, демек ги заебав кауриве/цајканиве/државава, они мене полициски час ќе ми ставаат.
Шпартаат по улици, дремат по клупи. Во Чаир се негува она малското. Помини послем ручек во нормален ден во Чаир да видиш што е народ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.295
Поени од реакции
16.444
2-3ца што му ја спраштија се договорија кај да тргнат од Охрид да избегнат гужвите сабајле рано.Некако осекам дека сите ке се водат по таа логика и тек тогаш ке заглават
тие од државна служба и тие од дома што работат ќе си тргнат подоцна...ама насабајле ќе има и комбиња и камиончиња.....

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Не ли е ова џип на црвен крст бе?
ne gp vidov videovo... ama jas rabotev vo Crven Krst - republicki,vo toa vreme imase samo eden avtomobil (za Dare) koj poveke bese vo garaza iyoj ne se menuvase so godini-decenii, A sega gledam sekoj vraboten vo C.K. ima djip a potoa sto stanuva so niv ? Brzo gi menuvaat donaciite.
----
Citaj najnovo vo temata za Policijata,desavka vo Kapistec.

Kajgana Shop

На врв Bottom