Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
4.628
Поени од реакции
4.353
... а ти демек си лекар со вакво однесување и потценување? да ти се даде статистика и проценти од тие кои се платени автори со насочена цел и без цензура на Нет, додека другите статистики од поинаков реален аспект, преку ноќ се избришани?
...што толку го напаѓате на ваков начин членов, не знаете да дебатирате, а ќе видите некој дека размислува со своја глава веднаш ви доаѓа до израз изгубените седум години, па рицино, па не знам што... точно рицинусот си беше како лек за избор уште од времето кога како лекови во штангефесите се чувале орлови нокти, глувчевска опашка, зајачки трн и други пра пра пра супстанции за лечење на времето, а самиот „доктор“ тогаш со назив „врач“, што мислиш ти лекарот и првична медицина со книга ли се почна како ти на факс? прочистуваањето на телото со рицинус значи остранување на сите токсини од телото, пола здравје тука е и не е воопшто за потсмев!
Јас се оградувам од тебе ако си лекар.

Бетер од тенеке си.
 

Staufer

Cogito ergo sum
Член од
17 јануари 2008
Мислења
12.849
Поени од реакции
17.370
А, колкав е размерот на умрени млади од корона?
Mnogu mal. Kazav ja deka vo grupa pod 12 koristot od vakcina ne e ist kako kaj vozrasni. Od edna strana imas provereni vakcini so poznati retki nus efekti a od druga strana kovidot so dolgorocni posledici koi delumno seuste se enigma, isto i kaj mladi.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.697
Поени од реакции
14.053
Ајде уште еднаш оти повторувањето е .... си знаете де.

Имунитетот од прележување после 1 година е 3 пати појак (30.2 на 100.000), отколку што е имунитетот од вакцина на 6 месеци (88.9 на 100.000).

RESULTS Confirmed infection rates increased according to time elapsed since the last immunity-conferring event in all cohorts. For unvaccinated previously infected individuals they increased from 10.5 per 100,000 risk-days for those previously infected 4-6 months ago to 30.2 for those previously infected over a year ago. For individuals receiving a single dose following prior infection they increased from 3.7 per 100,000 person days among those vaccinated in the past two months to 11.6 for those vaccinated over 6 months ago. For vaccinated previously uninfected individuals the rate per 100,000 person days increased from 21.1 for persons vaccinated within the first two months to 88.9 for those vaccinated more than 6 months ago.


Пак поддржувајте ги политичариве да ги вакцинираат прележаните, иако докажано е со студија дека тие имаат поголем број проблеми после вакцинирање, а имаат ферари имунитет дури и после една година.
 
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.336
Поени од реакции
6.947
Ајде уште еднаш оти повторувањето е .... си знаете де.

Имунитетот од прележување после 1 година е 3 пати појак (30.2 на 100.000), отколку што е имунитетот од вакцина на 6 месеци (88.9 на 100.000).

RESULTS Confirmed infection rates increased according to time elapsed since the last immunity-conferring event in all cohorts. For unvaccinated previously infected individuals they increased from 10.5 per 100,000 risk-days for those previously infected 4-6 months ago to 30.2 for those previously infected over a year ago. For individuals receiving a single dose following prior infection they increased from 3.7 per 100,000 person days among those vaccinated in the past two months to 11.6 for those vaccinated over 6 months ago. For vaccinated previously uninfected individuals the rate per 100,000 person days increased from 21.1 for persons vaccinated within the first two months to 88.9 for those vaccinated more than 6 months ago.


Пак поддржувајте ги политичариве да ги вакцинираат прележаните, иако докажано е со студија дека тие имаат поголем број проблеми после вакцинирање, а имаат ферари имунитет дури и после една година.
Леталитетот ти е 3,5 % во Македонија од Ковид. Како е кај вакцините?
 
Член од
24 март 2010
Мислења
13.686
Поени од реакции
20.831
И на алката да пишува
Teneke: i told you so :D

Мала шала, не капирам дали невакцинираните треба да се лутат затоа што нема да добијат алка или вакцинираните затоа што ќе бидат одбележани.
Сите ќе имаат алки. Само во различна боја, во зависност на тоа дали се вакцинирани, со која вакцина и какви привилегии имаат.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
11.697
Поени од реакции
14.053
Леталитетот ти е 3,5 % во Македонија од Ковид. Како е кај вакцините?
Леталитетот кај вакцинираните е 2.31%, а за истиот преиод (од 6 август) вкупниот леталитет е 3.4%.

Последната недела пак не објавија бројка и во петокот не ни сметав воопшто.

Вака беше до 26 ноември.

До предминатата недела имаше 52.436 позитивни, до оваа недела 58.276. Разлика 5.840.
До предминатата недела имаше 15.456 позитивни вакцинирани, до оваа недела 17.896. Разлика 2.440.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
44: 45.3%
45: 45.1%
Во 46-47 недела 41.8% од сите позитивни биле вакцинирани.


До предминатата недела имаше 1.788 починати, до оваа недела 1.986. Разлика 198.
До предминатата недела имаше 354 починати целосно вакцинирани, до оваа недела 415. Разлика 61.
По недели:
40: 27.8%
41: 24.7%
42: 21.8%,
43: 25.5%
44: 31.25%
45: 42%

Во 46-47 недела 30,8% од сите починати биле вакцинирани.
 
Последно уредено:
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.336
Поени од реакции
6.947
Леталитетот кај вакцинираните е 2.31%

Последната недела пак не објавија бројка и во петокот не ни сметав воопшто.

Вака веше до 26 ноември.

До предминатата недела имаше 52.436 позитивни, до оваа недела 58.276. Разлика 5.840.
До предминатата недела имаше 15.456 позитивни вакцинирани, до оваа недела 17.896. Разлика 2.440.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
44: 45.3%
45: 45.1%
Во 46-47 недела 41.8% од сите позитивни биле вакцинирани.


До предминатата недела имаше 1.788 починати, до оваа недела 1.986. Разлика 198.
До предминатата недела имаше 354 починати целосно вакцинирани, до оваа недела 415. Разлика 61.
По недели:
40: 27.8%
41: 24.7%
42: 21.8%,
43: 25.5%
44: 31.25%
45: 42%

Во 46-47 недела 30,8% од сите починати биле вакцинирани.
Не тенеќе, колкав е леталитетот од вакцините. Не кај вакцинираните.
 
Член од
13 април 2021
Мислења
1.292
Поени од реакции
4.522
Сите ќе имаат алки. Само во различна боја, во зависност на тоа дали се вакцинирани, со која вакцина и какви привилегии имаат.
Искрено се надевам дека нема да дојде до тоа. Јас само тролав.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom