Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
31 март 2019
Мислења
34
Поени од реакции
44
- Штити од инфекција, не 100% ама близу 90% ама штити 100% од смрт и тешко заболување со трајни последици.
- Спречува пренос на други 80-90% и ако пренесеш со помала количина што може да биде клучно при зараза не незаштитен.
- Делува и на мутации не со иста јачина како првиот вирус ама сепак доволно. А и штити од тешки заболувања и кај мутации.
- Минимум трае 8 месеци значи исто толку, колку со имунитет стекнат од зараза. Може и подолго. Ќе се потврди со повеќе поминато време.
- Несакани дејства како ден-два настинка да имаш. Со мал ризик тромбоза и смрт, некаде 1:100.000 и со тоа далеку помалце ризик него да се заразиш.
- Вакцините ги поминаа сите фази пред пуштање барем тие во ЕУ што се пуштени се уредно пуштени, не по брза постапка.
Мај прешассс. Јор вери наиввв. Онли тајм вил тел. Ват иф сам уан дајз алреди ваксинејтед?
Деј вил сеј д коз ов дет из сам адер илнес амаунг мени илнесиз дет меџикли дизапииирд јуст афтер д бљади корона ќејм. Ви ар ол џаст лаб маусез мај прешас.
 

Igorcemk

Cogito ergo sum
Член од
17 јануари 2008
Мислења
11.264
Поени од реакции
14.571
Мај прешассс. Јор вери наиввв. Онли тајм вил тел. Ват иф сам уан дајз алреди ваксинејтед?
Деј вил сеј д коз ов дет из сам адер илнес амаунг мени илнесиз дет меџикли дизапииирд јуст афтер д бљади корона ќејм. Ви ар ол џаст лаб маусез мај прешас.
Дарвин вуас рајт мај прешис.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
9.442
Поени од реакции
15.372
- Вакцините ги поминаа сите фази пред пуштање барем тие во ЕУ што се пуштени се уредно пуштени, не по брза постапка.
- ова учествуваше во некои предклинички студии на овие ,,К19,, вакцини, затоа што немаше време за клинички студии или биле многу кратки!
како можеш без трунка резерва вака да манипулираш?
- болеста Ковид 19 појавена во ноември 2019 год како резултат на с-к-2 вирус, па во декември 2020 се почнало со вакцинирање, за тебе е ,,не по брза постапка,, една неполна година ако се зема во предвид и времето за самото производство?

1618176091209.png
 
Последно уредено:

Igorcemk

Cogito ergo sum
Член од
17 јануари 2008
Мислења
11.264
Поени од реакции
14.571
- ова учествуваше во некои клинички студии на овие ,,К19,, вакцини?
како можеш без трунка резерва вака да манипулираш?
- болеста Ковид 19 појавена во ноември 2019 год како резултат на с-к-2 вирус, па во декември 2020 се почнало со вакцинирање, за тебе е ,,не по брза постапка,, една неполна година ако се зема во предвид и времето за самото производство?

Прегледај го приврзокот 291716
Врвење фази нема толку врска со време колку со резултати. Пошто си добра со гугл: Побарај од ЕМА вест кога ги одобри вакцините. Фала.
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.025
Поени од реакции
1.421
Мај прешассс. Јор вери наиввв. Онли тајм вил тел. Ват иф сам уан дајз алреди ваксинејтед?
Деј вил сеј д коз ов дет из сам адер илнес амаунг мени илнесиз дет меџикли дизапииирд јуст афтер д бљади корона ќејм. Ви ар ол џаст лаб маусез мај прешас.
216880_327111447_39059724f73a9969845dfe4146c5660e.gif
 
Член од
2 септември 2013
Мислења
238
Поени од реакции
211
Па не е првпат човештвото да се соочи со коронавирус, имаа оние 20 години време да се подготват, имавме сарс 2001/2/3 па потоа мерс 2012 не е ова вонземски вирус ..
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
9.442
Поени од реакции
15.372
Врвење фази нема толку врска со време колку со резултати. Пошто си добра со гугл: Побарај од ЕМА вест кога ги одобри вакцините. Фала.
...тоа ти заклучуваш за фазите, па толку сигурно настапуваш за резултатите, пак ќе речам без трунка резерва во твој коментар, ти немаш воопшто изградено свое мислење очигледно ...и што има врска Гугл, ти да немаш белешки во нотес од терен, па од таму добиваш инфо, а јас сум била добра за Гугл, па сум, а и ти си, ама разликата што знам што да исфилтрирам и да цензурирам за разлика од тебе, зашто ти немаш база да разликуваш што може да е фејк, а што не!
 

Igorcemk

Cogito ergo sum
Член од
17 јануари 2008
Мислења
11.264
Поени од реакции
14.571
...тоа ти заклучуваш за фазите, па толку сигурно настапуваш за резултатите, пак ќе речам без трунка резерва во твој коментар, ти немаш воопшто изградено свое мислење очигледно ...и што има врска Гугл, ти да немаш белешки во нотес од терен, па од таму добиваш инфо, а јас сум била добра за Гугл, па сум, а и ти си, ама разликата што знам што да исфилтрирам и да цензурирам за разлика од тебе, зашто ти немаш база да разликуваш што може да е фејк, а што не!


На пример.

Не знам иначе што цензурираш, ваљда фактите.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
9.442
Поени од реакции
15.372
На пример.
Не знам иначе што цензурираш, ваљда фактите.
...тогаш одговори, дали Спутник Ве вакцина е ,,авторизирана,, против К19?
нели е факт дека се вакцинират луѓето!? м?
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
9.442
Поени од реакции
15.372
Негде да негде не.
...молам? се зборува за пандемија, каде умираат луѓето, каков е овој одговор за во подтема секс дали влезе или не влезе прашање сега,
...игорче, факт дека вакцината Спутник Ве е против инфекција с-к-2, факт дека котира како една од најбезбедни вакцини од неколкуте наменети против К19 болест, факт дека ЕМА што ми даваш линк за препорака на вакцини ,,не го признаваат,, сеуште Спутник Ве за вакцина и нема авторизација во ЕУ...точка!

- факт е дека од 2005 година научниците почнале со експериментални претклинички студии (кај животни) за изработка на вакцина против тогаш првпат појавен САРС-коВ, токму да ова нова нанотехнологија со генетски материјал, протеински носач, вектор, како сакаш, но неуспешно затоа вопшто не преминало на клиничко (кај луѓето) експериментални студии,

...па немале успех ниту во 2014 со појава на МЕРС, да во 2019 се случи што се случи и дојде уште повирулентен САРС-коВ-2 , човештвото падна на колена, многу мртви, економија , социјален живот отиден, набрзина со тие искуства што ги имале кај животните неколку месеци преминале кај човекот од декември 2019 до кај септември 2020 и почнале со производство, да во декември 2020 почнале првото вакцинирање на населението, искуства, резултати што како, отом потом, додека се извакцинираат сите барем да се проба да се прекине ланецот на мутации и смртноста, а колатерална штета мора да има зашто процесот на ,,добра, ефикасна безбедна вакцина,, не е завршен,
...и затоа, е тој страв што е подобро, секој човек има само еден живот и секој размислува според можностите, ама ова што ти напишав е факт, сакаш разбери го, сакаш не...каква ЕМА, какво СЗО... веќе ,, не сме слепи,,!

 
Последно уредено:

Igorcemk

Cogito ergo sum
Член од
17 јануари 2008
Мислења
11.264
Поени од реакции
14.571
...молам? се зборува за пандемија, каде умираат луѓето, каков е овој одговор за во подтема секс дали влезе или не влезе прашање сега,
...игорче, факт дека вакцината Спутник Ве е против инфекција с-к-2, факт дека котира како една од најбезбедни вакцини од неколкуте наменети против К19 болест, факт дека ЕМА што ми даваш линк за препорака на вакцини ,,не го признаваат,, сеуште Спутник Ве за вакцина и нема авторизација во ЕУ...точка!

- факт е дека од 2005 година научниците почнале со експериментални претклинички студии (кај животни) за изработка на вакцина против тогаш првпат појавен САРС-коВ, токму да ова нова нанотехнологија со генетски материјал, протеински носач, вектор, како сакаш, но неуспешно затоа вопшто не преминало на клиничко (кај луѓето) експериментални студии,

...па немале успех ниту во 2014 со појава на МЕРС, да во 2019 се случи што се случи и дојде уште повирулентен САРС-коВ-2 , човештвото падна на колена, многу мртви, економија , социјален живот отиден, набрзина со тие искуства што ги имале кај животните неколку месеци преминале кај човекот од декември 2019 до кај септември 2020 и почнале со производство, да во декември 2020 почнале првото вакцинирање на населението, искуства, резултати што како, отом потом, додека се извакцинираат сите барем да се проба да се прекине ланецот на мутации и смртноста, а колатерална штета мора да има зашто процесот на ,,добра, ефикасна безбедна вакцина,, не е завршен,
...и затоа, е тој страв што е подобро, секој човек има само еден живот и секој размислува според можностите, ама ова што ти напишав е факт, сакаш разбери го, сакаш не...каква ЕМА, какво СЗО... веќе ,, не сме слепи,,!

Негда да, негде не. Експерт си за све околу корона и треба да ти е познато како функционира одобрување на вакцини. Секоје држава си има свои правила. ЕУ има пуштено Модерна, Бионтех, Астразенека и Џонсон. Спутник е сеуште во процедура оти релативно касно побараа одобрување нели секој производител мора да побара и да достави документи. Таков е процесот низ кои поминаа другите, без оглед на тоа дека и Спутник е добра вакцина. Ти прва ќе квакаше овде да се пуштеше некоја вакцина преку ред без процедура, ќе пишуваше реферати.
 

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
732
Поени од реакции
814
Мамето ваше преваратнско и лоповско.Народот нека умира како кучиња а вие правете бизниси со градење на згради и трговски центри.Ако ништо не ти било како што самиот велиш што не отиде да се лечиш на државно.А ти Македонски Народе уште да ставате пари во цркви и никако немојте под 100 денари си има тарифа исто што повише ставиш гревовите ке ти се избришат.И да им верувате како што самите велат тие се свето лице избрани од Бога и нив никој неможе да им суди.
https://fokus.mk/vladitsite-petar-i-agatangel-se-hospitalizirani-vo-sistina-poradi-korona-virus/
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.485

Eве интересно интервју за Бразил од доктор кој работи во Рио. Накратко, 90% од луѓето го имаат тој Бразилски сој П1, а вакцините делуваат и на него(не знам од која фирма имаат овие вакцини, мислам дека од АЗ) со оглед на тоа дека имале многу мал број на пациенти над 80 години, кои се скоро сите вакцинирани. Најзагрозена група моментално е од 40 до 60, а во поглед на смртноста од овој сој вели дека сеуште не е истражено дека е посмртоносен, но е дефинитивно позаразлив.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom