This balance of risk and benefit will continue to be assessed as more safety data comes in and as the vaccine programme moves into younger people, who are at lower risk of dying from Covid-19.BBC
![]()
Covid-19: Seven UK blood clot deaths after AstraZeneca vaccine
The regulator confirms the deaths to the BBC, but says the benefits continue to outweigh any risk.www.bbc.com
Тоа е заебано со податоците, можеш да си праиш cherry picking30 на 18 милиони. Ризик има многу мал секако, ако се сети на време може да се терапира. Добро што се знае за да секој си носи одлука и да си го процени ризикот. Не се такви весниците ама можеле да пишат на пример 17.999.970 вакцини без последици и 30 со тешки последици.
Секако. Верувам дека за скоро ќе имаат повеќе информации кои навистина се ризични. Ете до сега жени под 60 ама тоа е уште доста неспецифично.Тоа е заебано со податоците, можеш да си праиш cherry picking30 во 18 милиони се стварно малце, ама 29 во милион и двеста или 5 во 120 000 е загрижувачки. Затоа се категоризираат.
Има.. Фрапантни бројки...А што праат со вакциниве што стигнаа? Започнаа ли барем со вакцинирање или уште се “спремаат”?
Има ли бројки колку вакцинирани се на ден?
Уште се спремаатА што праат со вакциниве што стигнаа? Започнаа ли барем со вакцинирање или уште се “спремаат”?
Знаеш дека ги изненадија со вакциниве. Уште не можат да се свестат.А што праат со вакциниве што стигнаа? Започнаа ли барем со вакцинирање или уште се “спремаат”?
А вујко ти и дедо ти не се вакцинираа? Одамна вие имате вакцини, можда 2-3 месеци ако не грешам.Da sad imam izbor da li da primim AZ ili da se ne vakcinišem, bez oklevanja bih se vakcinisao. Na mom spratu zgrade u kojoj živim ima 4 stana, već je troje ljudi umrlo. Danas mi je priključen ujak na respirator, deda umro pre neki dan, moje okruženje i familiju je kovid "pokosio".
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Nisu primili nijednu dozu. Ćale mi kaže da u kovid bolnici gde on radi ima nekoliko pacijenata koji su primili obe doze vakcine i to uglavnom Sinofarm. Izgleda da će se primati i treća doza kineske.А вујко ти и дедо ти не се вакцинираа? Одамна вие имате вакцини, можда 2-3 месеци ако не грешам.
Kažu i da kineska vakcina najsporije stvara antitela i da ona vrhunac dostižu tek za godinu i po danaА вујко ти и дедо ти не се вакцинираа? Одамна вие имате вакцини, можда 2-3 месеци ако не грешам.