Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
13 август 2013
Мислења
1.061
Поени од реакции
2.070
Која хистерија,невероватно,одење у странство за вакцина,лудило,медиумите дефинитивно ја завршија работата која беше планирана. И така масите у основа се прости, но ова е доказ дека може да ги направат и амеби.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
И чаре? Дај кажи тогаш што е чаре за кај нас,да престанат овие срања? Вакцина не,карантин не,што тогаш? Што освен вакцинација ни преостануе?
...чаре имаше, ама беше прокоцкано неколку пати затоа дојде до ова, поради профит, политички поени и ова е резултатот, комисија за заразни болести направи неколу утки под политички притисок, отворени коридори да вирусот еволуира низ масата, а поправка на тоа нема нит со полициски час, нит со изолации, ова е резултат,
а и тие тестови за испитување, какви, такви наместо да се дадат бесплатно за масовно тестирање зошто се дадени како донации, беа на чуден начин тргнати, а се наплатуваше 10 х поскапо со ред со чекање по приватни болници и лаборатории, за тоа треба некој да одговара, ама ете овие се последиците и цел народ плаќа со свој живот! секое семејство ќе се грижеше за себе да беа достапни тестовите во секое време, на секое место аптека ли, маркет ли, бензиска ли со симболични 50 ден секој сам ќе се изолираше и ќе превземаа мерки, а не да трчаат по матични и болници да се моли за термин...
и наместо цел тој хаос, некако да се контролира и среди, ова вакцинацијава уште еден дополнителен хаос поради паника и со право сите сме уплашени поради ова состојба на морталитет, а се прават грешки , пак ќе кажам не е тоа седи на ред прими вакцина и оди си дома, готово спасен си!

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Епа на странциве им ја дадоа Астра Зенека, домашните бираа.
Како и да е , ваксајн туризам успешен за Србија.Патарини, матарини, гориво, храна, кафе...па и сместување некои.
Имаат вишок количини со рок... Вчера ги вакцинираа мигрантите па сега види кои количини имаат. Не знам каков ѓон образ имаат нашиве.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Имаат вишок количини со рок... Вчера ги вакцинираа мигрантите па сега види кои количини имаат. Не знам каков ѓон образ имаат нашиве.
...зошто би зеле непредвидливи количини со рок, за да после ги раздадат на таков начин? што би бил подобар рокот на фајзер или на спутник на пример наспрам астра зенека?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
...зошто би зеле непредвидливи количини со рок, за да после ги раздадат на таков начин? што би бил подобар рокот на фајзер или на спутник на пример наспрам астра зенека?
Голем број одбива да ја прими оваа вакцина за разлика од другите. Медиумите си го направија своето.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Голем број одбива да ја прими оваа вакцина за разлика од другите. Медиумите си го направија своето.
... па слично дел од медиумите биле против било какво вакцинирање со сеуште непоминато доволно време на клиничко испитување, па луѓето сакаат да се вакцинираат, дополнително прочитав коментари да луѓе во Србија во затуцани провинции сакале да се вакцинираат, а се уште не биле повикани иако аплицирале а најмалку укажале со која вакцина, па уште ќе бирале многу знаат тие што како,
...ова е доказ на неспособната ЕУ па и во пошироки светски рамки, дали намерно или ненамерно не навлегувам, а Србија само им даде хуманитарна лекција, а бенефит на повеќе страни !

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.431
Поени од реакции
10.356
Сигурно не мислиш дека Вучич е толку хуман и добронамерен што го вакцинира цел Балкан!?
Колку проценти од населението во Србија е вакцинирано?
Работава ќе да е дека има многу антиваксери и не ја сакаат Астра ....

Ова лудило може да направи само кластер на зараза.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Дали некој има информација како ќе биде во Ниш во понеделник и вторник, дали ќе продолжат со вакцинирање на странци без термин?
Се имам пријавено преку нивниот систем за аплицирање али ми нема стигнато покана за вакцинација.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.379
Поени од реакции
18.519
Дали некој има информација како ќе биде во Ниш во понеделник и вторник, дали ќе продолжат со вакцинирање на странци без термин?
Се имам пријавено преку нивниот систем за аплицирање али ми нема стигнато покана за вакцинација.
Исто и мене, за моите. Јас планирам да идам, па ќе видиме. Ако им останат дози не глеам зашто би немало.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ако заев донесеше вакцини како приватните болници ќе правеа милионски екстра профит?
Да, договорен е изгледа со нив, инаку уште во декември ќе донесеше 1 милион

Член од
17 август 2011
Мислења
10.379
Поени од реакции
18.519
Инаку мене ме премисли извештајот од ЕМА, не е баш reashuring за млади лица.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.355
Поени од реакции
7.117
Да, договорен е изгледа со нив, инаку уште во декември ќе донесеше 1 милион
Изгледа имаш дупка во сеќавање или не дај боже друго нешто - понудени беа кинески и руски вакцини кои заев ги одби.... и не се вклучувајте во сериозна тема само да лупате

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Исто и мене, за моите. Јас планирам да идам, па ќе видиме. Ако им останат дози не глеам зашто би немало.
Читам дека денес ги враќале тие што немаат добиено покана. Ама па може да е ради што имамногу гужва. Утре би требало да е растеретено.

Kajgana Shop

На врв Bottom