...чаре имаше, ама беше прокоцкано неколку пати затоа дојде до ова, поради профит, политички поени и ова е резултатот, комисија за заразни болести направи неколу утки под политички притисок, отворени коридори да вирусот еволуира низ масата, а поправка на тоа нема нит со полициски час, нит со изолации, ова е резултат,И чаре? Дај кажи тогаш што е чаре за кај нас,да престанат овие срања? Вакцина не,карантин не,што тогаш? Што освен вакцинација ни преостануе?
Имаат вишок количини со рок... Вчера ги вакцинираа мигрантите па сега види кои количини имаат. Не знам каков ѓон образ имаат нашиве.Епа на странциве им ја дадоа Астра Зенека, домашните бираа.
Како и да е , ваксајн туризам успешен за Србија.Патарини, матарини, гориво, храна, кафе...па и сместување некои.
...зошто би зеле непредвидливи количини со рок, за да после ги раздадат на таков начин? што би бил подобар рокот на фајзер или на спутник на пример наспрам астра зенека?Имаат вишок количини со рок... Вчера ги вакцинираа мигрантите па сега види кои количини имаат. Не знам каков ѓон образ имаат нашиве.
Голем број одбива да ја прими оваа вакцина за разлика од другите. Медиумите си го направија своето....зошто би зеле непредвидливи количини со рок, за да после ги раздадат на таков начин? што би бил подобар рокот на фајзер или на спутник на пример наспрам астра зенека?
... па слично дел од медиумите биле против било какво вакцинирање со сеуште непоминато доволно време на клиничко испитување, па луѓето сакаат да се вакцинираат, дополнително прочитав коментари да луѓе во Србија во затуцани провинции сакале да се вакцинираат, а се уште не биле повикани иако аплицирале а најмалку укажале со која вакцина, па уште ќе бирале многу знаат тие што како,Голем број одбива да ја прими оваа вакцина за разлика од другите. Медиумите си го направија своето.
Сигурно не мислиш дека Вучич е толку хуман и добронамерен што го вакцинира цел Балкан!?...зошто би зеле непредвидливи количини со рок, за да после ги раздадат на таков начин? што би бил подобар рокот на фајзер или на спутник на пример наспрам астра зенека?
Ја се испичив официјално, ќе почекам уште малцеГолем број одбива да ја прими оваа вакцина за разлика од другите. Медиумите си го направија своето.
Исто и мене, за моите. Јас планирам да идам, па ќе видиме. Ако им останат дози не глеам зашто би немало.Дали некој има информација како ќе биде во Ниш во понеделник и вторник, дали ќе продолжат со вакцинирање на странци без термин?
Се имам пријавено преку нивниот систем за аплицирање али ми нема стигнато покана за вакцинација.
Да, договорен е изгледа со нив, инаку уште во декември ќе донесеше 1 милионАко заев донесеше вакцини како приватните болници ќе правеа милионски екстра профит?
Изгледа имаш дупка во сеќавање или не дај боже друго нешто - понудени беа кинески и руски вакцини кои заев ги одби.... и не се вклучувајте во сериозна тема само да лупатеДа, договорен е изгледа со нив, инаку уште во декември ќе донесеше 1 милион
Читам дека денес ги враќале тие што немаат добиено покана. Ама па може да е ради што имамногу гужва. Утре би требало да е растеретено.Исто и мене, за моите. Јас планирам да идам, па ќе видиме. Ако им останат дози не глеам зашто би немало.