Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Смртност во проценти, се разбира Прилеп води во апсолутни бројки.

Чаир - 4,35%
Гази Баба - 2,03%
Бутел - 1,89%
Карпош - 1,7%
Аеродром - 1,6%
Центар - 1,48%

Прилеп - 4,3%
Битола - 3,88%
Струмица - 3,77%
Охрид - 3,74%
Тетово - 3,23%
Куманово - 3,16%
Велес - 2,95%
Штип - 2,49%
Кавадарци - 1,87%

Битола во вториот бран околу семптември-октомври не ги хоспитализираа суспектните. Чекаа 2 дена за резултати од тест па дури потоа ги примаа и со тоа се губеше многу време. После ја поправија грешката ама беше касно за многу луѓе.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
Ja pet godini po red primam vakcina protiv grip, ne su fatil toa vreme nisto. So ogled sto od poslednite 5 godini vo 2 zarazi stvarno mnogu lugje mislam deka deluvase dobro.
... па и јас воопшто не сум примила вакцина против сезонски грип , а уназад пет години не сум се заразила, тоа значи дека двајцата не сме биле во контакт со инфициран, а не дека си вакциниран, па не префаќаш ако си во близина со инфициран,

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
... па и јас воопшто не сум примила вакцина против сезонски грип , а уназад пет години не сум се заразила, тоа значи дека двајцата не сме биле во контакт со инфициран, а не дека си вакциниран, па не префаќаш ако си во близина со инфициран,
Сум бил. Не ме фати.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
Сега гледам статистика, у Ватикан никој не умрел од тие вампирите....27 се разболеле до сега.
...а што со мигрантите, ги има милион низ логори, тие не се разболуваат од коронавирусот, никаде спомнати?
Сум бил. Не ме фати.
...не доволно експониран,

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.814
Поени од реакции
2.358
...а што со мигрантите, ги има милион низ логори, тие не се разболуваат од коронавирусот, никаде спомнати?
Можеби бидејќи никој не води статистика за нив.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Никој не ги брои најверојатно, и не влегуваат во статистичките податоци.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Носи ѓубрето од цел свет кај нас

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Носи ѓубрето од цел свет кај нас
Астра Зенека уште не е дозволена за употреба во САД иако се произведува таму.

Гледам дека расположението на народот за вакцинација е добро, така да поарно нека не експериментираат со Астра Зенека, оти доволно е еден смртен случај и толку ќе биди од вакцинацијата во Македонија.

Норвешка тврди дека има докази за проблемите со Астра Зенека.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.394
Поени од реакции
18.548

Гледам дека расположението на народот за вакцинација е добро, така да поарно нека не експериментираат со Астра Зенека, оти доволно е еден смртен случај и толку ќе биди од вакцинацијата во Македонија.

Нели поназад пишуваше дека џабе се вакцинираат кога не помагаат према новите мутации. Тогаш што ти мења, дал се вакцинирале луѓево или не.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205

Има проблеми со Астра Зенека,кошта 4 долари и не мора у фрижидер да се чува.Знеш колку голем проблем е тоа за Фајзер? Толку голем за да им пуштаат муабети нон стоп

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Има проблеми со Астра Зенека,кошта 4 долари и не мора у фрижидер да се чува.Знеш колку голем проблем е тоа за Фајзер? Толку голем за да им пуштаат муабети нон стоп
Абе од кога почна со теории на заговор да се занимаваш :)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Vise cetvrti den temperatura so varira od 37,3 do 38,2, prvite dena mala kaslica so sitni bolki.Od vcera namalen miris i gorcina vo ustata.Od druga strana rengenot mi e ok, i krvnata slika mi e dobra.Cekam rez utre, ama skoro sum siguren deka imam,plus od vcera i majka mi e so temperatura.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Нели поназад пишуваше дека џабе се вакцинираат кога не помагаат према новите мутации. Тогаш што ти мења, дал се вакцинирале луѓево или не.
Коментирам за состојбава во светот, ние сме исклучок од секое правило :D

Јас се бунам за тоа што ги куражат луѓево дека со вакцинава ќе се стави крај на Пандемијава. Реално со корона пасоши и целосно опуштени луѓево не чека уште една мачна зима 2021/2022.

Инаку кај нас мора да се почни со вакцинација што побрзо и тоа посебно постариве е битно да се вакцинираат оти ќе изумрат многу од нив. Ме радува што 61% од нив се спремни да се вакцинираат.

Мутација ако стаса кај нас ќе стаса онаму на есен.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865

Kajgana Shop

На врв Bottom