Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.948
Поени од реакции
17.202
Статус на вонредна состојба овозможува да се воведе „полициски час“ во секое време.
Во моментов имаме сериозна ентропија.
ако имаме вонредна состојба тогаш и границите мора да бидат затворени?
( освен за посебни патници и шлепери) ...Џаба грекосите од 01,06,2020 ја отвараат границата, БраЧа срби едино преку Блгарија да стигнат до Грција , ако ги пушти Блгарија, или треба преку Косово и Албанија :eek:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.335
Поени од реакции
15.507
Или новинари го читаат форумов, или вистината е таа што ја пишував за Кичево

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Мора одговорност да превземи некој и да се затворат тие населби.
Преку к.. веќе да ги слушаме на тв како си ја префрлуваат топката едни на други.
Полицијата како и стално потфрли на велико, знат да лупаат казни низ Битола а таму седат сус.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.948
Поени од реакции
17.202
Вонредната состојба и полицискиот час не се поврзани.
Полициски час можат да воведат и при немири.
Вонредната состојба може да се тера без полициски час.
Вонредната состојба се прогласува кога државата се соочува со природна непогода или епидемија.Знаеш дека Собранието е распуштено.Кога Собранието е распуштено,Владата изигрува и легислатор и егзекутива.Вонредната состојба ѝ овозможува на Владата да донесува уредби со законска сила.
Проблемот е што МВР не казнува доволно,а и што самиве министри со неносење и погрешно носење на маски и неодржување дистанца,му даваат крива слика на народов,знаеш дека секогаш има тупаци што викаат ако Венко и Наќе не носат,зошто да носам јас,ако они не држат 2 метри дистанца,зошто пак јас... :tapp:
башка ЕХ министерот Таравари, (кој избега во сељоначалник), јавно кажа дека НЕ носи од протест што се носеле Неадекватни маски, не N95

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Најтрагично е што случаиве кои се потврдуваат сега не се заразени откако се олабавени мерките, туку се од последниве 2 недели кога уште „важеа“ построгите мерки и имаше „полициски час“. Допрва ќе го видиме хаосот од минатиот полулабав (во некои фамозни општини целосно лабав) викенд и од шабаните по кафани што се заакаа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.136
Поени од реакции
75.152
62 нови случаи, 2 мртви, 17 оздравени.

Скопје 24
Штип 14
Тетово 12
Струга 4
Куманово 2
Гостивар, Валандово, Кочани и Велес 1

Значи пак се шири низ цела Македонија. Новиве во Штип се од кластерите на конфекцииве.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Од денот кога ја прогласија „новата нормалност“ кривата им се вивна у небо :kafence:
Тоа е, се олабави народ, не се почитуваа мерките и сеа сркај си. Ако почне да расте бројот сами ќе почнат да бараат 24 часовни полициски часови. :icon_lol:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Тоа е, се олабави народ, не се почитуваа мерките и сеа сркај си. Ако почне да расте бројот сами ќе почнат да бараат 24 часовни полициски часови. :icon_lol:
Со овие бројки треба 14 дневен карантин низ цела држава да прогласат. Јакото допрва доаѓа.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.483
Поени од реакции
19.968
Јас да прашам нешто, дали е можно лажирање на бројки ?
Како можи да се докажи колку лица се навистина заразени ? Најверојатно никако.
И тоа е можно кај нас, нема да ме чуди некој скандал да избувни по некое време.
Штом почнуваат за политички поени да ја користат ситуацијата ништо не ме чуди.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.576
Поени од реакции
10.544
Страм и арам нека му е на оној реисон :boksix: ...ептем ја наљути короната со неговата изјава:mad:...мртва била..маме ли му .кхгкххх...
Едно не ми е јасно, дали некој знае..ЗОШТО полската болница ја демонтираа???

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.643
Поени од реакции
7.776
Страм и арам нека му е на оној реисон :boksix: ...ептем ја наљути короната со неговата изјава:mad:...мртва била..маме ли му .кхгкххх...
Едно не ми е јасно, дали некој знае..ЗОШТО полската болница ја демонтираа???
Затоа што се изгради нова монтажна , цврста градба. https://www.novamakedonija.com.mk/kovid-19/vo-zemjava-19/монтажната-болница-ќе-прерасне-во-ург/

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Kajgana Shop

На врв Bottom