Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Дознавам дека Pfizer са побарали од РСМ цена од над 20€ за доза!?
Което споредувано со цената за ЕУ е срамота. Све е бизнис
Ќе споделиш извор или на гравчиња гледаше? :icon_lol:

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.372
Поени од реакции
5.770
Ќе носиш. Како мислиш. Го гледаш сега експериментот. Повторувам со вакцинитањето не запира ова. 2021 ке биде сосема иста или дури и полоша не во смисла на болни итн.. од аспект на нови наредби,мерки ако не си вакциниран нема работа,патување...сето тоа веќе не е во рамките на здрав разум. И сега не е.
Епа кога го зборевме ова уште пред неколку месеци, бевме ментални и ненормални и се по ред. Сеа гледам полека полека се повеќе и повеќе луѓе капираат некои ствари на форумов.

Иначе исто пример, ако си веќе заразен и имаш прележено/створено имунитет зошто да те мачат да носиш маска? Нели издаваат решение за изолација истото е логично да ти служи како потврда дека у наредни 6 месеци минимум од тој датум не ти треба маска. Од што би се штител и кого би заштитувал кога не можеш да го закачиш.

Член од
22 декември 2020
Мислења
213
Поени од реакции
95
Епа кога го зборевме ова уште пред неколку месеци, бевме ментални и ненормални и се по ред. Сеа гледам полека полека се повеќе и повеќе луѓе капираат некои ствари на форумов.

Иначе исто пример, ако си веќе заразен и имаш прележено/створено имунитет зошто да те мачат да носиш маска? Нели издаваат решение за изолација истото е логично да ти служи како потврда дека у наредни 6 месеци минимум од тој датум не ти треба маска. Од што би се штител и кого би заштитувал кога не можеш да го закачиш.
Не станува збот за тоа. Пандемијата изгуби смисла со многу работи. Веќе немаш параметар според кој ќе прогласиш крај. Самиот вирус ги поби сите факти најпрво од својата група вируси со сарс 1 итн.. а после поби се што медицината знае. Од сега не важи ништо. Ништо не е како порано. Милион поопасни болести заборавени... и после ако се што медицината знае а мора сепак на тоа да одиш не важи тогаш ептен имаме нова ситуација и сега времето ќе треба да го сметаме пост корона смешнооо. Науката е замолчена во цел свет. И сите овие месеци ниту со прст не се дозна што се случува само знаеме дека има вакцини. Ама знаеме дека има и нов вид мутиран... 2021 после среќна. Не. Од оваа гледна точка имаше ли потреба од такво глобално светско затварање и колапс на се. Не. Ама затоа имаш пораст на богати луѓе,фамилиии. За компаниите не зборам.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.372
Поени од реакции
5.770
Не станува збот за тоа. Пандемијата изгуби смисла со многу работи. Веќе немаш параметар според кој ќе прогласиш крај. Самиот вирус ги поби сите факти најпрво од својата група вируси со сарс 1 итн.. а после поби се што медицината знае. Од сега не важи ништо. Ништо не е како порано. Милион поопасни болести заборавени... и после ако се што медицината знае а мора сепак на тоа да одиш не важи тогаш ептен имаме нова ситуација и сега времето ќе треба да го сметаме пост корона смешнооо. Науката е замолчена во цел свет. И сите овие месеци ниту со прст не се дозна што се случува само знаеме дека има вакцини. Ама знаеме дека има и нов вид мутиран... 2021 после среќна. Не. Од оваа гледна точка имаше ли потреба од такво глобално светско затварање и колапс на се. Не. Ама затоа имаш пораст на богати луѓе,фамилиии. За компаниите не зборам.
Бидејќи ги пратам и двете страни што проповедаат и овие про-корона и анти-корона да ги наречам. Баш негде прочитав не ми текнува каде беше дека ќе има и Covid-21, и тогаш ми беше тоа премногу теорија на заговор. Иако и самиот не верувам у хаосот што го створија СЗО со цела медиумска екипа (не значи дека не верувам у вирусот); ама Covid-21 ми звучеше премногу. И еве ти ги пред 2-3 недели јавуваат за мутација во Британија и сеа пред недела дена потврдуваат дека истата мутација ја има и во 8 други држави и ми светна сијаличката баш за К-21.

А убаво викаш буквално моментално знаеме исто за вирусов како и у март што знаевме односно ништо. Па дури сеа и помалце знаеме затоа што самите се побија што иницијално кажаа и сеа ниту се знае дали лебди, дали се задржува на површина, ако да колку. Ваква трагикомедија врвни светски писатели не можеле да напишат низ историјата, нас ни ја сервираа на послужавник и згора на тоа си сркнавме од тоа што ни послужија без ни да поставиме едно прашање.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
не бил способен бе...
у негово време Кина станува економска сила број еден, а он не бил способен
rofl
Dzam svitka.Normalen svet za neodgovornosta so virusov treba totalno da gi blokira i traga da ne im se znae.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Зошто толку многу јавни фаци ми излегуваат со крајно песимистички предвидувања за 2021 ? Као исто ќе биде како 2020 цела година.. зборувам за слобода на движење, мерки и слично.. би сакал повеќе мислења да чујам.. ете се боцка светот полека.. чему толку песимизам ? Не зборам стриктно за МК , туку општо за светот. Ајде еве сме утре 2021 , предвидувања ваши ?

Член од
22 декември 2020
Мислења
213
Поени од реакции
95
Зошто толку многу јавни фаци ми излегуваат со крајно песимистички предвидувања за 2021 ? Као исто ќе биде како 2020 цела година.. зборувам за слобода на движење, мерки и слично.. би сакал повеќе мислења да чујам.. ете се боцка светот полека.. чему толку песимизам ? Не зборам стриктно за МК , туку општо за светот. Ајде еве сме утре 2021 , предвидувања ваши ?
Кажи ми ти. Ова не заминува преку ноќ. Ова е сериозен проект. Колку сакаш боцкај се ти. Почекај до кај летото и цитирај ме.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
244
би сакал повеќе мислења да чујам.. ете се боцка светот полека.. чему толку песимизам ? Не зборам стриктно за МК , туку општо за светот. Ајде еве сме утре 2021 , предвидувања ваши ?
Gregory Mannarino Dec 31, 2020: “An EPIC Worldwide Crisis Is Coming...Be Ready For It.” —

"As I've been warning, for over a decade..."

Точно. Меѓу нас има луѓе кои се сеќаваат пред десетина години што збореше. Тоа се остварува. Затоа го слушаме.

“We’re going to face an issue here, where it’s going to be an inability for people to acquire basic needs. Basic things to live. There’s going to be a pandemonium in the streets. Just be ready for it. Again, you’ve been warned, that much worse is coming. The World Health Organisation want you to think there’s going to be another health crisis, I think it’s going to be much worse, much much worse than that..... “

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Завршувајќи ја 2020-та......да се потсетиме на неколку важни настани во врска со Ковид пандемијата во Македонија.
Рестриктивни мерки на сила.......Албанците за време на полициски час....
Ифтарски вечери
mkd-467207.jpg
mkd-467206.jpg
Реџепи го прогласува Ковид за умрен
Screenshot from 2020-12-31 20-44-38.png

Разно, разни прослави организирани од страна на Албанци за време на полициски час

Многу набрзо пристигнуваат резултатите од тој изминат период......односно еве што ни донесоа Ифтарски вечери + Рамазан Бајрам (непочитувањето на мерките од страна на Албанците во Македонија)

Репродуктивниот број е многу висок
rt_dp_mk.png

Бројот на новозаразени се искачува вертикално нагоре
coronavirus-data-explorer(10).png

Од тогаш ние жителите на Македонија не видовме раат од вирусот.

Kajgana Shop

На врв Bottom