@bijons ваш пост во животов не сум прочитал, па уште да знам дека сте биле докторки.
... постовите напишани ќе ги читаат тие што ги интересира, нема принуда, ниту па репер дека ако биде прочитан од модератор значи дека е добар пост, тука на Кајгана има читатели кои воопшто не се членови, туку едноставно ги следат подтемите кои ги интересираат, но тоа не ти дава за право да не наречеш „глупи“
Глупавоста не бира професија. Чист пример се неколку доктори од форумов. Којзнае на кој факултет земале дипломи. Иако доволно е да поминеш крај Медицински факултет, да видиш какви раритетни фаци студираат, така што и УКИМ не е некое мерило за знаење.
...тоа е исто како би оделе во подтема оперативни системи и софтерски апликации и би коментирале сите ИТ дипломирани се онака „глупави“ иако ете имат некоја професија која не може било кој да ја работи, па да видам дали никој нема да се пронајде и да се јави од прва, нели?
Бре ама пронаоѓање од прва.
... мислиш на фитбекот што се појавија бајаги од кајгана администрација во моментот тука дополнително да му земат страна на нешто што не држи? (исклучок сантели)?
а кога ќе ти ја тргнат лиценцата то што препорачуваш диети по хороскопски знак или на невидено кронова болест и констатира на еден член овде?
... види, јас би рекла што е подобра и аткинс диетата, кроно диета, млечна диета, кето диета што е препорачана токму во лекарските ординации, а зошто не би била соодветна и астролошка диета предложена на форум? не знам што е проблем ако се каже дека хороскопски знаци кои се „месари“ пример ,,стрелец,, со исхрана никогаш не можат да ослабнат со држење диета само со храна од растително потекло, или кога е во прашање диета според крвната група на тој што се труди да ослабне?
... велиш дека дека се констатира некоја болест тука (крон)? па зошто постојат теми во здравје со прашање, совети? само да се насочи каде да се обрати? не сме до толку необразовани, па да не знаеме дека треба да се иде соодветно на специјалист во претпоставка за некоја болест ? јас топло ти ја препорачувам членката Анче89 со двомесечното бебе што патешесвие по вистински лекари, педијатри ги имала/немала, а помош и патоказ нашла токму тука на Кајгана,
Големиот одамна е самостоен и не се замара со тоа кој што прави дома и кој е до него. Исто цел ден не можат да се наранат, да заспијат, ниедна играчка не сака а ни цртани да гледа. Каде мајка му и тој по неа. Вака неколку месеци и вчера во рок од еден саат без неа 20 пати ја побара мама, мама...
forum.kajgana.com
Не се секирај, пријавена е веќе за тоа.
...ова е нешто закана? пријавена каде? како„бијонс“ или пријавена со компромитирачки фотографии или со ИП адресата? доколку се однесува за мене пошто цитираш член/модератор кој ме цитира мене, највероватно се однесува на мене или не?
...се извинувам за оф опикот, ама по логиката дека бев цитирана од сите овие што одговорив, а пошто нивниот коментар како офтопик не беше избришен, тогаш и мојот одговор не би бил офтопик!
300215 не е никаков каталошки број на тестот туку е хармонизиран царински тарифен број, кој и во 2020 и во 2017 означувал Immunological products, put up in measured doses or in forms or packings for retail sale.
PHARMACEUTICAL PRODUCTS; Dried glands and other organs for organo-therapeutic uses, ...; Human blood; animal blood prepared for therapeutic, ...
www.tariffnumber.com
PHARMACEUTICAL PRODUCTS; Dried glands and other organs for organo-therapeutic uses, ...; Human blood; animal blood prepared for therapeutic, ...
www.tariffnumber.com
Пред 2017, овој тарифен број не постоел, туку се користел 30021098, кој означува Blood fractions and immunological products, whether or not modified or obtained by means of biotechnological processes (excl. antisera, haemoglobin, blood globulins and serum globulins)
Immunological products, put up in measured doses or in forms or packings for retail sale - 2 Customs duties and Trade restrictions
www.tariffnumber.com
www.tariffnumber.com
И еве ја страната на WITS, каде што пишува
Medical Test kits (300215) exports by country
in 2018
Additional Product information: Diagnostic reagents based on immunological reactions
Category:
Medical Test kits/ Instruments, apparatus used in Diagnostic Testing
The data here track previously existing medical devices that are now classified by the World Customs Organization as critical to tackling COVID-19
... кога еден ист производ даден/купен во различен временски период си има нели број- како сериски број, па католошки број кој е единствен за тој производ, дури кога се нарачува нешто не мора да се каже призводот туку доволно е каталошкиот број, е сега ти го преицизираш дека е „хармонизиран царински тарифен број“ за да после пак го кажеш истото што јас сакав да го кажам „кој означува Blood fractions and immunological products, whether or not modified or obtained by means of biotechnological processes (excl. antisera, haemoglobin, blood globulins and serum globulins)“...
...ете, да бидеме попрецизни ќе кажеме дека царински број за имунолошки производи конкретно „имунолошки тестови“ дали под тој царински број може да биде нешто друго? НЕ! точно се знае дека тој број „300215“ е Medical Test kits само и само за имунолошки тестови, постави табела за тие тестови, е сега ќе поставам табела за тестови со намена за што ,,КОВИД19“,
прашањето ми беше како може да се испорачат такви тестови низ цел свет 2017/18 со назнака за болест што е појавена сега во 2019/2020 , тоа ми беше поентата, а ти се фати за „католошки & царински број“насочувајќи ја дискусијата на друга страна од моето прашање околу тестовите!
Un problema legato all'assegnazione di una categoria ha scatenato le fantasie dei complottisti sul Coronavirus
www.open.online