Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Камо среќа вака силен да беше против ширењето дезинформации од самиот систем.
Колку пати излажале, ама мукла. Затоа плачете сеа што колегите твои немаат ни здр. осигурување.

Кривично дело си напиша и к не ти чуе, по фашистички не можеше.
Секоја небулоза што ја ширите, директно му штети на јавното здравје, мене медицината ми е професија и нормално тоа ме засега и интересира. Системот е трул, за секоја критика, но треба да правите разлика што е критика на системот, а што е глупост и лага.

Тотална глупост кажа човекот, до збор поинаква од реалноста. И чудно како баш кривичното дело ти беше тригер за коментарот, а не пеналот на кој се намести другар ти. Па имајте усул кога лажете, секој збор носи одговорност.

До вчера беше нормално со заладување и промена на времето да настинеш, нормално беше да качиш температура, нос да ти тече, сега тоа се сигурни знаци на ковид.
А, дали до вчера беше нормално по 6 луѓе на ден да умираат во Прилеп од респираторно заболување и во Битола двајца умрени во исто време да лежат со часови во болничка соба?

Се извинувам за надвор од тема што одам,но може ли да те замолам да ни кажеш на нас што не сме у напредните како вас,од каде ви доаѓа потребата да споделувате родендени по социјалните мрежи?
Sto loso vide vo toa sto spodelile deka nekoj Ima rodenden!?
Ne te razbiram so losotilukot.

@gigovit potpolno si vo pravo.
Maticniot voopsto ne go gleda pacientot I veruva na negovite zborovi...eve primer, koleska kaj mene bez nikakvi simptomi izleze pozitivna...trebase posle 10 dena da se vrati na rabota ama nejze I tekna da si go izlaze maticniot kako demek dobila proliv I imala glavobolka, pa si dobI plus 10 dena da sedi doma zdrava prava.

...eve primer, koleska kaj mene bez nikakvi simptomi izleze pozitivna...trebase posle 10 dena da se vrati na rabota ama nejze I tekna da si go izlaze maticniot kako demek dobila proliv I imala glavobolka, pa si dobI plus 10 dena da sedi doma zdrava prava.

6 лица починати од Прилеп од коронавирус и сите во болнички услови. Ме интересира може да се види некаде дали сите биле хоспитализирани во прилепската болница?

Пред неколку страни имаше некоја анализа од некој доктор некој поставено, според графот најверојатно овие денови ќе го достигнеме пикот и ќе почне да пада, бројките во Европа во некој земи почна да се стабилизира, тоест да се намалува бројот на новозаболени. Ако не паднат бројките со ова темпо ние до март месец ќе имаме околу 150 000 потврдени случаи.

Бројките во Европа паѓаат бидејќи има карантини. Кај нас нема. Кај нас бројките паѓаат кога паѓаат и бројките на тестирани граѓани.

Секоја небулоза што ја ширите, директно му штети на јавното здравје, мене медицината ми е професија и нормално тоа ме засега и интересира. Системот е трул, за секоја критика, но треба да правите разлика што е критика на системот, а што е глупост и лага.

Тотална глупост кажа човекот, до збор поинаква од реалноста. И чудно како баш кривичното дело ти беше тригер за коментарот, а не пеналот на кој се намести другар ти. Па имајте усул кога лажете, секој збор носи одговорност.

Ние може да шириме небулози колку сакаме, не сме на функција, ниту имаме влијание.
Ама колку небулози ширеа твоите, па збор немаш кажано, колку грешки направија твоите, па збор немаш кажано.
За одговорност кога ќе побараш што иако нели се работи за опасен вирус, одговорните не направија ништо ... Лесно е по обично физичко лице да истураш фрустрацијата, ама тоа никогаш нема да ви го подобри животот.

За тоа како мртва материја, синџир од протеини магично добива својства на жив организам кога ќе дадеш објаснување...

Во Прилеп не се знае кој јаде, кој пие. На колега фамилијата СИТЕ се болни (над 10 луѓе), од нив само двајца потврдени. За среќа родителите успеаа да преживеат, по триста перипетии. За другите нема тестови за тестирање, си се лекуваат сами по дома.

За жал месец и кусуро тера оваа ситуација, си го зеде делот тоа што голем број се вработени во индустриски зони и нормално фамилијарните собири и комшиските кафина што никакви температури и кашлици нема да ги искоренат или во најмала рака да ги паузираат

За тоа како мртва материја, синџир од протеини магично добива својства на жив организам кога ќе дадеш објаснување...
tenor.gif

вака.....како постар ќе кажам 2 работи...

1.татко му на сегашниов министер на времето беше неправедно сменет од министер за здравство кога тргна една оркестрирана хајка против него, вклучувајќи и спотови на членовите на неговата партија К-15, кои правеа скечеви со него.....

2.а хајката против синот на тогашниот минисстер за здравство за сегашен министер Венко започна во оној момент кога неговиот сопартијци тргнаа во поход на ,,министерот за смрт,,

бумерангот секогаш се враќа....иако Вилипче и не е така лош ако се има нормално општество

@Bafra шо е сега не постојат ни вируси??

Постојат де синџири од протеини, дали така функционираат како што си замислувате тоа треба да се запрашате.

Има ли целосно изолиран примерок од вирус, како што има на пример од бактерија?
За "exosome" си прочитал нешто?

... немаат клеточна структура, па ни сопствен метаболизам за да биде живо, па ниту самостојно да се размножуваат, па затоа ја напаѓаат живата клетка и ги добива сите особини, ама тој нивни генетски материјал РНК или ДНК ни ја пореметува нашата клетка, ама ај што го прави тоа, во име на сплотеност на генетскиот материјал се базираат и молекуларните (ПЦР) тестови и сега седам и размислувам дека сите што се тестираме покрај серолошки (антитела) тестови ги правиме и тие молекуларни (ДНК визуелна секвенца), а секој што се тестира дава свои податоци на матичен број име презиме, адреса цело портфолио на идентитетот кој после тестирањето се складира во „банка на податоци“ со се’ сопствената ДНК која се испитала со молекуларниот тест, што има да ја чепкаат ДНК којa кај секој човек е единствена, секој за себе како посебен генетски материјал, :(

Последно уредено:
Бафра, дали ти вирусот го дефинираш како жив организам или како синџир од протеини или што ти ја знам, не е многу важно.
Она што е важно е да ни објасниш, кои својства докторите му ги даваат на твојов синџир протеини кои он ги нема пошо е мртов синџир од протеини а не жив организам.
Просветли нè, кои заблуди ги имаме ние за вирусите, а не како е дефиниран вирусот.

Ние може да шириме небулози колку сакаме, не сме на функција, ниту имаме влијание.
Ама колку небулози ширеа твоите, па збор немаш кажано, колку грешки направија твоите, па збор немаш кажано.
За одговорност кога ќе побараш што иако нели се работи за опасен вирус, одговорните не направија ништо ... Лесно е по обично физичко лице да истураш фрустрацијата, ама тоа никогаш нема да ви го подобри животот.

Моите??? Не знам на што мислиш, и кои мислиш дека се мои, веројатно си ме помешал со некого бидејќи навистина збор немам кажано, буквално. Ако од моите неколку коментари во поглед на медицина и здравство си извел заклучок за мојот идеолошки бекграунд, ок, ама се сомневам дека убаво си проценил.

Никаква фрустрација кон физичкото лице, му укажав само дека исказот му е грешен, заради природата на мојата професија сум запознат со процедурата, матичниот лекар не учествува во одлуката дали некој е позитивен, во иднина секако ќе мора да се започне и клинички да се утврдува оваа болест како што е случај со грипот, но сега засега се бројат само позитивни од Сарс-КоВ2, а не и заболени од Ковид-19, па ланецот е PCR тест - епидемиолошка служба. Да зависело од матичните лекари, ниеден случај нема да биде пријавен, малку администрација имаат, па и со тоа да се занимаваат. Матичниот лекар единствено внесува во системот дали позитивното лице има симптоми, од што зависи должината на изолација. Бројките и процентите се базирани само на база на тестовите и ниту матичните ниту било кои други лекари можат на тоа да влијаат. Ама место физичкото лице да признае дека тропнал без да знае, се убедува дека имал контакти. Доволно е некоја будала од порталите да го прочита тоа и партал утре да направи и да предизвика конфузија во јавност.

Во однос на микробиолошките и генетски дилеми, ме восхитува твојот интерес. Само кажи со колку зборови сакаш да биде есејот, укоричен или со спирала?

Алал вера, правење вакцини за една година од појава на вирусот. Кога се сака, сѐ се може.
Ептен паметни битија сме само често имаме погрешни приоритети.
Ne pocnale od nula ko imalo MERS bile pred test kaj lugje ama izceznal virusot i nemale prilika. Ama da fala Bogu imame nauka pa cel svet ako se angazira moze de se postigne vakov uspeh. Fala do naucnicite.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom