Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Додека имам вџеб трошам. Порано имав навика да штедам, али незнам кај ојде таа навика.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Со оглед на мојот ионака мизерен џепарац (фак ми, на мои години уште сум издржуван од моите, ваљда поради студиите, инаку не верувам дека би било така), трошам се што имам, зошто тоа што го имам е точно доволно (понекогаш и не е) за моите основни дневни потреби. Логично на тоа не штедам, макар што одсекогаш сум посакувал да имам малку повеќе од доволно, и да можам да штедам.

едит: ах, да...Доколку ги прашате моите „издржувачи“, одговорот би бил: „Да, Кире троши, дури и премногу“

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ја како дете си ја пазев економијата до тој степен што во секое време знаев да ја изрецитирам моменталната сосотојба као Оче наш. Пошто тепав разно разни бизниси, кои можда навидум биле безвезе, а имаа куп цаки. :icon_lol: Список си имав во касицата, со дата, со сметка, колку сум потрошила, колку сум додала, на што, зашто... Тешка педантерија бев по ова прашање. И уште сум, само не во таа мерка, баталив каси и статистики одамна (фала ти Боже). :icon_lol:

Јас сум ученик, еве, уште некое време. И сеа, ми се дешава следново... Денес на една проф. ќе и` текне да ми донесе скрипта за учење да ја фотокопирам, на друга ќе и` текне цела книга дека треба исто така да ја имам, а прибидејќи е нафталинска и е невозможно да се најде, и таа треба да ја копирам. На мајка ми ќе и` текне дека сака нешто на враќање да земам. Мене ќе ми текне дека сакам на кафе во меѓувреме. Или док мерам улици ќе кренам поглед во погрешно време на погрешно место и ќе видам нешто што го дефинирам како апсолутно преубаво :icon_lol:, љубов на прв поглед момент, и тоа нештото морам да го имам. Или имам за толку и толку време тој и тој диџеј, или таа и таа утакмица.

Имам некаков талент за "пресметување" на вредноста на работите, кое од n-те најмногу се исплати рецимо. Кога неќеш математика ќе си најдеш алтернативен систем. :icon_lol: Не знам бе кај спаѓам ја. :icon_lol: Мислам, уопште не станува збор за штедење или трошење. (Не) правам ни едното ни другото. Само внимавам. Осет е во прашање. Знам ја и те како лудачки нагон за трошење да добијам, кога сум екстермно напиздена и мозокот ми генрерира локации на продавници и ништо друго. :icon_lol: Али од друга страна, не давам да ми се деси цврц ситуација, никогаш. Ехе, заразив бааги души со овој вид на "уметност". :icon_lol:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Па не дека штедам, ама не ни трошам многу. Се случува на излегување сите пари да ми останат.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
jas poketo trosam...duri so imam.dva denari dva ke gi potrosam kibrit ke kupam iako ne mi treba samo para da nemam vo mene...ama i mislam deka vo pravo sum do negde duri so imas pari pominvaj si trosi pi jadi se so sakas...pa ko ke snema...dremi:d

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Секоја чест на тие што штедат.јас сакам ама не можам секогаш трошам се до последен денар :)

LordCalipso

Староседелец
Член од
10 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
54
Ma trosam kako lud na sto mi tekne i vo minus vlagam pa ednas se zivee de

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Повеќе гледам да штедам ама тешко ми оди... посебно кога ми се јаде нешто благо :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
po toa kolku sum potrosil sum bogat, a po toa kolku cuvam vo sebe pari sum siromav.

С

Сатори

Гостин
Неспособна за чување пари.
Баш неспособна.
Сакам да трошам, западна психотерапија, шопинг!:pipi:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
порано многу штедев. сега многу повеќе трошам од порано, иако и сега штедам ама не толку многу како порано :)

Kajgana Shop

На врв Bottom