Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Знам да штедам...ама некогаш мора да потрошиш пари (на пример кога излегуваш навечер). Кафе...нешто ќе напраиш ...отидоа парите ...јеби га.

Инаку штедам...со тоа штедење многу работи напраив. :)

Pretty bItCh

..::feel the ♥::..
Член од
20 септември 2007
Мислења
317
Поени од реакции
1
zavisi kako ke me fatat bubite:)sekogas razlicno trosam pari.a veke koga stanva zbor za stedenje so znam mislam deka mozam da zastedam (samo ako sakam):music3:

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Никогаш не се оставам без денар во џеб,макар биле и 20-30ден. ама кога имам ме чешаат во џеб неможам да ги чувам,знам да штедам ама никогаш не си кратам од никакви задоволства макар последни пари ми биле

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Кога не ми требаат за нешто поголемо-не штедам и одма ги трошам,а ако сум решена дека ќе ги чувам и нема да ги трошам-тоа и го правам.
Дури и кога за нешто ситно сум ги потрошила што воошто не ми било потребно,сепак,ми причинило задоволство да го имам и сум го купила...
Парите доаѓаат и си одат,па не сум некој огромен штедач,само кога е нужно.:)

Член од
15 јули 2007
Мислења
665
Поени од реакции
2
abe trosam sto ke mi se vo dzeb.koga imas torsi koga nemas begaj.ne sum stedac no koga moram da stedam stedam,koga se mora se se moze.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Па понекогаш знам, ама најчесто не знам да штедам :)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Штедам.Не се скратувам од задоволста, ама просто чудо е како секад сум у плус :pos:

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Штедам. Се трудам секогаш да имам пари во мене, ама ако сакам нешто, купувам одма. Ако најдам причина за штедење, штедам и точка. Така да, зависи од ситуацијата.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Зависи од ситуација, кога имам повеќе пари ќе ги потрошам на се и сешто, додека ако имам помалце припазувам до кај да трошам.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
штедам кога имам малку пари во мене, а кога имам повеќе одма се расфрлам... штедам само ако ми треба нешто по потреба да го купам

Tetka biberce

Wild Child
Член од
18 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
Не знам да штедам,во животов не сум заштедила никогаш поголема сума од 100 ден.Не ми е криво за ниеден потрошен денар,ако е потрошен со мерак.

N

NeMiRnA

Гостин
Никогаш не сум ни у минус,ни у плус,секогаш имам тамам...ми останува по некогаш некој денар,но не премногу,незнам да дојдам до степен да располагам со поголема сума на пари добиени од заштеда.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Секогаш платете си себеси за вашиот труд....Трошете 9 од 10...Таа една десетина оставете ја како заштеда која ќе ви овозможи поголеми задоволства...
"Најбогатиот човек во Вавилон"

V

Viktoranius

Гостин
Па за штедење сум штедлив..еднаш направив рекорд собрав 6500 денари..:pos2:

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Уф! У последно време тешко, денар не можам да свртам! :( Порано знаев да штедам секогаш имав пари настрана, никогаш не ми се случуело да бидам шворц, сеа треба да ги спикам негде кај шо ќе ги забораам па за да останат...

Kajgana Shop

На врв Bottom