zavisi kako ke me fatat bubitesekogas razlicno trosam pari.a veke koga stanva zbor za stedenje so znam mislam deka mozam da zastedam (samo ako sakam):music3:
Никогаш не се оставам без денар во џеб,макар биле и 20-30ден. ама кога имам ме чешаат во џеб неможам да ги чувам,знам да штедам ама никогаш не си кратам од никакви задоволства макар последни пари ми биле
Кога не ми требаат за нешто поголемо-не штедам и одма ги трошам,а ако сум решена дека ќе ги чувам и нема да ги трошам-тоа и го правам.
Дури и кога за нешто ситно сум ги потрошила што воошто не ми било потребно,сепак,ми причинило задоволство да го имам и сум го купила...
Парите доаѓаат и си одат,па не сум некој огромен штедач,само кога е нужно.
Штедам. Се трудам секогаш да имам пари во мене, ама ако сакам нешто, купувам одма. Ако најдам причина за штедење, штедам и точка. Така да, зависи од ситуацијата.
Никогаш не сум ни у минус,ни у плус,секогаш имам тамам...ми останува по некогаш некој денар,но не премногу,незнам да дојдам до степен да располагам со поголема сума на пари добиени од заштеда.
Секогаш платете си себеси за вашиот труд....Трошете 9 од 10...Таа една десетина оставете ја како заштеда која ќе ви овозможи поголеми задоволства... "Најбогатиот човек во Вавилон"
Уф! У последно време тешко, денар не можам да свртам! Порано знаев да штедам секогаш имав пари настрана, никогаш не ми се случуело да бидам шворц, сеа треба да ги спикам негде кај шо ќе ги забораам па за да останат...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.