Колку треба да има другарство во врската?

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Другарство,право другарство,може да има само помеѓу мажи или само помеѓу жени.
Право другарство во било каква врска помеѓу маж и жена неможе да има затоа што тие врски се базираат на сосем други принципи.
Ај ке се помачам малку да се објаснам.
Имам неколку другари од детство,со нив сум делел и добро и лошо.Ми биле многу поблиски од било која девојка со која сум бил.Со нив сум имал,на пример,15 годишна историја пред да ја запознаам жена ми.И таа блискост е останата до ден-денес.Значи,постои суптилна но многу битна разлика.
И пак ке останам недокажан:uvo:
 
Член од
25 септември 2008
Мислења
102
Поени од реакции
6
Ова е суштината на темава.Другарство помеѓу машко и женско неможе никогаш да има токму поради оваа работа.Ако машко и женско се зближат неминовно е да се премине таа граница т.е тоа пријателство,другарство да премине во нешто повеќе или да се раздвојат патиштата.
Има една мисла која важи и тука-Ако одолееме на некое искушение,тоа не е затоа што ние сме карактерно јаки туку дека тоа искушение е преслабо.И ова е факт.
Помеѓу машко и женско МОЖЕ да има само пријателство и нисто друго, али само ако си доволно свесен да можеш да поставиш граница, кои ти се пријатели, кои ти се мувачи и кои ти се за е.... Е во тој случај ништо неможе да те збуни ако со тоа си на чисто и во никој случај нема да ја преминеш таа граница и другарите ќе ти бидат само другари.
 
Член од
12 ноември 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
добитна е комбинацијата дечкото да ти е и најдобар другар ама болно кога тоа пријателство ке издоминира над љубота.... friends till the end :(
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Жените се како деца и затоа им простуваме за глупостите кои ги прават.
Природата ги направила слатки и мили за да ги толерираме нивните нерационалности и грешки.
Тоа е еден механизам за заштита даден на оние кои се послаби физички, со цел за нивно опстојување во светот кој е базиран врз природната селекција.
На нив им треба заштитник, маж, кој ќе ги пази, храни и мази, а тие за возврат даваат се од себе, се разбира колку им се капацитетите, за да му угодат.

Само уште на кратко да се надоврзам на погоре спомнатото, околу пријателството со женско.
Земете го за пример кучето, како што велат најдобриот пријател на човекот. Истото ќе направи некоја беља, ти ќе се изнервираш, што вака, нели те учев, слушај, но ќе те погледне жално со очињата, ќе си речеш, ај толку му сече, згрешило, згрешило и немаш душа да му останеш налутен подолго.
Слично е и со останатите домашни миленичиња, се создава некоја поврзаност, која може да биде наречена пријателство, но сепак е од различен вид.
 
Член од
13 ноември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Mozno e ama pa znaes so se desava,onaka po tolku gledanje mu priznaes na tipot znaes onaka mislam deka custvuvam nesto poveke od drugarstvo kon tebe ke se ilplasi i ke si zamine.Mene mi se ima deseno istata situacija i bolese veruvaj.Onaka mnogu mi bese glupo koga najdobriot drugar mi prizna deka me saka i sakase prvo da me smuva pa da ideme.Ottogas ne sem drugari:tapp:
епа значи ти си избегала, а не тој.јас не сум слушнал за таква ситуација типот да избега, особено ако девојчето му е физички привлечно (е сега, дали ќе се развие тоа после во успешна, долга и среќна врска, е друг муабет:))
а за темата, се знае, мора да има другарство, па после љубов, тоа е јасно како ден...дури мислам дека може и љубовта да не биде толку силна, ама ако другарството (мислам на другарскиот - фер и искрен однос) е доволно силно т.е. стабилно, може да тера врската...или не? јебига така мислам:toe:
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Vo sekoja vrska mora da postoi drugarstvo za da funkcionira so sto doaga do iskrenost.Zatoa sto ako ne mozeme na partnerot/kata da kazeme se ne e toa vrska.
 
Член од
30 септември 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Можно е, проверена работа :)
И ептен е најубави и полезно и се .... :back:
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Јас би прашал дали треба да ти биде прво најдобра другарка а после девојка или обратно? А во една врска нормално е да има доза на другарство сепак тоа е многу блиска личност (ако е озбилна врската)
 

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
Треба да има другарство, затоа што ако не се разбирате како луѓе, не може да има ниту доверба, ниту искреност, ниту рабирање, ниту било кој друг елемент на успешна врска. Битно е да знаеш дека секогаш можеш да се потпреш на другиот како на пријател, како на човек, а не да прикриваат работи и да се плашиш да не ги осуди твоите постапки.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Не другарство, туку партнерство.
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ne znam luge sto da kazam posle sevo ova sto mi se slucuva jas bev najgolem drugar partner pomosnik kako da recam se ama bas se mozebi ne e naj korisno da bides drugar i slepo da veruvas o se ona sto ti se kazuva mozebi e najdobro da bides partner koj znae sto saka i gi ceni tvoite postapki no ne podlegnuva na tvoite idei tuku ima sopsven karakter i svoe jas , jas ova go nemav i toa mi se zabodi kako noz vo grb
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Дечкото пред се ми е другар на кого можам да му се доверам,да му побарам совет,да се насмеам со него и слично а потоа дечко.Така да можно е !:pipi:
 

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
не се гради врска само од лигавење и гушкање.многу е важно другарството во врската како и довербата.без тоа врската не е целосна.затоа мислам дека и една врска која се заснова на претходно пријателсво ке биде посилна од онаа во која партнерите веднаш влегле во неа:pipi:
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ако нема доза на другарство не е врска... тоа е мување или секс само... мора да има одредена доза на друарство секс и љубов се у умерени количини... се за одредени прилики... ти ако немоеш со неа да седнеш и да напраиш секојдневен муабет џабе е бате... или ако немоеш да се понашаш ко пред другарите и ко со другарите ...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom