Колку странски јазици знаете?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Англиски знам исто колку и Македонски,Германски нешто што останало од 4 години учење,и Шпански разбирам кога зборуваат,а јас да зборувам врска немам.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Англиски скоро перфектно, некои од соседниве јазики како српскиот, буарскиот и хрватскиот но не толку добро, и по малце шпански разбирам.:toe:

L

Lu

Гостин
Шпански знам речиси исто како Македонски (како втор мајчин јазик ми е шпанскиот),Англиски 60% (полесно разбирам,но потешко ми е да зборам),сите од бивша Југославија (освен Словенечкиот) и сега на школо (3 година гимназија-јазичен смер) почнав да учам Италијански.
Инаку на школо од 5 оделение учам Германски и за овие 6 години знам само некоја реченица да кажам,некако одвратен ми е тој јазик затоа и несакам да го учам.

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
Дали може некој да ме посочи или да ми даде контакт или адреса кае би можел да се запишам на курс по Словенски јазик. поздрав

Член од
8 октомври 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
angliski i spanski super gi baratam:icon_razz onaka mi odat francuski i italjanski (pa se mislam koj da go biram za fax-slobodno moze da mi dadete idei) i kineski ke go naucam za nekoja godina:aplauz::icon_razz

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
angliski i spanski super gi baratam:icon_razz onaka mi odat francuski i italjanski (pa se mislam koj da go biram za fax-slobodno moze da mi dadete idei) i kineski ke go naucam za nekoja godina:aplauz::icon_razz
Италијански, најлесен јазик на светот.

Член од
8 октомври 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
fala na brziot odgovor...lesen e ne velam ne ama so znam pokje si ja sakam prof po francuski:D i plus e svetski(polesno e za rab da najs so francuski) ama ne znambe vo teski mislenja me stavi sea:D ke se tupam do avgust:D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
fala na brziot odgovor...lesen e ne velam ne ama so znam pokje si ja sakam prof po francuski:D i plus e svetski(polesno e za rab da najs so francuski) ama ne znambe vo teski mislenja me stavi sea:D ke se tupam do avgust:D
За тоа ќе бидеш секогаш во предност отколку да земеш италијански. Го учам јазиков од бог знае кога а учев во основно и француски, може е потежок францускиот ама опфаќа поголемо светско говорно подрачје :)

Јас мислам да си земеш француски а италијански ти е доста книгата да си ја купиш, лесно се сфаќаат некои работи и по логика одат а и цело време се повторуваат некои шеми. Најсложени се само предлозите, за нив нема дефиниција мораш да ги учиш напамет како одат во склоп со зборови :/

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Грчки доста добро но пстепено го усоврсувам

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Малку ми е смешно кога некој ќе рече колку од јазикот познава бидејќи јазикот е жива материја и нема тука проценти колку познаваш но.. сепак идејата е сфатена.

Инаку да внесам мало подновување - Старословенски - на почетокот од почетокот. Лесен за сфаќање, тежок за читање. Интересно.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Македонски,Англиски и Француски

Kajgana Shop

На врв Bottom