Колку странски јазици знаете?

Член од
10 септември 2019
Мислења
48
Поени од реакции
58
Знам Англиски, Германски( бев 2019 3 месеци), почнав Словенски да учам бидејќи план ми е да продолжам студирање, имам желба да научам бар еден јазик од овие Француски, Италијански или Шпански, интересни се бидејќи звучат секси и по научување на еден од овие идам таму да запознаам некоја,Франицја ( Марсеј или Ница), Италија ( Венеција или Фиренца) Шпанија ( Барселона или Севиља). Руски морам да научам и можда уште еден Чешки или Полски. Во некоја далечна иднина за 5-7 годин ќе пробам да научам Корејски бидејќи е најлесен од Азиските јазици, потоа би пробал турски и арапски или фарси.
Учење јазици ми е многу интересно, самата причина дека нешто навистина учиш кое би го применил е интересно, причината дека ќе можеш да збориш со многу луге од тој јазик е навистина фасцинантно. Дедо ми има 77 години кој цел живот бил молер, научил 5 јазици во тоа време, пред 30-40 години и тоа од речник и весници. Работел во Виена преку Пелагонија и таму научил Германски, исто тако работел и во Прага таму научил Чешки, измеѓу научил Англиски, Француски и Германски
 
На врв Bottom