Колку странски јазици знаете?

F

FuckYouAll

Гостин
Само Англиски , а француски иако го учам од шесто одделение т.е шест години ништо незнам.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Англиски,Француски,Шпански и пробувам да се снајдам со Португалскиот..

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Знам англиски, германски, српски, хрватски и бугарски.

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Англиски, француски, албански, шпански, италијански, германски; покрај тоа што германскиот ми е одбивен јазик. За албанскиот, ме критикуваат, но јас сметам дека ‘‘Јазикот е богатство.‘‘

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Шпански знам перфект....англиски колку да се снајдам....Француски учам од шесто али нишо не знам:kesa: A Српски и Хрватски не ги сметам..за бугарскиот со малку тешкотии,но сепак го знам..

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Француски и Англиски :))

Шпански, Италијански и Турски не знам да зборувам ама 80 % разбирам каа ми лафат :)))))))

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Англиски, Француски, Италијански..по малку Германски...и јазиците од екс ју јазиците ....

Член од
1 јули 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
Македонски (мајчин јазик), Српски (татков јазик), Англиски и Јапонски.

Член од
23 јули 2010
Мислења
42
Поени од реакции
1
Македонски,Англиски,Француски,Српски,Црногорски,Босански,Бугарски,Хрватски,Словенски! 9 зц :eek:jea:

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Англискиот го владеам многу добро,а италјанскиот,ако земам дека го учев 2 години,го знам онолку колку шо е потребно да се снајдиш во Италија:nesum:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Англиски,Француски (дека ги учам доста долго време),Шпански - како резултат на 10 годишно искуство во гледање шпански серии и најново Турски (колку за да се разберам). Српски исто.
И желба ми е голема да го научам италијанскиот. Најверојатно ќе бидне и тоа од Септември.
:salut:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Англиски, Француски и Германски по малце пошто само една година го учев до сеа.
И ако се зимаат во предвид Српскиот, Буагрскиот, Циганскиот и сличните на нив :)

С

сашенко

Гостин
Англиски и малку Германски...3 години учев германски ама тоа беше пред 3 години и од тогаш го немам употребувано ИЧ.Така да многу малку ми останало во меморијата.Пробав да читнам нешто по германски сајтови и ептен малку знам...

Kajgana Shop

На врв Bottom