Колку странски јазици знаете?

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Флуентно (течно):
-македонски
-англиски
-германски
-романски
-влашки
Во фаза на учење:
- унгарски

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Знам англиски и француски а имам голема желба да научам јапонски:)

R

Randy

Гостин
Ни еден. Во душава сум патриот и им не се давам на странци. Пробуваја во основно дури одев да ми наметнет некој си јазик англиски од Американчиштата дебели ама фатив врски да не го учам. Му дадовне на директорот пола теле 45 кила беше и речено сторено ме остаде. Учителот не смееше појќе да зуцнит.
Лујџе не се давајте на пропаганда све је то мода учејне јазици нема фајде од та работа.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Англиски разбира се не 100% , грчки , италијански , руски , нешто осредно германски и то е то.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Течно зборувам англиски, шпански, српски и хрватски.И полскиот го владеев додека студирав ама потоа од некористење почнав потешко да се сеќавам на зборовите.Треба да се потрудам да си го обновам речникот дефинитивно, бидејќи многу го засакав тој јазик иако на почетокот ми изгледаше премногу тежок за изучување.Инаку би сакала да научам француски, а разбирам португалски.

B

babsyy

Гостин
Англиски, турски, босански, германски и шпански.
Албански и чешки во фаза на учење.
А за понатаму имам желба унгарскиот да го научам. :)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Англиски знам течно солидно од школо и курсеви
Грчки исто така сите курсеви 6 степени течно
Германски да се разберам , 8 месеци курс
Руски малку од книги пријатели и работа со руси.

јазиците многу вредат, 1 повеке 1 човек повеке
вредат,злато вредат

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Руски во основно и средно, штета тогаш немаше англиски, англиски научив покрај игри, филмови/серии, имам преведувано неколку филма/епизоди од серии, се нема финансии инаку би сакал да научам што повеќе англиски.

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Дали може некој да ме посочи или да ми даде контакт или адреса кае би можел да се запишам на курс по Словенски јазик. поздрав
Словенски не верувам дека би можекл негде да најдеш да учиш, освен во некоја црква, еве шо знам јас...а, словенечки можеш да учиш бесплатно во основното во Кисела Вода кај рампа, не ми текнува како се викаше и во Ексико.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Сите што сте пишале дека знаете Српски, Хрватски, Босански, Црногорски како одделни јазици - Убијте се!
Инаку муабетот е колку јазици течно знаеме или онака ако знам пар фрази од некој јазик квалификуван сум да пишам дека го знам јазикот?
Уште па ми пишуваат одев на курс 8 месеци и сега го знам јазикот....:facepalm:

Ми пишале дека знаат 15 јазици, а на Македонски не можат сложена реченица да напишат...

Ај и за мене да си пишам за да не сум тотално Оф-Топик , јас ниту еден јазик не знам. Јазикот е толку нешто сложено што некои науки вода може да му носат. Науката се заснова на факти кои се непроменливи - факти се. Јазикот се менува секојдневно.

Член од
26 јули 2013
Мислења
287
Поени од реакции
180
Јас учев руски во основно,англиски од 10 годишна возраст,сега во средно се префлив на германски и добро ми оди бидејќи сум веќе втора година а пред еден месец почнав да учам и турски.

Kajgana Shop

На врв Bottom