Колку странски јазици знаете?

Член од
13 јуни 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
pa osven makedonskiot jazik poznavam uste 3 drugi angliskiot kompletno italijanskiot uste eden stepen go zavrsuvam ... francuski znam cat pat i od narednata godina ke ucam spanski.. dovolno neli ?:)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
македонски и англиски и за малку германски:pos::pos::pos::pos:
учиме нашколо ама кој да учи,ич не ми е интеесен германскиов,доста ми е македонски и англиски шо си знам...:salut:

Член од
4 август 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
abe sovrseno znam angliski.chat pat latinski i sekako srpski,hrvatski ama mislam ovi poslednive dva ne se vazat

HoRRoRMaN

Beyond Perfect ~Divinity!
Член од
7 декември 2005
Мислења
526
Поени од реакции
2
Знам течно да зборувам англиски и германски,а знам и грчки,но многу помалце од претходните два....

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Само англиски.. француски учев 4 години но ништо не знам..

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Англиски, германски и нешто италијански

Член од
16 јули 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Znam dobro angliski da zboruvam...germaski ucev 5 godini ama osven ICH LIEBE DICH nisto ne znam...a spanski samo razbiram po nekoja recenica....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па можам да кажам дека знам Англиски, Српски, а Шпански и Бугарски колку да се снајдам и толку.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Одлично зборувам англиски,француски учев 4 год. ама слабо некеко знам,само знам да читам и по нешто разбирам,шпански од сериите,ама не е лошо,во Шпанија се разбрав со шпанците арно,малце есперанто,обожавам латински,знам многу зборови,ама граматика ич....српски,хрватски,бугарски разбирам,ама не сакам да зборувам.

Член од
27 август 2007
Мислења
30
Поени од реакции
0
Српски ми је матерњи језик,наравно то се не броји:)

Знам Енглески одлично,Немачки,Италијански учим од скора и колико-толико знам,Шпански и Португалски доста разумем из ових серија и Македонски наравно пошто је сличан Српском:)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Angliski i Francuski ucam 6 godini a momentalno ucam Danski na Internetov.a od godina ke prosolzam na jAzicen i ke odberam Germanski...
Nadaren sim za jazici:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom