Колку се обвинувате?

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Колку се обвинувате кога ќе згрешите нешто намерно или ненамерно? И ако се, колку време ви трае? А знаете да си се расплачете после таков инцидент? :cry:
Хмм, да се обвинувам..доста...Да се расплачам после таков инцидент? Зависи од ситуацијата колку е лоша...А колку време ми трае, па што знам...И тоа зависи од повеќе фактори: колку сум згрешила, кому сум згрешила, зошто сум згрешила....
 
Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
ја барам кај е грешката и реален сум па ако е до мене си се пцујам сам себе хахахаха (да тибам глаата си викам)
 
Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Ретко се обвинвам и то е најчесто пред љуѓе шо стварно ми значет зш се грижам шо би мислеле после за мене.Се обвинвам ко ке знам дек сум згрешила и како шо реков пред то, само пред љуѓе шо ги ценам, доколку не ги ценам не се обвинвам така често освен ак сум сигурна дек сум згрешилаи ако то било многу, пошто ако неам со нив мн мн муабет (под ова се подразбират да сме се дружеле па сме се скарале, а не само малце дек ги знам) немат јас нив шо да им објасвам.Бар јас така мислам...
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Се обвинувам нормално, и секако се прашувам: што ако?.. Пример, што ако не сум постапела така... А дали ми се десило да се расплачам после таков инцидент... Па ја у принцип плачам за свашта, па нормално и за ваква работа.
И колку време ми трае .. хм.. обично додека не најдам нешто друго да ми ги држи мислите зафатени и да не мислам на тоа..
 

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Самокритична сум...па некогаш дури и премногу. Кога знам дека вината е во мене...се обвинувам...Не ме држи долго тоа чувство..ја прифаќам грешката, ако можам ја поправам...ако не..уште една грешка која ќе ма направи подобра...:toe:
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Се обвинувам доволно, во зависност од тоа колкав е мојот удел во грешката. Но, сепак секогаш знам и да си се оправдам затоа што веројатно не сум погрешила намерно. Но, сепак грешките ги сфаќам како составен дел од животот, од кои сепак, на крајот на краиштата и најмногу се учи!!!!:pipi:
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
Никогаш немој да се каете за вчера,вашиот живот го живеете денес а преку тоа го градите вашето утре.Ова го прочитав во една книга и мислам дека е добро па се трудам колку што можам да се придржувам кон ова правило.
 
Член од
27 август 2007
Мислења
129
Поени од реакции
6
се обвинувам многу... секогаш ми е.. ако направев ова прееска немаше сега ова да се случи... без разлика дали сум направила јас грешка или некој друг.. но меѓутоа секогаш гледам да поправам кој и што и да направил.. :toe:
 

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Секогаш вината ја барам прво во себе. После во другите. Според мене така е праведно
 

▒IsNoGood▒

A hell of a brainiac
Член од
8 декември 2008
Мислења
155
Поени од реакции
8
Најчесто се обвинувам дека сум можел подобро кога ќе добијам оцена што не е 5. А во однос на ситуации од приватниот живот, скоро воопшто, затоа што се водам според тоа дека грешката е грешка ако не си ја научил лекцијата. Со други зборови, би ми било жал доколку ја направам истата два пати. За среќа, тоа сеуште не се има случено.
 
Член од
21 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
1
Сакам да бидам како стојат нештата (иако далеку од тоа дека секогаш успевам) но и кога е кај мене грешката и сум виновна се обидувам да си простам. Било што било, време е да ги исправам грешките, а ако не ми успее или ако некој не ми прости си учам од неа и се трудам да одам напред. Не сакам да се врзувам за тие некои дамки и да се вртам околу таа точка и да се разјадувам. Грешници сме, но треба да знаеме и да си простуваме.
 

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Лошо е што и кога не сум згрешила јас секогаш на крајот јас се правдам и извинувам....А не треба знам ама тоа и да ќе си се изнаплачам на крајот ...Посебно ако е вакво времето дождлливо, само си слушам музика и си плачам, или гледам Пријатели за да се расположам :)
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ne se izvinuvam i ne se pravadam,pred da napraam nesto znaci sum go razgledala od site mozni apekti za da posle ne ispadne deka sum zgresila ,a ako nekoj toa go smeta za greska negov problem.Porano sekogas se naogav vinovna za x situacii no ne poveke..a i zabelezav podobro mi e e.
 
А

Александра Д.

Гостин
Колку се обвинувате кога ќе згрешите нешто намерно или ненамерно? И ако се, колку време ви трае? А знаете да си се расплачете после таков инцидент? :place: Малце депресивна тема ... ама кажав, денот ми е таков :place: :wink:
Jas se obvinuvam mnogu, i koga nekoj drug e vinovnik, sepak ima neshto shto sum go napravila za da go potiknam da napravi neshto za shto posle bi se se pokajala....mi trae...malku, mnogu se sakam sebesi !!!! (shala) pa trae nekoja nedela...zavisi kolku e golema shtetata..
 

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
јас се обвинувам за се....крив не крив то е...само да не се продолжат расправии и тие работи...а за траење...3-4 дена...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom