Колкава е вашата домашна библиотека?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Pa so znam Bagi ima nad 500 negde tatkomi e ljubitel na knigi i toj beri nesto :) jas samo koricite gi gledam :) barem znam so naslovi ima

N

Nephthys

Гостин
Околу 900 книги кај мене дома,кај мајка ми имам уште 4 полици,значи се на се околу 1000!

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Веројатно над 2000. Немам точна евиденција. Повеќето се стручна литература.

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
хмм,од око фатено,некаде околу стотка има...а тие што не стигнавме да ги сместиме останаа кај баба ми,да фаќат прашина и да ги отварам јас кога ќе одам таму..значи 100-150 можеби,ама само можеби!!!

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
epa so ogled na toa deka moite ne sobirale mnogu knigi, od nivno nasledstvo nemam mnogu knigi no zatoa jas od mala pocnav da kupuvam knigi i da si pravam moja licna biblioteka i dosega imam okolu 60 knigi, moze i povece :)

Aj pa negde koj ce fatam trieskata valjda ce imam sopstvena golema biblioteka :vozbud:

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Аууу, кај ме погоди! Баш деноиве ја думам како да ги спастрам книгите. Едно 50-тина ми се по луѓе (се свестив, па почнав список да правам на позајмени книги), кај мама има бајаги стари, од предминатиот век. Ќе да се повеќе од 1000. Да ги направам поличките, да ги средам и да се пребројам, па ќе излезам со поконкретни податоци.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Иам околу 500-550 незнам точна бројка бидејќи иам доста дадено ама 2-3 прочитани само.Ама за следна зима не зиам дрва книги иам и тие се направени од дрва.:salut:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Во моментов немам саглам полица воопшто па она што е кај мене во соба е ептен малечка колекција од 100тина книги. 50 затекнати и 50 дофрлени од мене последниве неколку години. Е сега, пред врата на една импровизирана полица има уште едно стотина двеста и во помошните собички околу мене во кутии сигурно уште околу две-триста. Долу во дневна каде има простор каде да стојат, сигурно има околу три-четрстотини. Со оглед дека од пред извесно време не живеам со родители во станот кај нив лично мои оставив околу 200-300 претежно детска литература, енциклопедии и друго, и плус нивните преку 500 со гаранција... вкупно, да пресметам... 800 кај мене дома, и 800 кај мене бившо дома. Скромен сум :)

С

Сатори

Гостин
Малечка многу, зошто јас само читам дома, али има околу 70 книги, ама горда сум си на нив, сама си ги собирам! :costumed3

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Knigi, doma nemam, zaclenet sum vo gradska biblioteka i od tamu zemam.
Inaku sega posledniov saem na kniga Matica, kupiv 6 knigi, doma imam nekade okolu 20 knigi a moze i poveke.

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
kaj mene majka mi mnogu citala ama mnogu knigi ne i se doma pa i ne znam koi se tocno...ama od domasnata...moze e mala(150 knigi) ama mnogu super e...a plus i onie sto falat da ne zboruvam...kako i da evo nea ima nekolku setovi(na pr. od sestrite bronte,krimi romacnija,lektiri od 5-8,drugi seriozni knigi,enciklopedii,a jas samiot vo nea gi dodadov site knigi od hari poter(mnogu se super),gi kupiv i hobitot i gospodar na prstenite,pa se nadevam deka do krajot na zivotot ke stignam do 1000...

Imama samo edna kritika(ne vazi za site).Lugeto se pomalku citaat knigi so e katastrofa duri.Profesorkata vo gimnaizja dava da citame kniga od 50 strani,a na polovina klas i toa go mrzese da se cita...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не е многу голема (околу 200), ама расте од месец у месец. Ја сум едина што акумулира книги у семејствово мое, па затоа иде споро. Не ги рачунам книгите што ми се „дома“ пред да се омажам

Kajgana Shop

На врв Bottom