- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.446
- Поени од реакции
- 13.569
Поинтересни се онија со 'појак' енглески, на пр. 'mummy of 3'
Не ти е досадно така коа ти е се предвидливо? Се надевам ќе најдеш некоја што ќе те изненади, интересно еАко ти се верува прва работа што ми текна кога го допишав постот беше дека првото нешто што ќе им текне на сите жени (и некои мажи како Igec) кога ќе го прочитаат постот е дека сум претерал па затоа го ставив и последниот пасус. Така што на шала на смеа ваквиот коментар го очекував само прашање беше кој прв ќе го пише. У случајот ти. Не можам да ти опишам колку ми се предвивливи жените и нивните реакции и колку ретко ме изненадуваат.
Абе и едно кога ќе видам бегам како од огин*mom of 3
И од долу 25 емоџита
Тоа био на инста кога ќе го видите, блок.
Предвидливи ти се жените и нивните реакции, предвидливи се и твоите постови за жените драг Сусаро.Ако ти се верува прва работа што ми текна кога го допишав постот беше дека првото нешто што ќе им текне на сите жени (и некои мажи како Igec) кога ќе го прочитаат постот е дека сум претерал па затоа го ставив и последниот пасус. Така што на шала на смеа ваквиот коментар го очекував само прашање беше кој прв ќе го пише. У случајот ти. Не можам да ти опишам колку ми се предвивливи жените и нивните реакции и колку ретко ме изненадуваат.
Да, досадно е. Иначе сум наоѓал такви што изненадувале, ама многу ретко. И кај сите нив имало едно заедничко НЗС, еден патерн. А тоа е-Не функционираат добро со други жени. Или тие избегаваат други жени или другите жени ги избегаваат нив или и двете. И а приметам малце нетипичен тек на мисли ко за женско прво нешто што ја прашувам е-Како ти тече комуникација со други жени? И одговорот што го добивам е обично: никако, тешко или морам да го прилагодам начинот кој обично го имам за да можам со нив комуницирам. И тогаш знам дека стварно се работи за една од тие "поразличните".Не ти е досадно така коа ти е се предвидливо? Се надевам ќе најдеш некоја што ќе те изненади, интересно е
Чисто методолошки:Да, досадно е. Иначе сум наоѓал такви што изненадувале, ама многу ретко. И кај сите нив имало едно заедничко НЗС, еден патерн. А тоа е-Не функционираат добро со други жени. Или тие избегаваат други жени или другите жени ги избегаваат нив или и двете. И а приметам малце нетипичен тек на мисли ко за женско прво нешто што ја прашувам е-Како ти тече комуникација со други жени? И одговорот што го добивам е обично: никако, тешко или морам да го прилагодам начинот кој обично го имам за да можам со нив комуницирам. И тогаш знам дека стварно се работи за една од тие "поразличните".
Искрено јас имав малку проблем да не речам со дечко ми сега маж веќе долги години затоа што имав повеќе машки другари него женски, така пораснав, кога го запознавав ми рече само добро бе ти женски другарки имашДа, досадно е. Иначе сум наоѓал такви што изненадувале, ама многу ретко. И кај сите нив имало едно заедничко НЗС, еден патерн. А тоа е-Не функционираат добро со други жени. Или тие избегаваат други жени или другите жени ги избегаваат нив или и двете. И а приметам малце нетипичен тек на мисли ко за женско прво нешто што ја прашувам е-Како ти тече комуникација со други жени? И одговорот што го добивам е обично: никако, тешко или морам да го прилагодам начинот кој обично го имам за да можам со нив комуницирам. И тогаш знам дека стварно се работи за една од тие "поразличните".
Јас често генерализирам и бранам генерализации. Но и секогаш допишувам дека можеш да користиш генерализации се додека си свесен дека постојат исклочоци. Затоа што за разлика од природните науки во општествените не постои никогаш нешто каде што е 100% апликабилно за сите луѓе. Но тоа не значи дека патернот како патерн не постои и дека не може да се носи генерален заклучок.Чисто методолошки:
Генералната претпоставка зад сите твои писанија за жените е дека полот го одредува карактерот, односно дека сите жени на едно елементарно ниво се исти. Ако ги поделиш на типични и различни, ти отиде цела вистина за нив.
Whora the explorerДоколку е ,,traveling is my biggest passion,,
Така поставено звучи како ронка надеж дека не се сите жени исти, и дека можеби еден ден ќе најдеш некоја различна. Романтичен концепт во основа, иако потполно погрешен. Ако постојат две спротивставени гледишта, дека полот го одредува и не го одредува карактерот, не постои гледиште помеѓу.Јас често генерализирам и бранам генерализации. Но и секогаш допишувам дека можеш да користиш генерализации се додека си свесен дека постојат исклочоци. Затоа што за разлика од природните науки во општествените не постои никогаш нешто каде што е 100% апликабилно за сите луѓе. Но тоа не значи дека патернот како патерн не постои и дека не може да се носи генерален заклучок.
Ќе ја прашаш и ќе ти кажит дека и си втор нормално.Ок. Сфаќам, никој не сака потенцијалниот партнер да има огромна километража. Ама како вие знаете колку партнери има поминато вашиот потенцијален партнер? Ангажирате приватен детектив или ги прашувате пред да стапите во врска со нив?
Јас имам еден машки пријател и одкако се омажив не сум во контакт со него, зашто некој неможе да сфати дека женско можело да има машки пријателИскрено јас имав малку проблем да не речам со дечко ми сега маж веќе долги години затоа што имав повеќе машки другари него женски, така пораснав, кога го запознавав ми рече само добро бе ти женски другарки имаш
Не до тој степен, сите тие ми се другари, ме израснаа на некој начин, од почеток му беше чудно Оти не сум ваљда ко останатите со цел круг другарки, може се разочара дека нема да има шанса со некоја моја појака другаркаЈас имам еден машки пријател и одкако се омажив не сум во контакт со него, зашто некој неможе да сфати дека женско можело да има машки пријател
Не си единствена. Имав колешка на пример со две ќерки. И ми викаше дека ги охрабрува ќерките да се дружат со машки. И јас демек глуп сум ја прашав Зошто? Затоа што вика јас бев растена со машки, машките се "почисти". Тоа почисти и значеше демек директни се, се држат меѓу себе не си прават педерски работи позади грб и лојални се. И кога си во средина кога се вреднува логика, транспаретност, неправење педерски работи зад грб и слично, човек може да се прилагоди на тоа.Искрено јас имав малку проблем да не речам со дечко ми сега маж веќе долги години затоа што имав повеќе машки другари него женски, така пораснав, кога го запознавав ми рече само добро бе ти женски другарки имаш
Ова можам да ти кажам само мое мислење пошто не сум стручен антрополог или сличен евеолутивен научник, можам само емпириски да ти одговорам така што земи го ова ненаучно.Така поставено звучи како ронка надеж дека не се сите жени исти, и дека можеби еден ден ќе најдеш некоја различна. Романтичен концепт во основа, иако потполно погрешен. Ако постојат две спротивставени гледишта, дека полот го одредува и не го одредува карактерот, не постои гледиште помеѓу.