Кога детето сака скутер :)

А

Атомската мравка

Гостин
Donatella Versace чим финансиите не ти се проблем добар дел од работата ти е завршена, следниот дел е да му покажеш на татко ти дека можеш да го возиш тој од 150 кубика кога веќе го имате. Ако тој можеш добро да го возиш тогаш ти се зголемуваат шансите да ти купат 50ка. Иначе не е се до совесноста и почитувањето на правилата во сообраќајот, кај е рефлексот кај е осетот и слично верувај во секакви ситуации ќе се најдеш и кога ќе треба да избегнеш глупост направена и од некој друг.. досега најнезгодно нешто што ми се случило е тоа што при возење на малце поголема брзина ми се скрши рачката за кочницата :D

Имам 50ка ама не ми прави мерак веќе, сега само појак мотор.. а и кога веќе имам возачка за кола не ми треба скутер.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кога детето сака скутер НЕМА ќе јаде милка :X3:

За деца не е мотор (y)

Член од
10 декември 2011
Мислења
170
Поени од реакции
19
Јас пред 3 години барав скутер ама не го добив тогаш, го добив после една година барање и тоа сосема ненадајно, малце беше загреан таткоми (поднапиен) и ми кажа дека некој негов пријател му кажал дека некој продава скутер и така запнав и околу 23 часот со кола и приколка правец да го купиме, и после неколку дена ми вика: како ти кажав за беља.
Го возев една година и го продадов, парите на негова сметка со 100 евра ќар, иначе немав положено и фала богу немав проблеми со полиција (ниеднаш не ме стопре), иако не возев бавно фала богу не паднав, сега за ова лето се спремам за друг да купам, но со сопствени пари т.е мајками и таткоми што ми ги давале а јас сум ги собирал (штедел) :cool:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Немора да значи бе кукло, и јас незнаев с од сообраќајни правила, 3 години ја возев веспава и тоа прилично многу, нит паднав, нит ме пишаа, нит имав полагано. Девојчето возеше постабилно од мене, ама недајбоже во паника не реагирате.. машки. :D Инаку не сум еееептен шовинист, со никој не се чувствувам сигурно на мотор освен јас ако не го возам, макар било и машко.

Инаку се согласувам, ако имаш желба, поготово кога не бараш веспа од преку 3.500 евра, треба да ти се дозволи, впрочем и на секое дете.
Брат ми е тинејџер еве па не ја вози, а јас изгубив мерак пред 3 години дури.
а да ми го продадеш ти скутерот? ионака ти фаќа само прашина, па едно 100 евра ќе свршат работа :)

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
За деца никако скутер јас на 16 години барав скутер и го добив а патем добив и неколку
скршеници:place:
СЕга дома му барам спорташ, а добив ќотек :tapp:

Член од
10 декември 2011
Мислења
170
Поени од реакции
19
Мене ми го купија на 14 години (2010 год.) и фала богу не сум паднал ни еднаш, а сум возел брзо, така да све зависи од тоа каде го возиш, зависи од другите учесници во сообраќајот, не е све до возачот.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Ај да не отварам сега тема може и овде:
- Кога дедото сака скутер.
Имам кола,но сакам секојдневно да прошетам по градов и обично „терам точак“,многу ретко со кола,причините се познати: рампи,зони,паркинзи,пајаци,гориво т.с. трошкови па нема рачун сам да возиш кола до град,а за ништо,т.с. до пазар или шетање до плоштадот и спомениците,ќе те чини колку да ги наполниш торбите. На ум сум да купам некое моторче или скутер. Но жената се противи,не дава,се знае на што мисли.
Сега имам и услови бар - гаража.Важи ли Б категорија за нив,или мора некое полагање . Има ли скутери за без возачка да се возат,да не ја носам стално таа.
Регистрација(таблици) треба ли за сите,или зависи од кубикажата.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
Ај да не отварам сега тема може и овде:
- Кога дедото сака скутер.
Имам кола,но сакам секојдневно да прошетам по градов и обично „терам точак“,многу ретко со кола,причините се познати: рампи,зони,паркинзи,пајаци,гориво т.с. трошкови па нема рачун сам да возиш кола до град,а за ништо,т.с. до пазар или шетање до плоштадот и спомениците,ќе те чини колку да ги наполниш торбите. На ум сум да купам некое моторче или скутер. Но жената се противи,не дава,се знае на што мисли.
Сега имам и услови бар - гаража.Важи ли Б категорија за нив,или мора некое полагање . Има ли скутери за без возачка да се возат,да не ја носам стално таа.
Регистрација(таблици) треба ли за сите,или зависи од кубикажата.
до 50 cc еднаш се регистрираат а над 50 cc секоја година
можиш да го возиш со B категорија а над 50cc ti treba A i A1 категорија

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Со другарче сакаме мотор. И онака уз муабет со мајка му "ние ќе земеме мотори, на старо ефтини се, имаме половина од парите"... Одговор: Надевајте се. Зашто да плачеме ние, плачете вие... не мислам јас да носам црно/ -.-
Ако возиш мотор, тоа значи дека кога тогаш ќе завршиш гипсиран или сикс фит андер ???

С

Спасе супата

Гостин
Ако сака мотор ќе му речам: Дете седи мадро за да не шеташ модро.

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Мотор за деца???
Абе денешниве деца спијат и кога одат на сопствени нозе а камоли на мотор да се качат...за децава само градски автобус...

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Велосипед може.
Мотор ќе вози кога сам ќе си го купи и кога сам ќе заработува да си става бензин.

С

Спасе супата

Гостин
Не за џабе има ќотек за такви работи. Мотор ќе возил... :D:D
Џабе, се менаја времината. Овје денешниве веќе ни од ќотек не разбирет :D. Ај за нив ќе речам пејки. Него коконове бре бетер се сторени. Една не се најде шо со мерак на стопанот ќе му принесит вода, па да сторит нешчо низ куки, па да и оплакнит пачите. Све некои фелимистки и шо ти ги знам шо. Џабе Луки, џабе и муабет и све. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom