Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Elverum - Porto / Porto -1.5 @1.80

Dvete ekipi se dogovorija prvio mec da se igra u Portugalija,znaci Porto e domakin i sigurno deka ke bide golem favorit za pobeda.Ne znam zs bet365 ja drze ovaj mec kako Elverum da e domakin i zs kvotata paga na Elverum ali po mene Porto e ogromen favorit i Taka da po ovaj hendikep vrede da se igra.Porto ima dobra ekipe 70% igraci od reprezentacijata na Portugalija koja paza deka ima odlicna ekipa na poslednoto prvenstvo.Prethodnata sezona Vardar go tepaa 8,so Kiel egal poraz 29:30,Montpellier 23:23,Nante 33:33,Meshkov 27:25 , a site ovie ekipi se klasa podobri od Elverum.
Over lagano treba da dojde jer norvezani

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Боље да им пишеш во чет, да не ти ја сметаат после 1 квота :icon_mrgr:

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Мизерија се тенисиве неделава.
Очигледно промената на континентот и подлога си го прават своето, Чорич одигра најлош меч во кариерата, криминално беше шо праеше.
Од друга страна Циципас :pos:
Гофин зема дури 4 гема против царот, и фали уште Азаренка да изгуби од бабава да се комплетира впечатокот.

Надал - Ноле финале, Халеп шампион, друго ич не се кладете.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Јас до Гарос ќе ги одморам малце тенисите. Земјените турнири додуша сите ми се смрт.

Иначе, моите Хартфорд Атлетик за вечер 3+ коефициентот отвори на ~1.65, сеа е веќе на 1.40

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.113
Се изнамачи Блинкова :) Чорич на земја кој ви го препорача??

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Се изнамачи Блинкова :) Чорич на земја кој ви го препорача??
Омилена подлога му е земја на Чорич, единствена подлога кај што има позитивен скор секоја сезона.
Сам има изјавено дека на земја освен Надал, Ноле и Тим, никој не е фаворит против него.
Од кај ти текна ваков коментар не знам :D
Мислиш Чорич е некој офанзивец со сервис 220 и по 15 винери во сет, па кој го препорачал за земја.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.570
Поени од реакции
5.616
Омониа - Ц. Ѕвезда Х2 (1.3 квота)
Ѕвезда реално има поквалитетен состав на хартија, последните 9 утакмици ги има победено ( Лига и Квалификации за ЛШ). Во Супер Лига на последни 7 утакмици има 21 гол дадено а само 3 примени.
Омониа од друга страна и Арат Ерменија и Легија ги помина во продолженија. Во последните 5 утакмици има 4 нерешени и само 1 победа од 1:0.

Ференцварош - Динамо Загреб вг 2+ (1.35 квота)

Ференц се интересна екипичка, во последните 5 утакмици имаат дадено 12 гола а имаат само 3 примени. Генерално просек им е по 3 гола на натпревар. Динамо генерално ми е поквалитетна екипа на хартија, во последните 5 утакмици имаат дадено 15 гола а примено 4. Минатото коло против Клуж доби црвен Теофил-Катерине којшто е стандарден штопер. Очекувам доста динамичен и напаѓачки фудбал да има, и двете екипи сакаат да полнат мрежи.

Б36 - ТНС Х2 (1.38 квота)
Б36 торсхавн или као и да се чита е екипичка од Фарски Острови која што моментално е 4 на табела со 17 изиграни утакмици. ТНС на сите ни е позната екипа, лани беше шампион на Велс, годинава го почнаа првенството со победа од 3:0. Во првото квалификациско коло ја победија Жлина во продолженија Ова ќе им биде 3 натпревар после корона паузата, огромно изненадување би било Б36 да победи... очекувам ТНС да ја помине рундава, а и реално солидна квота даваат за двознаков.

Вкупна квота 2.46 (сл)

Јас лично ТНС ќе ја играм чиста 2ка (2.35) и ференцварош 3+ (2.2). Вкупна квота така 6.7

M

Macedon1um

Гостин
Макаби - Динамо Брест гг @ 2.10
- Доста отворен фудбал играат гостите, добар напад и даваат голови но и често примаат. Предходнава утакмица изиграа 2-1 против Сарајево а предходно ја победија и Астана со 6-3. Макаби е тука фаворит според кладилниците ама не верувам дека ќе поминат баш така лесно, очекувам натпревар со голови..
Карабак - Молде 1+0 AH @ 2.07
- По квалитет се тука некаде или мала предност кај домаќиниве барем според мене, натпреварот се игра на неутрален терен во Кипар. Е сега клучниот момент е што се игра на природна трева а гостиве претежно играат на вештачка кај нив во Норвешка па верувам тоа им е хендикеп некаков. Домаќиниве победија против Шериф и Силекс во предходните кола и изгледаа доста добро, Молде помина против Купс и Цеље 1-2 ама не ми изгледаат баш во форма дури и во домашната лига

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.933
Поени од реакции
23.731
И првиот натпревар имаа отсутни поради корона, па ги отворија Ширак со 3-0. Сега гледам дека им фалат двајцата централни дефанзивци, ама немора да значи дека се аутсајдери заради ова, со оглед дека противник е Бачка Топола.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
И првиот натпревар имаа отсутни поради корона, па ги отворија Ширак со 3-0. Сега гледам дека им фалат двајцата централни дефанзивци, ама немора да значи дека се аутсајдери заради ова, со оглед дека противник е Бачка Топола.
Тоа секако, али можи да се има предвид. Не дека Бачка е којзнае каков тим, ама не играат лошо, барем на домашен терен, па би можеле да турнат едно голче.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.933
Поени од реакции
23.731
Тоа секако, али можи да се има предвид. Не дека Бачка е којзнае каков тим, ама не играат лошо, барем на домашен терен, па би можеле да турнат едно голче.
Може, не викам не.
Еве вчера ПАОК ги изненади Бенфика и пројде само заради тоа што е еден меч.
Инаку заборавете сега засега домашен-гостински терен. Не игра никаква улога кога нема публика.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Може, не викам не.
Еве вчера ПАОК ги изненади Бенфика и пројде само заради тоа што е еден меч.
Инаку заборавете сега засега домашен-гостински терен. Не игра никаква улога кога нема публика.
Abe pak ima uticaj terenot, jer domakinive treniraat non stop na nego, gostive treba da se priviknat, pak go imas cuvstvoto domasen teren bez razlika so nema navivaci..

Kajgana Shop

На врв Bottom