Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Затоа помалце читај ги :wink:Имаш право,многупати кога го читам Латас или Геровски како да преживувам “дежаву“ од некои соговорници на форумов.:wink:
Затоа помалце читај ги :wink:Имаш право,многупати кога го читам Латас или Геровски како да преживувам “дежаву“ од некои соговорници на форумов.:wink:
Mорам едноставно да видам колку ја следат Кајгана.:wink:Затоа помалце читај ги :wink:
Дал султанот арачлииКако кажи Султанот така ќе биде....кирилица ...и би кирилица
Ne sum go videl zakonot,neznam sto se kazuva, NO BITNO E DEKA VAKVO NESTO TREBASE MNOOOGI POODAMNA..
...uste na vremeto koga Slovencite ( vidi koj jebote..) ubavo si napravija nekoj sistem za cuvanje na Slovenskiot jazik...
....mora..(i ne samo vo odnos na Jazikot i pismoto)...da se obezbedi PRISUSTVO na Makedonskiot jazik...kako edna od GLAVNITE ODLIKI NA MAKEDONSKIOT NAROD..
Toa znaci sekade i se napisano na Makedonska kirilica, pa posle moze i angliski i Patagonski , ako nekoj misli deka treba.
Kade e nekoja narodnost poveke od 50%.. prvo na nejziniot jazik i pismo NO NE NA OFICIJALNITE NATPISI I FIRMI (soobrakajni tabli,drzavni institucii itn.itn.)
Ova mora da go svatat i najzadrtite "nacionalisti" Makedonskiot narod e mnogu fragilno nesto, zagrozen vid...i mora da mu se obezbedi PROSTOR i USLOVI da opstane kako takov....posebno vo ovie Globalisticki vreminja , duri toa treba da si go vrzat vo krpce...,duri i da rabotat i da pomagaat vo toa , ako se voopsto dobronamerni....
Грешка друже. Баш Мекдоналдс (и Кока Кола) се латиница. Mercedes Benz, на пример е Мерседес-Бенц, Pepsi e и Pepsi и Пепси, иако и кај нив се намалува отпорот кон латиницата и англицизмите.Баш е добра идејата . Во Русија на пример се е напишано на кирикица . и тоа не само Руските фирми туку и странските . Пример Макдоналдс е напишано на познатиот американски бренд . Така да супер е предлогов .
За нив никој не прави проблем.....Искрено како што пишаа некој погоре со правење на реклами и фирми од латиница на кирилица нема да заврши голема работа во зачувување на кирилицата. Ај да е домашна фирма па кирилица ама свестки бренодви нека си останат светски.
Значи ако јас отворам фирма, измислам некој продукт, или ете одлучам брусалици да правам во некоја си мини фабрика, мојот продукт не е светски? Затоа нема да може да носи назив напишан на латиница? Ме проколнуваш мојот продукт да го продавам само во Македонија само поради тоа што сум регистриран како домашна фирма? Јеботе....демократија.За нив никој не прави проблем.....
Залудно се трудиш. Ако се вратиш неколку страници наназад ќе видиш дека се обидував истото да им го објаснам.Ме проколнуваш мојот продукт да го продавам само во Македонија само поради тоа што сум регистриран како домашна фирма?
Оh come on. You know me better than that. Знаеш по кои принципи живеам. Брејк д рулз Регистрирај фирма во Албанија, преставништво во Македонија, и ќе си остане на латиница. После ни свети Грујо ни Али Баба ни никој не смее да ме чепне. Нека си го пикнат квази-патриотизмот у задниот отвор од нивното им тело.Залудно се трудиш.