:pos2:Што се нервираш па ти.....ти бар имаш право на двојазичност...Значи ако јас отворам фирма, измислам некој продукт, или ете одлучам брусалици да правам во некоја си мини фабрика, мојот продукт не е светски? Затоа нема да може да носи назив напишан на латиница? Ме проколнуваш мојот продукт да го продавам само во Македонија само поради тоа што сум регистриран како домашна фирма? Јеботе....демократија.
П.С Ептен ќе се зачува кирилицата и културата на македонскиот народ со ваков закон со миљон дупки во него, но не грижете се, се додека Лалола, Касандра и ред куртонски серии кои што немаат ни соодветен превод идат на Телевизија we have nothing to worry about. Дали кабловските канали ќе мораат да имаат македонски превод, како што тоа на пример...чисто како пример го давам, HBO во Романија има румунски превод. А во Македонија...хрватски.
После некој тука ми продава демагогија демек зачувување на нешто свето...my ass.
Абе ти само направи квалитетен производ по конкурентна цена, а пробивањето на пазарот препушти го на професионалци...обично тој што знае да направи нешто не е добар во пласманот....
За куртонските серии ич муабет не сакам да правам....преку таквото со нив. Абе поред нив и вести ништо друго нормално нема по телевизииве.
За законот...изгледа не се разликува многу од досегашниот, само е дополнет...се уште во целост не сме го виделе, ова сега сите си прајме муабет на невидено....добро де, колку да се најдеме во....