Кино сали во Македонија

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Шознам за мене ипак филинг е, ако не друго, цура да однесеш, пуканки-муканки а-у :))
Не мислев на тоа Милениум ми се допаѓа како кино на пример ама некако не верувам дека ќе се разработи да пак да го отворија, а ова во рамстор е некако многу бедно, ми остави многу лош впечаток. А да инаку филинг е.

Член од
13 април 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
Кина во Македонија

Кои се недостатоците во нашите кина според вас? Што би требало да има едно кино за да ги задоволи критериумите за едно добро кино? Дали во нашите кина цената на билетите е висока а филмовите и условите за нивно гледање се на пониско ниво од што би требало? Би сакал да слушнам ваше мислење, благодарам однапред.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Недостатокот на кино конкретно во Тетово е тоа што нема кино :). Се надевам ќе им текне да отвора у блиска иднина.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Најголемиот недостаток е што нема кина, само во Скопје така по добри, но и тие многу заостануваат за разлика од другите балкански земји, да не зборуваме за Европа :)
Сеуште нема 3D кај нас а и филмови многу малку, предпремиери и премиери многу ретко.

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Кога го прочитав насловот на темава помислив на Кина, државата. Но, ете се работело за кино.
Според мене кината во Македонија се заостанати, не ги прикажуваат некои филмови што се хитови во светот, зарем толку не сфаќаат дека од тоа ќе профитираат?
А и само во Скопје има некои поасални кина.

M

Mussolini

Гостин
и да сака некој да отворе кино сала ич нема да има сметка од проста причина шо некој ке каже: поарно ке одам да си го изнајмам од некоја видеотека или ке го свалам од интернет наместо да седам тама со секакви човеци околу мене а мош и доволно галама ке дигат за да не разберам ништо. ја зашо нема кино сали според мене...:toe:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Jas pak pomisliv Kina ( drzavata ) neso u Makedonija ..:pipi:

So da kazam , Stip nema kino ..lugeto ni ne znaat kako da se odnesuvaat vo kino .. se si ide doma na DVD ..

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Во Скопје моментално има две кина:Милениум и Рамстор, за разлика од претходно кога работеа Вардар,Манаки и уште две три.
Нормално дека е подобро да има повеќе кина, поради различниот репертоар и можноста за избор.
Моментално цената во Милениум е 100 денари, а во Рамстор е 150.
Милениум повеќе ми се допаѓа лично од аспект на салата, звукот и целокупниот амбиент.
Приметувам дека се трудат колку толку да прикажуваат нови филмови, но сепак мислам дека ние сме повеќе навикнати на домашните DVD и симнување од интернет или пак купување на двд-ња, пошто сите тргнуваат од тоа-Еј за тие пари ќе си го купам филмот и ќе го гледам кога сакам и плус дома си е дома.
И тоа е тоа.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кога го прочитав насловот на темава помислив на Кина, државата. Но, ете се работело за кино.
Според мене кината во Македонија се заостанати, не ги прикажуваат некои филмови што се хитови во светот, зарем толку не сфаќаат дека од тоа ќе профитираат?
А и само во Скопје има некои поасални кина.
Не знам ти за кое кино си гледала, ваљда за Милениум повеќе, но во Рамстор константно се даваат новите хитчиња. Еве ти свеж пример - Prince of Persia.
Она што им фали се подобри проектори, бидејќи сликата навистина е слаба во поглед на бои и контрасти. Исто, преводите може да ги средуваат со црн outline, бидејќи бели букви на светли позадини - хаос.
Озвучувањето е коректно, чисти звуци, иако е без премногу ефекти од сараунд звучниците. Најверојатно до снимките кои ги добиваат.

Член од
7 јули 2010
Мислења
14
Поени од реакции
1
Nie za mnogu nesta sme mnogu nazad, daleku sme od svetot, kakvi samo cuda se spremaat na tehnoloski plan vo kinematografijata, a nie ne sme spremni da ovozmozime ni edna normalna kino sala, a na zapad veke e zpocnat proektot 3D , ali toa ti e ;) za edno 20 godini maybe :S

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Не знам ти за кое кино си гледала, ваљда за Милениум повеќе, но во Рамстор константно се даваат новите хитчиња. Еве ти свеж пример - Prince of Persia.
Она што им фали се подобри проектори, бидејќи сликата навистина е слаба во поглед на бои и контрасти. Исто, преводите може да ги средуваат со црн outline, бидејќи бели букви на светли позадини - хаос.
Озвучувањето е коректно, чисти звуци, иако е без премногу ефекти од сараунд звучниците. Најверојатно до снимките кои ги добиваат.
Затоа и напоменав, некои, еве на пример, Twillight, New Moon & Eclipse, не ги даваа. Се јавив пред некој ден во Милениум и нема да ги прикажуваат, а не се свесни дека има голем број на обожаватели на таа сага што би сакале да го погледнат и филмот, а воедно така и ќе профитираат повеќе. :)

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
и да сака некој да отворе кино сала ич нема да има сметка од проста причина шо некој ке каже: поарно ке одам да си го изнајмам од некоја видеотека или ке го свалам од интернет наместо да седам тама со секакви човеци околу мене а мош и доволно галама ке дигат за да не разберам ништо. ја зашо нема кино сали според мене...:toe:
Ама баш многу грешно мислиш!
Друго е гледањето дома пред тв или компјутер...како може тоа да го споредуваш со кино?

А во врска со луѓето до тебе, никој ни те замара ни задева, кога одиш на натпревар некаде како ти е помеѓу толку луѓе. А за галама, до толку да не разбереш, не ми се верува, имаш превод, имаш големо платно ејј, нема 52 ТВ :)

Сум бил досега многу пати на кино, оваа година можеби 5-6 пати во Софија, и тоа само на 3D и 3D imax..Ги гледав Avatar, Alice In Wonderland, Clash Of The Titans, Twilight New Moon...А на обично да не зборувам, и тоа сите светски премиери и предпремиери.

Затоа има кој да ги посетува тие кина, ќе имаат заработка кината и да извадат плус добивка...Немој да мислиш дека тоа е проблем :)
Но, многу сме заостанати со опремата и салите...жално.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Има кина во другите градови освен Скопје?!

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Носат убави филмови но може да носат и поубави!
На пр. помислете колку ќе заработеа да ги донесеа Твајлат филмовите. Сега излезе третиот и тука сигурно нема да игра во кино...
Исто така и последниот Хари Потер не го донесоа, а гледам дека и новиов некако тешко ќе го донесат што ќе излезе во Ноември!

Kajgana Shop

На врв Bottom