и да сака некој да отворе кино сала ич нема да има сметка од проста причина шо некој ке каже: поарно ке одам да си го изнајмам од некоја видеотека или ке го свалам од интернет наместо да седам тама со секакви човеци околу мене а мош и доволно галама ке дигат за да не разберам ништо. ја зашо нема кино сали според мене...
Ама баш многу грешно мислиш!
Друго е гледањето дома пред тв или компјутер...како може тоа да го споредуваш со кино?
А во врска со луѓето до тебе, никој ни те замара ни задева, кога одиш на натпревар некаде како ти е помеѓу толку луѓе. А за галама, до толку да не разбереш, не ми се верува, имаш превод, имаш големо платно ејј, нема 52 ТВ
Сум бил досега многу пати на кино, оваа година можеби 5-6 пати во Софија, и тоа само на 3D и 3D imax..Ги гледав Avatar, Alice In Wonderland, Clash Of The Titans, Twilight New Moon...А на обично да не зборувам, и тоа сите светски премиери и предпремиери.
Затоа има кој да ги посетува тие кина, ќе имаат заработка кината и да извадат плус добивка...Немој да мислиш дека тоа е проблем
Но, многу сме заостанати со опремата и салите...жално.