Кајгана избира најдобри филмови за 2010 година!

Најдобар филм за 2010 година?

• Вкупно гласачи
    199
  • Гласањето е завршено на .

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
По се изледа ова беше година на анимирани филмови.
  • Tangled
  • Shrek Forever After
  • Despicable Me
  • Toy Story 3
  • Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
  • Megamind
  • Tangled
  • How To Train Your Dragon
дур не ги видам вметнати Шрек и Како да го тренираш змајо наместо Фајтер и 127 сата не гласам.
не само тие, незнам шо бара ни True Grit, место него пример Red може да улета.
ај ако не Хари Потер 7ца и Паранормал 2 вметнети ги....
не ставајте џабе филмови кој никој на форумов нема ни чуено а камоли гледано, нема везе шо имаат јак рејтинг.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
По се изледа ова беше година на анимирани филмови.
  • Tangled
  • Shrek Forever After
  • Despicable Me
  • Toy Story 3
  • Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
  • Megamind
  • Tangled
  • How To Train Your Dragon
дур не ги видам вметнати Шрек и Како да го тренираш змајо наместо Фајтер и 127 сата не гласам.
не само тие, незнам шо бара ни True Grit, место него пример Red може да улета.
ај ако не Хари Потер 7ца и Паранормал 2 вметнети ги....
не ставајте џабе филмови кој никој на форумов нема ни чуено а камоли гледано, нема везе шо имаат јак рејтинг.
Мислам дека Legend of the Guardians има подобра анимација и ефекти од Avatar, сериозно.

Кога го гледав, не ми се веруваше дека некој ова може да го анимира со таква перфекција мануелно, секое влакно, очите и се друго во светот...едноставно на пола филм почнав намерно да барам БИЛО КАКВА грешка во анимацијата и движењето...
Ама џабе, кога не најдов...перфекција од технички аспект е филмов. : )

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Еден од моите фаворити кој го нема на листата е : Daybreakers многу е добар филмот вреди да се гледа

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Мислам дека Legend of the Guardians има подобра анимација и ефекти од Avatar, сериозно.

Кога го гледав, не ми се веруваше дека некој ова може да го анимира со таква перфекција мануелно, секое влакно, очите и се друго во светот...едноставно на пола филм почнав намерно да барам БИЛО КАКВА грешка во анимацијата и движењето...
Не само технички и сторилајнот е задоволителен, а тоа го прави повпечатлив од 80% од филмовиве во васт анкетава.
само на 40 фулка и 5.1 репродукција ќе се доловат перверзиите негови.

?

..........

Гостин
Мојот глас отиде за Inception, само тој филм го изгледав од оние на листата, и доволно е:) заслужува секакви почести...

G

grande-juve

Гостин
Мислам дека и овие треба да се доадат

Winter's Bone
The Kids Are All Right
The Ghost Writer

има и други што ми беа подобри од тие што сум ги гледал на листава, ама итака е преголема.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Не би рекол дека е година на анимирани филмови пошто и во основната конкуренција оваа година има добри филмови, за разлика од ланската на пример. Ама веројатно има и добри анимирани. Не сум гледал ни еден до сега ма да ми го фалеа Despicable me па планирам да го ѕирнам.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
How To Train Your Dragon , Пошто го нема , Despicable Me

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316

Точно. Го гледав филмов 3Д во кино и е еден од најдобро анимираните филмови воопшто.
Ако не друго заслужува барем да се најде на листава.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Листата е у секој случај огромна, пробав да се сетам на доста филмови и ова беше све на кое во моментот се сетив, ќе беше премногу ако ги ставам сите солидни/добри филмови.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Ај ставете ја темава sticky барем дур трае гласањево. На тој начин повеќе луѓе ќе ја видат и ќе гласаат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Треба да го гледате BURIED да видите што е филм... језиво у пичку матер (ставете се во ситуација на главниот лик)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба да го гледате BURIED да видите што е филм... језиво у пичку матер (ставете се во ситуација на главниот лик)
+1, само напомени дека не е за клаустрофобични xD

Kajgana Shop

На врв Bottom