Кајгана избира најдобри филмови за 2010 година!

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар филм за 2010 година?

• Вкупно гласачи
    199
  • Гласањето е завршено на .
По се изледа ова беше година на анимирани филмови.
  • Tangled
  • Shrek Forever After
  • Despicable Me
  • Toy Story 3
  • Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
  • Megamind
  • Tangled
  • How To Train Your Dragon
дур не ги видам вметнати Шрек и Како да го тренираш змајо наместо Фајтер и 127 сата не гласам.
не само тие, незнам шо бара ни True Grit, место него пример Red може да улета.
ај ако не Хари Потер 7ца и Паранормал 2 вметнети ги....
не ставајте џабе филмови кој никој на форумов нема ни чуено а камоли гледано, нема везе шо имаат јак рејтинг.

По се изледа ова беше година на анимирани филмови.
  • Tangled
  • Shrek Forever After
  • Despicable Me
  • Toy Story 3
  • Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
  • Megamind
  • Tangled
  • How To Train Your Dragon
дур не ги видам вметнати Шрек и Како да го тренираш змајо наместо Фајтер и 127 сата не гласам.
не само тие, незнам шо бара ни True Grit, место него пример Red може да улета.
ај ако не Хари Потер 7ца и Паранормал 2 вметнети ги....
не ставајте џабе филмови кој никој на форумов нема ни чуено а камоли гледано, нема везе шо имаат јак рејтинг.

Мислам дека Legend of the Guardians има подобра анимација и ефекти од Avatar, сериозно.

Кога го гледав, не ми се веруваше дека некој ова може да го анимира со таква перфекција мануелно, секое влакно, очите и се друго во светот...едноставно на пола филм почнав намерно да барам БИЛО КАКВА грешка во анимацијата и движењето...
Ама џабе, кога не најдов...перфекција од технички аспект е филмов. : )

Еден од моите фаворити кој го нема на листата е : Daybreakers многу е добар филмот вреди да се гледа

Мислам дека Legend of the Guardians има подобра анимација и ефекти од Avatar, сериозно.

Кога го гледав, не ми се веруваше дека некој ова може да го анимира со таква перфекција мануелно, секое влакно, очите и се друго во светот...едноставно на пола филм почнав намерно да барам БИЛО КАКВА грешка во анимацијата и движењето...

Не само технички и сторилајнот е задоволителен, а тоа го прави повпечатлив од 80% од филмовиве во васт анкетава.
само на 40 фулка и 5.1 репродукција ќе се доловат перверзиите негови.

Мојот глас отиде за Inception, само тој филм го изгледав од оние на листата, и доволно е:) заслужува секакви почести...

Мислам дека и овие треба да се доадат

Winter's Bone
The Kids Are All Right
The Ghost Writer

има и други што ми беа подобри од тие што сум ги гледал на листава, ама итака е преголема.

Не би рекол дека е година на анимирани филмови пошто и во основната конкуренција оваа година има добри филмови, за разлика од ланската на пример. Ама веројатно има и добри анимирани. Не сум гледал ни еден до сега ма да ми го фалеа Despicable me па планирам да го ѕирнам.

Точно. Го гледав филмов 3Д во кино и е еден од најдобро анимираните филмови воопшто.
Ако не друго заслужува барем да се најде на листава.

Листата е у секој случај огромна, пробав да се сетам на доста филмови и ова беше све на кое во моментот се сетив, ќе беше премногу ако ги ставам сите солидни/добри филмови.

Ај ставете ја темава sticky барем дур трае гласањево. На тој начин повеќе луѓе ќе ја видат и ќе гласаат.

Треба да го гледате BURIED да видите што е филм... језиво у пичку матер (ставете се во ситуација на главниот лик)

Треба да го гледате BURIED да видите што е филм... језиво у пичку матер (ставете се во ситуација на главниот лик)

+1, само напомени дека не е за клаустрофобични xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom