Кајгана избира најдобри филмови за 2010 година!

Најдобар филм за 2010 година?

• Вкупно гласачи
    199
  • Гласањето е завршено на .
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
[*]Tangled
[*]Shrek Forever After
[*]Despicable Me
[*]Toy Story 3
[*]Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
[*]Megamind
[*]Tangled
[*]How To Train Your Dragon
Tangled толку јак, што два пати го имаш ха? :D

Него Tangled и Megamind не сум ги гледал уште, ама Shrek Forever After не заслужува да седи меѓу овие филмови. Едноставно, како и секое Шрек продолжение, правен е чисто за профит, се гледа од далеку...и не нуди ништо револуционарно.
Од овие овде, најдобар во приказна е Toy Story 3, најдобар во хумор Despicable Me, а пак најдобар од технички аспект е Legend of the Guardians. И секако, How to Train your Dragon, кој иако не е најдобар во ниеден дел, сепак брилира во сите поединечни аспекти и има се - хумор, оригиналност, приказна, ликови итн...

Уф, тешко да избереш најдобар анимиран, ама класика си е класика, не можеме да го негираме Toy Story 3. :)

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Само еднаш можам да гласам ?

Иначе гласав за Inception . И е најдобар од филмовите кои се на листана а го имам гледано. Прочитав некој гласал за филм кој не го гледал, шо е според мене трагично. Подобро не гласам одколку така, ама то е . :P

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Некои од филмовиве на листата не сум ги гледал, а некои од нив не ни мислам да ги гледам.

Според мене, прилично сиромашна година со филмови зад кои ќе остане нешто.

Инсепшн.
Очекував повеќе. Не е лош, ама според мене ништо посебно. Ниту пак идејата со вградување на мисли и деи не е нова на платното. Не го ни догледав. Во ваква сиромашна година може и ваков филм да биде најдобар (што и да значи тоа најдобар во субјективниот свет на уметноста). Сепак финалната оценка за филмов би ја дал одкога ќе му дадам уште една шанса.

Од остатокот би го издвоил Шатер Ајленд.

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
330
Каде е The Ghost writer, веројатно најдобриот филм годинава.

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
330
Каде е The Ghost writer, веројатно најдобриот филм годинава.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Неправдааааааааааааааааа, знаев дека ова ќе се деси но бидeјќи бев под импресии неможев да издржам! и гласав за Social Network. Но само после 1 глас, (иако анкетата ја направив да може да се гласа за повеќе) сега неможам за други? знаејќи дека повеќето гласале за неколку филма стварно не ми е јасно зашто сега има лимит. Iosono или Џимеј, да не имате сменето нешто во врска со начинот на гласање? сеуште не ми се гледани Mr Nobody & Black Swan.. :(

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Неправдааааааааааааааааа, знаев дека ова ќе се деси но бидeјќи бев под импресии неможев да издржам! и гласав за Social Network. Но само после 1 глас, (иако анкетата ја направив да може да се гласа за повеќе) сега неможам за други? знаејќи дека повеќето гласале за неколку филма стварно не ми е јасно зашто сега има лимит. Iosono или Џимеј, да не имате сменето нешто во врска со начинот на гласање? сеуште не ми се гледани Mr Nobody & Black Swan.. :(
Не мжеме, а и мене ме зезна, мислев дека само за еден може и гласав така. Ти најдобрите два не си ги гледал :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Само Шатер Ајланд и Т Сошл Нетворк ги гледав и за нив гласав :) Првиот ми имаше глуп крај, вториов малце над просек филм.

Z

zmej gorjanin

Гостин
И така нова анкета ќе се праи после за време на оскарите ко лани, така да би требало да постојат уште можности

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
хммм.... Shutter Island и Toy Story 3 ако се прашувам јас (кога би избирал само еден - Shutter Island дефинитивно), само работата е што овие поновиве што испаднаа од ноември натаму 4-5 филмови не ми се гледани... Ке испадне добра снимка ваљда во Јануари :))

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Same here, уште Black Swan и Mr. Nobody не ми се гледани, затоа и не гласав, претпоставувам дека борбата ќе биде меѓу Inception и Mr. Nobody... што се однесува до 127 Hours, ептен треба да се чека...

П

Паган-др

Гостин
Шатер Ајленд, можеби најдобриот филм што некогаш сум го гледал.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
И така нова анкета ќе се праи после за време на оскарите ко лани, така да би требало да постојат уште можности
Ќе направиме уште една тура гласање пред оскарите кога се ќе биде изгледано, и по принципот еден член - еден глас.

Шатер Ајленд, можеби најдобриот филм што некогаш сум го гледал.
Аман бе???

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Немам гледано голем дел од филмовите на листата, но од тие што ги гледав гласам за INFUCKINCEPTION

Ми остави доста добар впечаток.

Kajgana Shop

На врв Bottom