(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.514
Поени од реакции
34.557
1. Breaking Bad

вторите не ми се гледани и не гласам за ниедна
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.093
Поени од реакции
5.737
1. Breaking Bad. Од Star Trek ништо не ми е гледано, не ни планирам да гледам, но секако не мислам дека е подобра од Breaking Bad.
2. Не ми се гледани но веројатно би ѝ дал шанса на Westworld.
 
Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
1. Star Trek DS9, бидејќи од Бенџамин Сиско може многу да се научи, пред Кардашианс имаше Кардасија, Бејџор, Одо и д грејт линк ... па во табелата , животот и делото на Роденбери да имаат барем еден глас.

2. Слугинката.......
 
Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
1. Breaking Bad без многу размислување...

2. Не ми се гледани и двете, тука нема да гласам.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.311
Поени од реакции
57.753
Breaking Bad - единствено што е лошо со серијата се нејзините фанови. Се плашам фрижидер да отворам да не ми скокне некој и од таму: знаеш дека ББ е најдобра серија евер? Како Јеховини сведоци се кога ти тропаат на врата за да зборувате за Исус. :pos:

Штета за Стар Трек, серија од едно друго време, но никогаш не ја сакав Deep Space 9 како останатите, затоа што буквално стои во место.

Westworld - фантастична идеја, можеби најдобра идеја за тв-серија, феноменална прва сезона, Ентони Ф. Хопкинс... какво само финале имаше сезоната. За жал, втората сезона не отиде во посакуваниот правец, се надевам дека ќе се поправат во третава. Има потенцијал да биде следното најдобро нешто, но имам лошо претчуство... Во секој случај навивам за WW.
 

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.089
Поени од реакции
9.000
Breaking Bad - Непроменет квалитет од старт до финиш, низ 5 сезони. Перфектен баланс од драма и сатира и одлична трансформација на главните ликови.

Westworld
 

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Без да се повторвам погоре - Breaking Bad. За втор дуел нема да гласам зошто едната не ми е гледана и едноставно не е фер.
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.629
Поени од реакции
33.184
1. Без размислување, Breaking Bad, една од најдобрите серии на сите времиња, но убаво рече Ио, со фан база која дефинитивно прави да не ја сакам ко што ја сакав и да мислам дека не ми се допаднала толку многу колку што навистина ми се допадна. Deep Space Nine, искрено, не се сеќавам дали сум ја гледал, се ми е измешано со Star Trek универзумот. А и не сум некој така голем фан, па и било која друга Star Trek серија да беше, гласот ќе одеше за BB.

2. Е ова е тешко. Две серии со исклучително добри први сезони, кои оплескаа понатаму. Сега очекувам со третава сезона Westworld да се вратат на прав пат. На Handmaid's Tale мислам дека и нема спас. Таа требаше да заврши со првата сезона, онака како што заврши и романот на Атвуд. Не можам да се извадам и на оригиналноста на концептот, ни на едната, ни на другата серија, зашто и двете се снимени според адаптирани сценарија, едната врз база на роман, другата врз база на филм. Но сепак премисите беа исклучително добри. Глумата е извонредна и во двете, сетовите исто. Јас многу сакам пост-апокалиптични нешта, па на тој начин би требало The Handmaid's Tale повеќе да ме привлекува тука, но сепак за нијанса победува Westworld кај мене, и мојот глас оди за Westworld.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom