lol, ne.Тумор не е исто со карцином, карциномот е гранка на тумурот, постојат различни видови тумори. Додека карциномот се дели на малигнен и бенигнен и се лечат на различни начини, кога ќе имам повеќе време ќе напишам.
Rakot nastanuva od povekje pricini.Ракот е најужасната болест подмукла болест е..
Не настанува од пушење и нездрава исхрана
Мојата баба нека почива во мир се хранеше здраво никогаш паштета не пробала ни цигара .. а од тоа умре
се прави нервозата!
Има многу вистина во тоа, само да не го сфати тоа некој погрешно тоа па да ги занемари и другите физички фактори.Ракот е најужасната болест подмукла болест е..
Не настанува од пушење и нездрава исхрана
Мојата баба нека почива во мир се хранеше здраво никогаш паштета не пробала ни цигара .. а од тоа умре
се прави нервозата!
Rizikot za dobivanje na rak na belite drobovi(ne daj boze da e drobnokletocni koj e neverojatno invaziven) so pusenjeto se neverojatno zgolemeni vo sporedba so nepusac(do 100 pati poveke).Za nezdravata prehrana moze da se kaze deka e edna od glavnite priciniteli za pojava na ulcerozni kolitis pa na krajot kulminira so rak na debeloto crevo.Има многу вистина во тоа, само да не го сфати тоа некој погрешно тоа па да ги занемари и другите физички фактори.![]()
На каков јазик зборуваш пријатељу?Rizikot za dobivanje na rak na belite drobovi(ne daj boze da e drobnokletocni koj e neverojatno invaziven) so pusenjeto se neverojatno zgolemeni vo sporedba so nepusac(do 100 pati poveke).Za nezdravata prehrana moze da se kaze deka e edna od glavnite priciniteli za pojava na ulcerozni kolitis pa na krajot kulminira so rak na debeloto crevo.
Ova se faktori koj sto ne mozeme da gi zanemarime.
A za ova so babati,pa normalno e star covek da zaboli od rak,ne zaradi toa sto ne pusi ili se hrani pravilno nego zaradi samata starost koja sama po sebe e dejavnik za pojava na rak.:smir:
Belodrobniot rak se deli na 2 podtipaНа каков јазик зборуваш пријатељу?
Дробноклеточен, каков ли е? опиши за нас неуките :kesa:
Iskreno neznam tocno kako e na Makedonski posto ne ucam na makedonski ,zatoa mozebi gresam(se nadevam deka si vo pravo-fala sto me popravi).
не е во ред со јазикот нешто пријатељу, не може дробноклеточен да биде, во Бугарија да ама во Македонија тешко :pos2:
јасно ми е све само зборот не ми беше јасен :kesa: веројатно мислиш за малоклеточен пулмонарен карцином
Nepusaci:3,4 na 100.000абе breaker од кај ги најде вие 100 пати ? како ја кажа ваа сите до сега треба умрени да бидат со рак на градите , рак на градите не се баш и цигарите виновни тука се и генецкото наслество има ногу луѓе кој пушат по 50 години па не се разболеле, иначе нај честа возраст за рак на градите е 50-60 год нај више тие возрасти страдаат
или ја што би рекол ако ти е шртнато тоа така ке биде ако не ти е и да пушиш и да не пушиш па здрав ке бидеш