Како се снаоѓате во нова средина?

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
искрено ми треба подолго време да се прилагодам во нова средина. ова го сметам како мана и јако ми смета, сакам да бидам по прилагодлив во некојси нови средини ама ете :toe: не сме сите исти

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Е баш прашањево ми одговара на периодов.Нов град, ново училиште, нова средина, се ново (дури и нов компјутер:pipi:)
Мислам дека лесно се прилагодувам.
За во друштво исто така сум прилагодлива до одредени граници.Не би рекла дека се менувам туку дека во зависност од околностите, до израз доаѓаат различни старни од мојот карактер.Но само доколку ги има во мојот карактер in the first place!Не сакам да глумам нешто што не сум за да бидам дел од некое друштво или некоја нова средина.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.825
Поени од реакции
5.634
аффф како камелеон сум :) одма се прилагодувааам одмаа :) без разлика за што станува збор, мене ми требаат 2-3 саати за прилагоџавање :salut:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
За 2 саата се опуштам и иде се топ.Така да лесно.:smir:

N

navivacka

Гостин
Aууу ептен тешко,сега кога одам на факс во друг град се ми е некако чудно како да не можам да се најдам самата себеси...

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Лесно се навикнувам на нова средина...

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Не ми претставува воопшто проблем.Лесно се адаптирам, се привикнувам и прилагодивам на нови луѓе, места, сосема брзо.Контакт и близина ми е лесно да воспоставам со личности на моја бранова должина, па ако се зборливи, отворени и комуникативни, интересниот и добар муабет доаѓа сам по себе.Џабе ако зборам ја, а другиот клима со глава и ти упатува нон стоп страмежливи насмевки.
Ми се има десено тоа и незнам дали е знак на игнорирање и побргу да те зацепи или едноставно личноста има потреба од повеќе простор за да се опушти и отвори.Како и да е, ако почесто се случува тоа се осеќам ко кретен и кога молчам во присуство на особата и кога напаѓам со муабет...Обично во вакви ситуавии завршувам губејќи интерес за понатамошен контакт.

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Не ми е проблем,лесно се привикнувам..единствен проблем ми е кога другите не можат да се привикнат одма,затворени се,дали им треба време да се опуштат..

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
Зависи од средината, ако ме прифатат одма одма се адаптирам, а ако се неутрални исто одма а ако се непријателси се тепам и пак одма се адаптирам.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
во нова средина секогаш сум срамежлива но некогаш бргу се опуштам и прилагодувам некогаш ми треба време или ич не се прилагодам, зависи најверојатно до луѓето ако се по природа насмеани, весели и едноставни се прилагодувам бргу, ако се луѓе штои ептен се препотентни или важни тогаш ми треба време или ич не се прилагодувам на нив дури со некои водам војна бидјќи таквите не ги поднесувам!

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Супер се снаоѓам! Едвај чекам да почнам со факултет и да сменам средина.во новата средина каде што никој не не знае можеме да се претставиме онака како што ние сакаме.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Супер се снаоѓам! Едвај чекам да почнам со факултет и да сменам средина.во новата средина каде што никој не не знае можеме да се претставиме онака како што ние сакаме.
И на крај најчесто пак исто испаѓа. :P :D

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
До сега сум успевал да се прилагодам на нова средина, иако само јас си знам колку ми е тоа тешко. Понекогаш, за да се прилагодам на нова средина во која едноставно морам да функционирам, менувам некои свои лични навики за да можам полесно да се поврзам со останатите. Откако ќе успеам да се прилагодам и откако ќе ме прифатат другите, си ги враќам назад сите навики од кои сум се откажал.

Kajgana Shop

На врв Bottom