Како се снаоѓате во нова средина?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Комуникативен сум, и снаодлив, лесно одлучувам , и немам проблем со секоја нова средина, малце среќа , и малце знање, добар говор, и сегде можам да се снајдам, промената на навики е потешка од една страна, а од др, страна сите промени се добре дојдени

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Што се однесува до мене лесно се запознавам со луѓето и започнувам разговор.Тоа не ми претставува никаков проблем.Меѓутоа проблемот кај мене се јавува кога треба да се зближам со некого.Не знам зошто меѓутоа многу тешко ми оди зближувањето со луѓето.Токму поради тоа и кога почнав на факултет бидејќи никого не познавав се чувствував некако отфрлена затоа што секој ден бев со различни луѓе а со никого не бев така поблиска, за разлика од некои кои одма се зближија на некој начин.За среќа сето тоа кратко траеше па за исвесен период и јас си го пронајдов своето место.Во средно пак го немав тој проблем и воопшто не ми беше тешкко да се зближам со моите соученици.Така што моето мислење за тоа како ќе се снајдеме во одредена средина пред се зависи од луѓето кои не опкружуваат како и од околностите во кои се наоѓаме.Барем за мене е така.

Љупка

CLAW
Член од
30 јули 2008
Мислења
69
Поени од реакции
5
Не се прилагодувам многу брзо во новата средина а зависи и од луѓето затоа што кога ќе видам дека се слични на мене и се слагаат со мене прилагодувањето е полесно.
Но сепак ми треба подолго време да запознаам пријателства а тие сакам да бидат вистински од кои не сакам да се разочарам подоцна!

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
прилагодлив сум како игуана :pos2:
лесно се спријателувам со комшии и соученици.
ми треба само малце време да научам да се ориентирам низ новата околина, но другото е се ок.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Супер...подобро од старава...таму би можел да го истакнам новото јас..да се покажам во друго светло...

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Teшко, најискрено. Срамежлива сум по природа и не сум таква прва да пријдам на некој за запознавање... Затоа и ми беше многу страв кога почнав средно, ама среќа мене прва ми прозбореа па се опуштив xD Исто ми треба време да се прилагодам на новата средина, да се навикнам, ама тоа не ми е толкав проблем колку воспоставување нови контакти.

R

reactive89

Гостин
Незнам зашто али многу отворена личност сум... и премногу лесно се адаптирам на нова средина... иако нели, понекад и ќе ми фали старата средина, но со тек на време ќе станам зависен од новата средина и ок ми е :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас сум ко камелеон, лесно приспособлива. :) Ново друштво, ново школо, нова група луѓе... Не сум имала проблем никогаш. Опуштена сум уште од одма и веројатно поради тоа луѓето позитивно ме доживувале, па побрзо и полесно ме прифаќале.
И во странство еднакво добро се снаоѓам. Мислам дека не би имала никаков проблем да се преселам во друга држава, со друг народ и други обичаи.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.445
Многу лесно, просто и едноставно, нормално и ако фаците се open mind до негде, ако не ќе ги омекнеме да не се толку тврдокорни :pos: Не ми е проблем за било што! Се снаоѓам :)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Немам гајле бе, во секое друштво можам да се снајдам, отворен сум кон сите:helou:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Како се снаоѓате во нова средина?​

Значи без разлика дали е друго училиште или премин од основно во средно,средно - факултет или пак можеби ново работно место или евентуално ново место на живеење,како се снаоѓате.​

Лесно ли воспоставувате контакти или ви треба подолго време да се опуштите?
Брзо се прилагодувате или сте пак од оние кои што потешко се вклопуваат во мнозинството и ви треба време?
Или можеби зависи од луѓето кои ве опкружуваат?Ако се они опуштени и вие сте такви,ако тие се затворени и вие сте резервирани.Дали и тоа има удел или пак постојани сте во сите ситуации?​
Да,,точно е ека зависи од луѓето кои ме опкружуваат,,но најчесто ми е потребно време,,е сега колку време зависи од луѓето...:pipi:

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
ПРИЛИЧНО СУПЕР ...јес да одпочеток малку е потешко али како и да е ..ДА СЕ СНАОЃАМ

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
mn sum naviknat na menuvanje sredini...
sum ziveel porano vo OH, pa vo SK, pa posle se preselivme vo Toronto, i tamu smenav mn naselbi, taka da ne e nesto strasno za mene

Kajgana Shop

На врв Bottom