Како се снаоѓате во нова средина?

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41
До сега сум успевал да се прилагодам на нова средина, иако само јас си знам колку ми е тоа тешко. 1)Понекогаш, за да се прилагодам на нова средина во која едноставно морам да функционирам, менувам некои свои лични навики за да можам полесно да се поврзам со останатите. 2)Откако ќе успеам да се прилагодам и откако ќе ме прифатат другите, си ги враќам назад сите навики од кои сум се откажал.
1. Sorry for the inconvenience but this is what we call "hypocrite" e.t.c лицемерие. Нели?
2. Али у право си бе ебаго, сите кењаат дека треба да си она ... only ME and real myself, no mask и демек врз основа на real me и таче луѓето ќе те прифатат и сакуфкаат, who belives this bullshite anymore? Hypocrisy is on every corener, every life, ironical part is "real me and myself" is peak of hypocrisy, right? :icon_lol:

Он:
Па не ме бива за нова средина, се праам многу манга, изигравам нешо и ја не знам конкретно што..... паламудам ама ептен и слични срања. :icon_lol: :helou:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
снаоѓање во друг простор средина со непознати личности фала богу одлично ми иде.. знам шо и акко треба да направам за да се вклопам :helou:

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Лесно.. Знам одма да се вклопам у било која средина или друштво.

D

Delux

Гостин
снаоѓање во друг простор средина со непознати личности фала богу одлично ми иде.. знам шо и акко треба да направам за да се вклопам :helou:
јас незнам шо и како треба..па би те замолил за некаков совет,а јас само знам за што сум во новата средина...на пример поканет сум на забава кај шо не познавам никој,јас само пијам алкохол?не зборам премногу... дали можам на тој начин да се вклопам во амбиенот?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
јас незнам шо и како треба..па би те замолил за некаков совет,а јас само знам за што сум во новата средина...на пример поканет сум на забава кај шо не познавам никој,јас само пијам алкохол?не зборам премногу... дали можам на тој начин да се вклопам во амбиенот?
1. ако не познаваш никој шо бараш таму воопшто?
2. ако не си комуникативен онда ти нема лек.. :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Лесно се адаптирам на нова средина. Независно дали е премин од средн/факултет, или пак средби со непознати луѓе во друштво и сл, не се срамам, немам трема. Едноставно сум си тој кој сум :)

Kajgana Shop

На врв Bottom