Како се настанати ИКОНИТЕ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа од врата до врата го прават Сведоците на Јехова..де..
Инаку Библијата вели...
Туку ќе примите сила кога Светиот Дух ќе слезе на вас и ќе Ми бидете сведоци како во Ерусалим, така и во цела Јудеја, и во Самарија, и сè до крајот на земјата.”
....а јас, секако, не алудирав на јеховините сведоци (ха-ха-ха!). А како се врши проповед во православието, тоа веќе го наведов-и по верска должност но и по лична добра волја да се слуша и послуша проповедта.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
....а јас, секако, не алудирав на јеховините сведоци (ха-ха-ха!). А како се врши проповед во православието, тоа веќе го наведов-и по верска должност но и по лична добра волја да се слуша и послуша проповедта.
И јас во еден пост до Радост..за жал темата се иконите..

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
...е ај, малце забегавме.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Знаеш што е поентава што се молите на нешто што е мртво и евреите направија теле и што стана ???
Бог сака на Исус да му се молиме оти во посланијата убаво се вели еден е посредникот мегу нас и човекот а тоа е ????
Дали некогаш си Гонет заради Исус дали си исмејуван???
На наркоманите никој не им кажал дека Исус ги сака туку покај се Исус ќе ти прости, тоа се кажува во православна во Велес а не им се вели тоа Бог не го сака. Евангелието како си го примил така дај го, бесплатно го прими бесплатно дај го. Исус рече проповедајте го на секое создание не кажа на кој ние сме должни на секој да му збориме Исус на сите збореше.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Crkva uopshte ne treba da postoji... sam je hrist rekao:
"Kraljevstvo Božije je u tebi i svuda oko tebe.
Ne u zgradama od drveta i kamena.
Rascijepi komad drveta i tu sam.
Podigni kamen i naći ćeš me."

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Црквата воопшто не треба да постои
Самиот Христос рекол
Кралството Божје е во вас
не во зданија од дрво и камен
Расцепи парче дрво и тука сум
Подигни камен и ќе ме најдеш!

Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Црквата воопшто не треба да постои
Самиот Христос рекол
Кралството Божје е во вас
не во зданија од дрво и камен
Расцепи парче дрво и тука сум
Подигни камен и ќе ме најдеш!
Vo toj slucaj ne bi trebalo da postojat ni Dzamii, taka?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
така испага ама поентава е да не се прават идоли преку кипови кај католиците и икони кај православните.

Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Se slozuvam, no sekoe covecko telo pretstavuva hram bozji, pa taka bez razlika na koja veroispovest pripagas, treba da si fer i da ne gi gledas ednostrano rabotite. Ako treba da ne postojat hramovi kako objekti, togas e isto i za crkvite i za dzamiite

Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Pa postoele Bozji hramovi odsekogas, duri i vo Stariot Zavet pisuva kako samiot Bog kazuva duri i spored koi proporcii treba da mu se izgradi hramot. Taka da iako se zloupotrebuvaat, ne e nase da sudime dali treba da postojat ili ne

Kajgana Shop

На врв Bottom