- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 514
- Поени од реакции
- 536
Samo obajsnuvanje deka na site oglasi na koi aplicirate baraat da aplikantot ima pravo da raboti vo NZ. Ako kompanijata (ili agencija za vrabotuvanje ) ne uspee da najde rabotnik vo taa struka vo odreden region togas mozebi ke vi dade rabotna ponuda da izvadite rabotna viza. Sansite se mali no znam dva slucai na koi ova im uspealo, a i vo dvata slucaevi rabotnata pozicija bese vo malo mesto vo provincija.Blagodaram na odgovorot.
Apliciravme na nekoi od oglasite na seek i na trademe ,no baraat da imas rabotana viza.
Nekoi od agenciite za vrabotuvanje sorabotuvale samo so ziteli na UK t.e samo od anglisko podracje. Dobiveme pozitiven odgovor od ovaa agencija deka moze da ni pomognat http://www.newzealandshores.com/. Migracionite agenti se registrirani,no sekoga postoi mala nesigurnost .
Dali poznavete nekoj koj e otiden preku nekoja agencija za vrabotuvanje ili znaete nekoja .?
Agencii za emigracija gi ima eden kup i mozes da biras kade sakas, samo vo nieden slucaj nemoj da mislis deka tie agencii vrabotuvaat. Tie samo ja teraat procedurata za skilled viza ili work viza i za toa naplakaat od klientot odnosno tebe dobra suma pari. Vo prosek duplo pari ako teras proceura sam, a sansite za uspeh se isti i za toj sto koristi agenicija ili odi sam.