Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
fala na odgovorive.kolku sto znam t s on kazuvase deka tamu rabotel kako sofer na kamion,e sega kolku zarabotuva toa neznam.kolku ima zaraboteno za tie 12 god i toa neznam,ama najverovatno i tamu za da zemes kredit posebno tolkav golem bi trebalo da imas nekoe pokritie.on kazuva sega navodno ce sedel 6mes tuka a 6 tamu,radi kirija navodno da ne plati,a site stanovi imal kiradzii.i jas vikam ako e taka neka mu e so sreca,ama ako se fali ne e ubavo da se dava lazna slika kako e tamu,posto ete i jas kako i drugive sto pisuvaat imaat nekoe razmisluvanje za zaminuvanje vo stransto.
Квадрат у монтреал ти е окулу 3000 долари, месечна кирија ти е најевтина во канада окулу 700-800 долари. Со други зборови зграда со 6 стана ти е некаде НАЈМАЛКУ 1,200,000 долари. За да купи нешто вакво би му требало најмалку 10% депозит (ова е 95% да земе кредит, 5% трошоци - мада пореално е 20%) или 120 000 долари да има да искешира унапред. Тоа значи дека има кредит од некој 1,1М горе доле. Моментално се наоѓа кредит во Канaда за окулу 2,1% АКО исполнуваш цел куп услови што некој што е таму 12 год би можел. Значи да можно е. Се дур каматите се вака ниски може, ама ко што ти напишаа другите има цел куп други работи што може исто да се случат па преку ноќ од добра да стане фатална инвестиција. Ако ова е му е се што има хммм, ова е премногу висок ризик без никаква диверсификација. Да не збориме ако му се случи недај боже Детроит па се да изгуби во секунд. Иначе Монтреал ти е баш тоа, детроитот на канада, ако некој од поголемите градови таму пукне тоа ќе биде баш Монтреал.

Ова е нешто што некој што сака да емигрира може да го достигне ако работи правилно, заработува, штеди итн за неколку години. Немој да мислиш дека и ти би можел нешто вакво одма. Друга работа камионџиите таму се хм, ок платени ама во тој бизнис парите крваво се заработуваат. Он зима и повеќе од тие просечни 60К ама за 7 дена работа и доста саати би рекол. Ако инвестирал добро и има неколку камиони па други да возат за него тогаш без проблем ова може да го изведе.

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Zdravo na site koi go pratat ovoj forum. Ja otvoriv ovaa tema pred edno pet godini za da im objasnam na nasite Makedonci na koj nacin moze da se emigrira vo Nov Zeland. Objasniv najdobro sto mozev kako , so koja viza i koi se preduslovite za uspeh, davav soveti na mozebi edno stotina familii. Site od niv koi me iskontaktiraa imaa zelba za emigracija vo NZ no za zal ili im falese struka koja se bara vo NZ a ako strukata ja imaa na mnogu poveke familii im falese staz vo strukata. Mnogu e zalno za ovaa nasa drzava vo koja ni 5 posto od narodot ne raboti vo strukata za koja izgubile 4 godini od zivotot za skoluvanje.

Nad 70 posto od potencijalnite familii se otkazaa poradi nemanje struka ili staz a nekade 20 posto bidejki ne uspeaa da go polozat IELTS so 6.5 ocenka za nositel i 5.0 za pomosniot kandidat. Nekoi od kandidatite polagaa IELTS po dva i tri pati i nekolku familii uspeaa a nekoi se otkazaa bidejki si go precenija znaenjeto na angliski jazik.

Znaci nekade 5% uspeeaa vo nivnite planovi i se naogaat vo NZ poveketo vo Auckland a nekolku familii i vo Velington i Hamilton.

Nekade 5% uste se vo procedura i so dobri sansi za uspeh.[DOUBLEPOST=1454774157][/DOUBLEPOST]Na privaten plan imam mala novost, mojata familija napravi preselba od Nov Zeland vo Avstralija potocno vo Pert Zapadna Avstralija. Minatiot mesec bese tezok so mnogu stresovi, ne taka golem kako koga se selevne od Skopje vo Auckland no sepak bese stresno. Se slucija mnogu raboti kako prodazba na kukata, site stvari kako namestaj, koli itn itn, davanje otkaz na rabota, preselba vo Pert, naoganje kuka za kirija, kupuvanje namestaj, kola i pocnuvanje na intervjua za rabota. Ovaa situacija me potseti na situacijata pred pet godini koga ja pocnav ovaa tema i kako se custvuvav vo Auckland vo toj period.

No vreme bese za promena, ke mi fali mnogu Auckland no mi falese mnogu i Skopje pred nekolku godini. No posle nekoj period ke ti falat poveke lugeto nego geografijata.

Nekoj ke pise ke pise pa zosto pisuvas kolku e ubavo vo NZ ako begas od tamu. Za takvite karakteri samo da im objasnam deka tie dve zemji se isti na kulturolosko istorisko i ekonomsko nivo i so megudrzaven dogovor sekoj so pasos na AU i NZ moze da se iseluva i da zivee kade saka megu AU ili NZ. Nesto slicno e i vo Evropskata unija ako sporedis megu dve zemji koi zborat ist jazik da receme Germanija i Avstrija ili pomegu UK i Irska.

Za site sto mislat za emigracija vo NZ toa deka sega sum lociran vo AU za sega ne znaci deka ne sum spremen da pomagam so sovet na site koi se spremni na avantura.

So sreka neka im e na site idni emigranti

Последно уредено:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Zdravo na site koi go pratat ovoj forum. Ja otvoriv ovaa tema pred edno pet godini za da im objasnam na nasite Makedonci na koj nacin moze da se emigrira vo Nov Zeland. Objasniv najdobro sto mozev kako , so koja viza i koi se preduslovite za uspeh, davav soveti na mozebi edno stotina familii. Site od niv koi me iskontaktiraa imaa zelba za emigracija vo NZ no za zal ili im falese struka koja se bara vo NZ a ako strukata ja imaa na mnogu poveke familii im falese staz vo strukata. Mnogu e zalno za ovaa nasa drzava vo koja ni 5 posto od narodot ne raboti vo strukata za koja izgubile 4 godini od zivotot za skoluvanje.

Nad 70 posto od potencijalnite familii se otkazaa poradi nemanje struka ili staz a nekade 20 posto bidejki ne uspeaa da go polozat IELTS so 6.5 ocenka za nositel i 5.0 za pomosniot kandidat. Nekoi od kandidatite polagaa IELTS po dva i tri pati i nekolku familii uspeaa a nekoi se otkazaa bidejki si go precenija znaenjeto na angliski jazik.

Znaci nekade 5% uspeeaa vo nivnite planovi i se naogaat vo NZ poveketo vo Auckland a nekolku familii i vo Velington i Hamilton.

Nekade 5% uste se vo procedura i so dobri sansi za uspeh.[DOUBLEPOST=1454774157][/DOUBLEPOST]Na privaten plan imam mala novost, mojata familija napravi preselba od Nov Zeland vo Avstralija potocno vo Pert Zapadna Avstralija. Minatiot mesec bese tezok so mnogu stresovi, ne taka golem kako koga se selevne od Skopje vo Auckland no sepak bese stresno. Se slucija mnogu raboti kako prodazba na kukata, site stvari kako namestaj, koli itn itn, davanje otkaz na rabota, preselba vo Pert, naoganje kuka za kirija, kupuvanje namestaj, kola i pocnuvanje na intervjua za rabota. Ovaa situacija me potseti na situacijata pred pet godini koga ja pocnav ovaa tema i kako se custvuvav vo Auckland vo toj period.

No vreme bese za promena, ke mi fali mnogu Auckland no mi falese mnogu i Skopje pred nekolku godini. No posle nekoj period ke ti falat poveke lugeto nego geografijata.

Nekoj ke pise ke pise pa zosto pisuvas kolku e ubavo vo NZ ako begas od tamu. Za takvite karakteri samo da im objasnam deka tie dve zemji se isti na kulturolosko istorisko i ekonomsko nivo i so megudrzaven dogovor sekoj so pasos na AU i NZ moze da se iseluva i da zivee kade saka megu AU ili NZ. Nesto slicno e i vo Evropskata unija ako sporedis megu dve zemji koi zborat ist jazik da receme Germanija i Avstrija ili pomegu UK i Irska.

Za site sto mislat za emigracija vo NZ toa deka sega sum lociran vo AU za sega ne znaci deka ne sum spremen da pomagam so sovet na site koi se spremni na avantura.

So sreka neka im e na site idni emigranti
If you don't mind me asking, sto vi tekna da se preselite od NZ?

AAS

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Kako mozam da doznaam poveke informacii za iseluvanje ?? Ke moze vas meil?

Член од
15 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo na site, bidejki ima na forumov dosta upateni okolu iseluvanje vo Avstralija ke ve zamolam za pomos. Imeno imam vo Melburn vujko i sega kerka mu saka da mi pomogne da se iselime familijarno vo Avstralija. Problemot e sto ne znam od kade da pocnam i kade ona tamu treba da se obrati za da ni pomogne. Ve molam ako moze nekoj da me upati kako da pocnam so procedurata. FALA

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Zdravo na site, bidejki ima na forumov dosta upateni okolu iseluvanje vo Avstralija ke ve zamolam za pomos. Imeno imam vo Melburn vujko i sega kerka mu saka da mi pomogne da se iselime familijarno vo Avstralija. Problemot e sto ne znam od kade da pocnam i kade ona tamu treba da se obrati za da ni pomogne. Ve molam ako moze nekoj da me upati kako da pocnam so procedurata. FALA
Почни со тоа што ќе ја прочиташ темата од почеток до крај. Ако си сериозна ќе ти фати неколку саати ама се е објаснето веќе неколку пати, ќе најдеш и инфо од агенти во МКД и странство. Ако и после тоа имаш некој специфични прашања дојди и прашај, вака никој ништо неможе да ти каже зашто поима немаме каква ти е ситуацијата и што уствари може да направиш...

Член од
15 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Fala na odgovorot, togas da pocnam so citanje. Najveke mi e sto ne znaeme kade da se obratat moive vo Melburn za da garantiraat za nas. Sepak ajde da pocnam od nekade.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Fala na odgovorot, togas da pocnam so citanje. Najveke mi e sto ne znaeme kade da se obratat moive vo Melburn za da garantiraat za nas. Sepak ajde da pocnam od nekade.
Тој дел е најлесен и ќе им фати помалку од 5 мин да најдат имиграциски агент кој ќе може да ја води цела постапка. Сепак пред да го имаш муабетот со роднините разгледај овде за да знаеш што точно сакаш и можеш пред они да збркаат работа од таму.

Има доста агенти во Мелбурн според мене најдобра ама и најскапа ти е Живка (Џој) Поповска. Низ заедницата има и ред други поевтини агенти, оваа е сепак адвокат. Затоа е и битно да знаеш што сакаш (каква виза итн) и дали исполнуваш услови. Читни ја темата ќе најдеш се, веќе неколку пати е се раздробено. Еве ти контакт од Џој...

Joy Popovska & Associates
Phone
03 9663 3444

Street Address
Level 2
156 Collins Street
Melbourne. VIC 3000

Член од
15 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
0
Тој дел е најлесен и ќе им фати помалку од 5 мин да најдат имиграциски агент кој ќе може да ја води цела постапка. Сепак пред да го имаш муабетот со роднините разгледај овде за да знаеш што точно сакаш и можеш пред они да збркаат работа од таму.

Има доста агенти во Мелбурн според мене најдобра ама и најскапа ти е Живка (Џој) Поповска. Низ заедницата има и ред други поевтини агенти, оваа е сепак адвокат. Затоа е и битно да знаеш што сакаш (каква виза итн) и дали исполнуваш услови. Читни ја темата ќе најдеш се, веќе неколку пати е се раздробено. Еве ти контакт од Џој...

Joy Popovska & Associates
Phone
03 9663 3444

Street Address
Level 2
156 Collins Street
Melbourne. VIC 3000
[DOUBLEPOST=1455537806][/DOUBLEPOST]Fala najmnogu

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Дали некој знае што е потребно за туристичка виза за Австралија и Нов Зеланд? Кои документи, колку се плаќа, колку време се чека?

Поздрав

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Дали некој знае што е потребно за туристичка виза за Австралија и Нов Зеланд? Кои документи, колку се плаќа, колку време се чека?

Поздрав
Bez garancija od nekoj od tamu ili uplatena turisticka tura sansite se minimalni. Od dokumenti baraat eden kup kako dokaz za rabota vo MK, dokaz za imot vo MK, dokaz za dovolno pari, plan za prestoj kade i kaj kogo ke prestojuvas, viza od negde 150 do 200$ plus pari za DHL do ambasada i nazad. Procedurata obicno trae nedela do dve maks. AU i NZ se dve posebni zemji i ke ti treba puta dva ako planiras da gi posetis dvete mesta.

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Bez garancija od nekoj od tamu ili uplatena turisticka tura sansite se minimalni. Od dokumenti baraat eden kup kako dokaz za rabota vo MK, dokaz za imot vo MK, dokaz za dovolno pari, plan za prestoj kade i kaj kogo ke prestojuvas, viza od negde 150 do 200$ plus pari za DHL do ambasada i nazad. Procedurata obicno trae nedela do dve maks. AU i NZ se dve posebni zemji i ke ti treba puta dva ako planiras da gi posetis dvete mesta.
Фала многу!

Знам дека Австралија и Нов Зеланд се две посебни земји, само ме интересираше каде се вади виза за Нов Зеланд некаде најблиску до нас?

Поздрав

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Фала многу!

Знам дека Австралија и Нов Зеланд се две посебни земји, само ме интересираше каде се вади виза за Нов Зеланд некаде најблиску до нас ?

Поздрав
Za Nov Zeland se pravi sve online a se pustaat dokumentite vo London. Web sajtot e http://www.immigration.govt.nz/

za AU isto online na https://www.border.gov.au/ a se pustaat dokumenti vo Belgrad

Kajgana Shop

На врв Bottom