Which English language tests are accepted by the Department?Дали во Австралија го прифаќаат ТОЕФЛ наместо ИЕЛТС?
Which English language tests are accepted by the Department?Дали во Австралија го прифаќаат ТОЕФЛ наместо ИЕЛТС?
ZdravoЗдраво форумџии,
јас сум релативно тазе со размислување за имиграција за Австралија/Канада/НЗ, а со оглед на тоа дека имате искуство, би ве замолила за ваше мислење. Дилемата е во тоа што јас сум економист (финансии) со вкупно искуство од 10 години и одлично познавање на англискиот јазик, додека сопругот е машински инжинер со послабо познавање на јазикот, можеби и под 5.0 на IELTS. Дали сметате дека со овие квалификции би имале шанси да добиеме иселеничка виза и најбитно, кој од нас двајца да биде носител на апликацијата за да си ги зголемиме шансите?
Фала ви многу на мислењето!
Фала многу за мислењето. А какви сметате дка би биле можносите ако се запишам на магистерски студии или било каков вид на дообразување? Дали тој би смеел покрај мене да работи full time и евентуално ако добие работна виза додека сме таму, после преку него да останеме?Zdravo
Nekoj so ekonomski fakultet moze da emigira vo ovie zemji samo ako ima zavrseno smetkovodstvo i revizija, za zal site drugi struki kako finansii ne se naogaat na listite so nedostatok na struki.
Dodeka soprugot kako nositel na aplikacija moze verojatno vo site zemji da emigrira no za zal jazikot mora da mu bide nad 6.5 za NZ i nad 7.0 vo AU.
Vasa edinstvena sansa e da fati soprugot da uci angliski so ucitel tutor i da uspee da si go podobri znaenjeto drugo care nema.
So sreka
Фала многу за мислењето. А какви сметате дка би биле можносите ако се запишам на магистерски студии или било каков вид на дообразување? Дали тој би смеел покрај мене да работи full time и евентуално ако добие работна виза додека сме таму, после преку него да останеме?
Моментално најефтина (поготово еден правец) и најбрза релација ти е со Qatar Airways кој си има кодешаир со Air Serbia и Croatia Airlines. Друга опција тие Fly Dubai + Quantas/Emirates. Најдобро иди си на skyscanner.com и резеревирај си преку нив. Најевтино ти е тоа.Освен, туркиш, друга компанија што лета од СК до некој Азиски град пр Сингапур па до Сиднеј, во еден правец, ако некој да ми препорача?
Некако ми викаат и што читам да не се резервира од трети страни за авионски карти, најдобро били дирекнто во компанијата.Моментално најефтина (поготово еден правец) и најбрза релација ти е со Qatar Airways кој си има кодешаир со Air Serbia и Croatia Airlines. Друга опција тие Fly Dubai + Quantas/Emirates. Најдобро иди си на skyscanner.com и резеревирај си преку нив. Најевтино ти е тоа.
Ако ти е цел да застанеш во некој азиски град - тука веќе имаш милјон комбинации. Зависи дали сакаш да останеш некој ден таму или сакаш директно да продолжиш.
Незнам кој што ти вика, јас со скајсканер сум летал преку 30 пати и сум немал проблем, овие не се од вчера ниту пак се мала фирма. Заебанција е ако не ти се 100% утвредени датумите (тогаш е поскапо преку нив ама ако си 100% сигурен тогаш се супер) а иначе се и поевтини него дирекно да земеш карта. До тебе си е.Некако ми викаат и што читам да не се резервира од трети страни за авионски карти, најдобро били дирекнто во компанијата.
Катар како шо гледав не даваат опција од СК до Сиднеј како лет да има.
Za agent ako si zainteresiran ako odis nazad na ovaa tema ke najdes nekolku telefonski broevi i adresi od registirani agenti za AU, a toa kakva e procedurata sve zavisi za koja viza pravime muabet, turisticka, rabotna, rezident, studentska, familijarana itn itn. Sekoj vid viza ima pravila na dobivanje no najdobro da se iskonsultiras so agent za taa rabota.Zdravo,
Dali moze nekoj da mi napise kako se pocnuva procedurata za apliciranje na Avstaliska viza? Dali ima nekoja agencija kaj barem da mi kaze kakvi mi se sansite
Toa dali se fali ili ne nemam pojma no teoretski ako nekoj zivee vo CA 12 godini zarabotuva nekoj prosek od 60.000$ i pravi kupi prodaj so nekretnini ne e problem da kupi nekoja mala zgrada vo eftiniot del od gradot so 6 stana. Ke ima golem kredit vo banka sigurno 700k do 1mil $ no nema da ima problem da gi servisira so rentata sto ke ja zema.da napisam nekolku reda,neznam kako e vo kanada avs ili nov zeland,ama eve ede primier, moi prijateli koi se iselija familijarno vo kanada pred 12 god,momentalno se vo montreal.drugarov doaga recisi sekoi dve god,momentalno e tuka i on vaka vika-tamu sega navodno zemal nekoj golem kredit i kupil nekoja mini zgrada so sest stana koi gi dal pod kirija i taka od kirija ce gi isplatel,i posle toa cisti pari,i svoja zgrada.e ako e taka jas si vikam daj site da odime tamu ako taka lesno se kupuva i se pravat pari.sakam da gi prasam poupatenive va taa rabota i tie sekako sto bile tamu ili se tamu kako ide ovaa rabota i dali navisina e taka ili samo prodava tuka na nas pufki covekov t .s se fali.
абе види вака, дека тоа во теорија е можно, можно е, ама во пракса и не е баш лесно.da napisam nekolku reda,neznam kako e vo kanada avs ili nov zeland,ama eve ede primier, moi prijateli koi se iselija familijarno vo kanada pred 12 god,momentalno se vo montreal.drugarov doaga recisi sekoi dve god,momentalno e tuka i on vaka vika-tamu sega navodno zemal nekoj golem kredit i kupil nekoja mini zgrada so sest stana koi gi dal pod kirija i taka od kirija ce gi isplatel,i posle toa cisti pari,i svoja zgrada.e ako e taka jas si vikam daj site da odime tamu ako taka lesno se kupuva i se pravat pari.sakam da gi prasam poupatenive va taa rabota i tie sekako sto bile tamu ili se tamu kako ide ovaa rabota i dali navisina e taka ili samo prodava tuka na nas pufki covekov t .s se fali.