Како знаете дали сте преболеле некого?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
По завршување на врска, секој има свој начин на преболување, тажење и слично.
Но кога ќе пројде тој период на преболување, како човек познава дали преболил или не?
Имате ли начин?
Како сте сигурни дека сте преболеле некој?

Сеедно ви е?
Ве интересираат други личности?
Не размислувате на бившиот партнер?

Ако мислите на бившиот/а, дали тоа значи дека се уште не сте го преболиле?

Како знаете дека вашите чувства исчезнале?
Дали веднаш исчезнале или требало време?
Мислам дека реално, откако сѐ ќе заврши, без разлика на каков начин, ако некого сме сакале секој пат нешто во нас ќе затреперува кога ќе ја видиме таа личност. Е сега, дали треперењето е знак на длабока омраза или потсетување на убавите моменти е веќе поврзано со начинот на кој сето тоа завршило.
Процесот на преболување од друга страна знае да биде и многу тежок. Мислам дека оние кои викаат дека некого преболеле туку - така само си креваат штит за другите да не видат колку се реално повредени.
Јас лично немам начин на преболување. Едноставно само по себе ми доаѓа да можам веќе да размислувам како понатаму, што понатаму и со кого може. И тука веќе мислам дека е моментот кога сфаќам дека сум преболел.
Има многу кои за да преболат некого се фрлаат во врски без емоции, секс за одмазда и буквално стануваат развратни. Тоа сметам дека е најголемата грешка која може да се направи под оправдување дека преболуваш некој. Така само се губи достоинството кое треба да се има за да можеш по раскинувањето и преболувањето да продолжиш без огорченост.
Ако мислам на бившата според мене значи дека чувствата се уште присутни. Но ако повремено помислувам на неа, всушност мислам или на моменти кои ми биле убави или на такви кои ме повредиле, а тоа е добро затоа што ниту една врска не може да се заборави.Токму таа е елемент кој дури и да е со минимално учество, сепак влегува во составот на она какви сме ние како личност по неа. :)
 

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
ако веќе .... не ме боли за неа, значи преболена е 100%.... очи нека вади, слепа нека оди...
 

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.544
Поени од реакции
5.855
Вистинската љубов никогаш нема да се заборави. После првата вистинска љубов, ниедна личност од спротивниот пол нема да ви биде ист. Колку и да се трудите да ја заборавите и да ја замените со нова, залудно ќе биде. Може само да ја одложите лудоста. Трчајте, спортувајте, работете нешто, слободното време поминувајте го зафатено, цртајте, бидете креативни, дружете се` се повеќе со вашите блиски и пошироко. Само така може привремено да се заборави љубовта. Но, потоа повторно ќе се врати.
 
Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
vaka emocionalnata ljubov moze da se sporedi i o fizicka ljubov toa znaci deka mozeme da pretrpime bolka isto kako i nekoj da ne ni nanel telesna povreda na teloto ili slicno.
koga se zaljubuvame teloto ni laci noadrenalin , adrenalin ,itn. e sega edna od pozitivnite raboti vo tekot na zaljubuvanjeto e deka pri lacenjeto na tie hormoni se cuvstvuvame eumforicno , zaljubeni sme do "nebo" itn.... za nas partnerot e sovrshen... no za zal negativnata strana e sto so tek na ovie hormoni prestanuvaat da se lacat ... ee tuka pocnuvaat problemite togas kaj partnerot ni smeta nesto koe ne ni smetalo predhoddno i doaga do kavgi i raspravii i edinstveno nesto e ne drzi e navikata partnerite da se zaedno. No sepak prekinot doaga togas koga edniot od partnerite se osvestuva deka poveke nema nikakva potreba da bide so partnerot so sto nanesuva bolka na drugiot. raskinuvanjeto e i moze da bide mnooogu bolno no sepak koga ke vidite deka e beznadezno otkazete se i smenete go zivotot ( nova frizura, nov stajling, zapoznajte novi luge , cesto dvizete se i razmenuvajte kontakti, no nikogas , nikogas nemojte da pravite nesto so koe mislite deka moze da go napravi ljubomoren bivsiot/bivsata toa uste poveke na vas ke vi zadade vina i bolka i ke prestanete da se cenite sebe si )
 
Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Кога не го спомнувам во секоја реченица. И не поврзувам се нешто кажано со него. Кога спомнувањето на неговото име и будењето чувства кај мене е правопропорционално со поставување јавни вецеа во Москва. Сеедно ми е.
 
Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
Знам дека сум ја преболел кога ќе почнам да мислам на неа на ист начин на кој би мислел и за ланскиот снег :)
 
Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Знам дека сум го преболела кога се будам и не помислувам на него...песните кои сме ги слушале заедно не ме потсетуваат на ништо туку замене ке биде само обична трака,кога не ги читам нашите разговори со часови и си се тешам самата себеси...Знам дека сум го преболела кога се смеам од срце и кога некој ке ми го спомне неговото име а тоа нема да ми значи ништо-односно нема да пробуди ништо во мене...
Во моментите кога не ми е страв дека ке го видам некаде низ град...А и кога би го видела ке поминам покрај него како да е само странец во мојот живот...Кога ке имам нова љубов во мојот живот...
 
T

Tamora

Гостин
Не ми идат солзи на очи само што ќе се присетам , а и чувството на стегање и болка во градите го нема....
 

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Не чувствувам нешто многу кога ќе помислам на неа. Еднставно ја гледам како дел од моето минато каде и засекогаш ќе остане.
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.095
Поени од реакции
6.734
за се има крај,кога ќе ти ПРЕКИПИ едноставно нема назад........
 
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Koga nema da gi baram mestata kade sto mozam da go vidam;)
 

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.386
Кога више не ме боли, значи сум преболел.
Времето денес сончево.
 

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
А што се постигнува со преболувањето (што е толку посакувано)? Празнина?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom