- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Е ако рече да те провери детаjлно-2 саати.Ти си чист и не си криминалец-супер.Дали автобуса ке те чека мислиш?А ако немаш достатачно пари от посаканите за влез,коj ке те врати назад до РМ от граничниот премин?Види вака, јас половина живот го минав по граници и секаде сум зборувал и сум ги барал моите права а знаеш ли зошто, затоа што не сум шверцувал ништо.
Ако си тргнал ти на работа или шетање сигурно со тебе имаш пасош нели, имаш и пари а немаш наркотици или оружје во торбите, колку и да не сум му симпатичен на царинарникот или полицаецот мора да ме пушти бидејќи сум чист.
Народе Македонски, нема од што да се плашите доколку не сте криминалци, ако сте тргнале да барате работа доколку ве примаат некаде на интервју дајте се од себе за да се докажете, ако на таа фирма и се допаѓа вашиот стил и знаењето тие ќе се потрудат да ви направат документи.
Секој со својот к'смет?
Ке има хора,които нема да можат да покажат посаканите пари,ке има вратени,ке има со црен печат-това мора да знаете дека ке го има.Колко ке са-зависи от вас.
След 1-2 години ке си зборуваме пак.