How's that relevant ?Не се пишува така Џон Сноу, туку вака Jon Snow.
Здраво.
Претходната недела имав интервју за туристичка виза и бев одбиена.
Моите услови се:
1. Имам 27 години и сум на втор факултет (имам уште 3 семестри до крај).
2. Сопственичка сум на мал ресторан во рурална средина (со 5 вработени и двајца хонорарно).
3. Моите земаат плата (на државно мајка ми) 20.000 - 30.000 а и јас извадив потврда за 31.500 денари плата.
4. Имотни листови и имот 1 куп од родителите
5. Гарантно писмо од пријателка во Америка дека сакам да ги посетам и дека јас ќе престојувам кај нив
6. Пари на сметка ( 11.560$)
7. Закажана карта за лет на 1 Јули со потврдно враќање на 15 Јули
8. Потврда од доктор специјалист дека не смеам да бидам надвор од Македонија подолго од месец дена поради тоа што морам секој втор месец -месец ипол да примам терапии.
Е сега, немам имот на мое име и не сум мажена. Но, пред мене имаше и помлади дечки со образложение дека се занимаваат со земјоделство имаат по 50-60 овци без имот неженети и добија виза. Т.е сите пред мене добија виза (имаше 10 пред мене).
Кога јас дојдов на ред, конзулот ме праша :
- Која е таа (со гарантното писмо)?
Пријателка
- Како ја знаеш ?
На Work and travel се запознавме.(Бев 2015 на work and travel)
- Што работи таа и колку често се слушате?
Работи тоа и тоа и 2 пати неделно се слушаме (тука направи фаца).
- Што работи мајка ти ?
Администрација у општината (пак крена образ се подзачуди)
-Татко ти што работи?
Менаџер е и готвач во мојот ресторан
- Татко ти работи кај тебе у ресторанот? (Зачуден)
Да, кај мене.
- Кај планираш да шеташ в Америка?
Првин в ЊуЈорк на концерт на Ариана Гранде, после Лас Вегас, Минеаполис, Флорида .... и така како си набројувам тој куцка куцка таму нешто и ми крена рака као СТОП се сврте и ми рече : I understand your desure to go there but I cannot guarantee you visa. Bye
Јас останав затечена и без збор збунета, ми врати пасошот со лист дека сум одбиена зашо не сум покажала доволно врски со матичната земја.
И јас му тропнав на стаклото, и му реков: Ама јас имам докази за врски со Македонија, еве полна папка решенија, уверенија и потврди носам, ама вие не ми ги побаравте.
На што, тој ми одговори : It's irrelevant bye.
Достоинствено си се повлеков.
Јас навистина немам никакви аспирации да останам таму, туку само да ги посетам луѓето што ги имам запознаено и одржувам контакт.
Е сега, ме интересира, дали има некој што бил одбиен, после некое време аплицирал пак и добил ? На ливчето пише дека ова одбивање на влече последици за други апликации и не се зема во предвид во следни аплицирања демек.
Јас пак би пробала во Август, само не знам, што да сменам ?
За да не сум кај тој конзул (што работи само на англиски) ќе барам да сум кај конзул со преведувач на македонски.
На излегување, имам пријателка таму што работи долу на капија, и кажав и ми рече, сигурно 10 луѓе пред тебе веќе пуштил... и јас и реков точно 10 пред мене беа, јас бев 11. И ми рече, епа затоа, имаат тие квота 10 луѓе секој од нив на ден да пуштаат, овој испуштал демек и сега ќе ги бутка ...
Како мислиш нереално?i jas ne bi ti dal. razmisli za se sto e boldirano. nekogas premnogu vistina ne e dobro pogotvo ako poteknuvas od vukojebina kade se toa izgleda i te kako ne realno za nekoj na tvoj godini i opkruzuvanje.
drug pat bidi mnogu po pribrana i fokusiraj se na toa sto im niv bitno a ne na realna situcija koja kaj tebe izgleda nerealno...
Во апликацијата ми беа наведени истите тие држави, бидејќи ќе ги посетев секакоМногу сте нападни луѓе, кога се расплинувате до детали мислат дека имате смислено цела приказна само за да останете таму. Па и што си набројала толку држави, си можела да кажеш само Њу Јорк одам пример и крај на муабетот.
Како мислиш нереално?
Еве објасни ми ако сакаш што е проблемот со болдираните делови, мене ми беше кажано да сум скроз реална и искрена и тоа и бев. Се што ме праша реално одговорив. Носев потврда од букинг хостел за во Њу Јорк исто така.
Каде згрешив ? Како да постапам следен пат?
А тоа што не сум мажена не можам да го сменам за жал. Имот, можеби 1 нива или парцела да побарам. Помогни ми ако имаш мислење што како [DOUBLEPOST=1555768383][/DOUBLEPOST]
Во апликацијата ми беа наведени истите тие држави, бидејќи ќе ги посетев секако
Што мислиш како што треба да сменам за следен пат ? Благодарам
E шо трка по лајкови, само еден ми лајкнал.How's that relevant ?
Ако имаш нешто да кажеш во врска со темата кажи, не е темава за дискутирање никови.
Јасна ми е трката по лајкови.
Убав ден
Истото што ти го рече и Кано. Не биди многу нападна затоа што се истакнуваш од натурал хабитатот од севердонија. И да ги имаш тие финансии и се да е точно, биди поскромна. Вака испаѓа дека им носиш се можно што си нашла за да докажеш дека ќе се вратиш а всушност големи се шансите и да не се вратиш зошто си потрошила труд да си уверлива.Во апликацијата ми беа наведени истите тие држави, бидејќи ќе ги посетев секако
Што мислиш како што треба да сменам за следен пат ? Благодарам
На претходната страна имам пишано дека на интервјуто веднаш се познава кој е сомнителен и планира да остане таму. Нема потреба да носите еден куп документи за да докажете дека имате корени и дека ќе се вратите назад и со тоа изгледате како очајно да барате виза.И јас му тропнав на стаклото, и му реков: Ама јас имам докази за врски со Македонија, еве полна папка решенија, уверенија и потврди носам, ама вие не ми ги побаравте.
На што, тој ми одговори : It's irrelevant bye.
Но, не му покажав ни уверение за доктор ниту букиран хостел, ниту карта букирана ништо ништо....Истото што ти го рече и Кано. Не биди многу нападна затоа што се истакнуваш од натурал хабитатот од севердонија. И да ги имаш тие финансии и се да е точно, биди поскромна. Вака испаѓа дека им носиш се можно што си нашла за да докажеш дека ќе се вратиш а всушност големи се шансите и да не се вратиш зошто си потрошила труд да си уверлива.
Второ, кардинална грешка ти е моментот дека ќе престојуваш кај другарка ти а носиш резервации од хостели.
Кажи одам кај другаркава во (кај и да живее) и таму ќе седам, не им е важно каде ќе шетате, федерална држава е тоа, не ги интересира