pAnDa`
Original..
- Член од
- 5 ноември 2009
- Мислења
- 578
- Поени од реакции
- 35
Пробај заљуби се и ќе видеш како е поубаво.. Јас сум заљубен и многу ми е убаво.. :helou:Јас сум незаљубена и шоубаво ми е
Пробај заљуби се и ќе видеш како е поубаво.. Јас сум заљубен и многу ми е убаво.. :helou:Јас сум незаљубена и шоубаво ми е
Јас сум во процес на преболување и не ми е убаво) Кога веќе сите си кажувате...Пробај заљуби се и ќе видеш како е поубаво.. Јас сум заљубен и многу ми е убаво.. :helou:
Јас сум во процес на преболување и не ми е убаво) Кога веќе сите си кажувате...
Ама знам дека му значам и дека се грижи за мене. И знам дека иако не ме сака повеќе на начинот на кој јас го сакам него - еден ден кога ќе сум подготвена пак да го побарам - ќе биде тука за мене, како пријател. Од местото каде што стојам, тоа е и повеќе од доволно.
Знам дека ќе ме биде... Само што не знам дали сакам да ме биде со друг... Изгледа немам избор, а?
Тоа е... веројатно животот продолжува со тешката грутка на срцето и болката на душата... Дали ќе има и втор случај каде ќе успеам од бивша особа да направам дугарство....не знам најискено... зошто ова што силно го чуствувам... баш за таа особа... не знам во што ќе премине... или пак нашите патишта пак ќе се спојат?? :nesvest:
И ајде сега заборави и преболи...
Животот не продолжува веројатно, сигурно продолжува За мене бар, ти си знаеш што мислиш и чувствуваш, ама мене ми е време да дадам се од себе да продолжам понатаму.
Дали ќе ви се спојат патиштата не знам... Не знам ни кај нас дали ќе се спојат, ама силно верувам дека ако нешто треба да биде - порано или подоцна, после некаква космичка мискалкулација icon_lol ќе се најде начин да се започне пак... Ако е тоа вашето „тоа“, не мора да забораваш, само преболи... Ако треба да ве биде - ќе се средите некогаш. Ако не - подобро е вака, да најдете и двајцата нешто кое повеќе ви одговара...
треба да ги тргнеш сите спомени од таа личност...
ако имаш голем товар најди свој круг на блиски и кажи му што те мачи ако не посети психолог не е ништо страшно
шетај,флерт,запиши се на спорт...
најважно е вашата војла колку е силна да ја заборавите таа личност...тешко е али
Значи како прво да те пофалам за Добро написаниот текст...но не е ова сега темата од литературата да преминам на главното...И јас сум во таква ситуација како принц и мозам да казам дека ...тоа е чуство на љубовта бас така тој како што го опишува..ова го пишувам бидејки го разбирам и многу ми е теско и мене да го заборавам мојот бивши.Гледам дека доста познавања имаш од женската психологија во однос на љубовта тоа е точно дека пред девојката губиш во нејзини очи ако оставаш таа да одлучува каде да одите и слично ..и другите примери што ги наведе се точни...Него би сакала да дознаам несто za se ga od negovot strav pak da se zaljubi ? mi veli deka ne saka da se zaljubi :/ zosto taka?Не зборевме ЗА тебе.. Зборевме општо, а ни беше мака што ти така се чуствуваш. Пробав со благ пост (мојот прв пост) да ти доловам некои работи, за да не те повредам, и затоа што гледам дека си различен... Од луѓе како мене и Никола....
Кога го прочитав постот на Никола, го искарав дека така нема да постигне ништо, бидејќи ти имаш нежна душа, и нема да го разбереш! Никола како што ни го дал господ, а јас и го знаев тоа, ми кажа дека му е мака што си во таква душевна состојба и дека сака да ти помогне.
А сега 2 работи сакам да ти кажам...
1) Што мајка бараше машко да му земаш жена на друг маж од брачен кревет? И немој те молам со познатите реплики дека „сте си погледнале у очи и сте си се заљубиле“.. Тоа не држи. И сите сме свесни, освен тебе дека не држи. ПРЕСТАНИ САМ СЕБЕ ДА СЕ ЛАЖЕШ!!! За да се заљубиш треба многу повеќе. Едино ако не си знаел дека е мажена, ама тогаш треба да се запрашаш во кого се заљубуваш! Сепак мене не ми се верува дека не си знаел... Понатаму, ако нема деца, што па сметало да се разведе? Уосталом тоа е многу нормална работа денеска! И ако е стварно толкава љубовта, ништо не треба да ви стои на пат. Ама ако има деца тогаш Принцу на бел коњ - „Ти си маж на векот“!!!!
2) Да јас и Никола верувај ќе имаме куќни помошнички... Што, да не очекуваш жените наши да ги работат домашните работи? Не сме ние такви мажи, и ни дал Господ многу во главата за да заработуваме доволно, и нашите жени ќе се осеќаат ко принцези! Ама сфати дека жена НИКАД нема да се осеќа како Принцеза, ако не знае дека е заштитена! А знаеш што е заштитена? Кога ќе те праша - каде сакаш да идеме? Ако и речеш - ти одлучи, автоматски губиш во нејзините очи. Она не е со тебе, за она да одлучува. Ако згрешиш нешто кон неа, направи подоцна добар гест, изненади ја нешто, АМА НЕМОЈ ЈАНЅА ДА ТЕ ЈАДЕЛА ДА И ВИКАШ - ИЗВИНИ ГРЕШКА БЕВ! Веднаш стануваш мивка во нејзините очи! Ептен мивка! Ако решиш нешто, немој да ја променуваш никогаш одлуката под нејзин притисок. Кардинална грешка!
И ова не за ти да не бидеш или бидеш среќен. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ... Ова е само ради нив - жените... Тие нема да бидат среќни ако не се доминирани/заштитени!
Сето ова го кажав општо, и пак ќе се повторам, главно ми е наменето за јуниорите. Пошто ти пак ќе кажам, си различен, и знам дека нема да ги промениш твоите ставови, и затоа сме 6 милијарди луѓе, не може сите да сме исти. Не полош, или по-не-знам-што од мене и Никола. туку едноставно различен. И твојата различност има многу предности! Нашата различност од тебе од друга страна, има предност да имаме среќен брак, здрава фамилија, и весел живот!
Р.Ѕ. ti nikola batka, da si najdis podobro kukjna pomoshnichka koja ke gi trpi tvoite sranja za pari?
Те молам не ваков речник. Ова од модераторска гледна точка. Може и со фино да се каже тоа што се мисли!
Апдејт на ситуацијава што сум ја пишал пред 6 години... Летото 2008 се видов со девојкава и пак имавме романтични моменти (мување). И она се разведе. Меѓутоа мене веќе не ми беше интересна ни за девојка, а не па за нешто повеќе.Отворив посебна тема за ова...
А сега еден муабет за Принц.
Имав девојка, ни беше убаво, не ни раскинавме класично (и двајцата мораше да се отселиме у други држави), ама јас се вратив од Америка. Потоа се слушавме, она си фатила нов дечко, ама викаше дека чека знак од мене за да бидеме заедно. Се видовме неколку пати за викенди, си помиавме супер, ама она бараше да имаме врска на далечина. Супер ми беше со неа, ама и реков дека сме мали за тоа. Кога напунивме 26, и се јавив и и кажав дека сум спремен да идам на годишен одмор со неа, и дека ако ни е таму убаво, дека може да имаме врска. Она ме информира дека неможе да ме чека цел живот мене и дека се мажи у август (муабетот беше јуни). Неколку години мислев дека можно е она да ми биде сопруга, ама кога ми го кажа тоа, иако ми беше тешко малку, не дека не... сфатив дека ЈАС сум направил лоша проценка. И посакав да е среќна.
Е сеа, во ноември (2003 иначе беше) ми се јавува ми плаче дека направила глупост, дека се омажила од страв да не остаре сама, да не ја заебам јас, и пази што ми вика... Јас сега би се развела, само ти кажи... Те молам да се договориме да се видиме. Е, иако ми беше голема љубов, мене сега ми дојде смешно. Ама ептен смешно... И ден денес се јавува. Ама е свесна дека си ја пропушти можноста, колку и да не и беше сигурно со мене!