N
n/a
Гостин
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Има сиромаштија, криза нема.
:kesa:
ВМРО...ВМРО...
ДПБНЕ....
LOL....
Од увек сум викал дека `интелигенцијата` е најсилна страна на овците од дпбне.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Има сиромаштија, криза нема.
Имаш скоро 30 години, порасни. ЛОЛ:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
:kesa:
ВМРО...ВМРО...
ДПБНЕ....
LOL....
Од увек сум викал дека `интелигенцијата` е најсилна страна на овците од дпбне.
Јас не сум татко ми...Имаш скоро 30 години, порасни. ЛОЛ
Можеш нормално да дискутираш, без папагалски фрази и без комплекси.
Или можеби ургирај преку татко ти и брат во ВМРО ДПБНЕ да ја искоренат сиромаштијава.
Наредниот коментар би ми бил, да ги замолиш твоите да излезат од ДПБНЕ па може ќе ни тргне државава.Јас не сум татко ми...
и јас не сум брат ми.
Ние не живееме у племенска заедница у која што најстариот кажуе,а другите гласаат `како што треба`.
*Се се надевам дека наредниот пост нема да ти биде:
влези у ДПБНЕ за да бидеш успешен.
Не ми треба таков успех.
Сасвим друг е мојот пат.
`Братот`...Наредниот коментар би ми бил, да ги замолиш твоите да излезат од ДПБНЕ па може ќе ни тргне државава.
Од такви што се бутат на функција и уште глумат лудило на форумов само магла сејат а полнат џебовите и ич кур не ги боли за народот, само за себе.
`Братот`...
минимум две генерации е разликата меѓу нас.
(не школски,у поколенија).
Затоа не може да се разбереме и јазот е толку голем.
Ми чуе мене ако брат ми и татко ми потпишале членска од дпбне.
Нивни избор,кој им ебе...
и нив не им простувам.
АЛИ НЕ Е МОЈ !!!
Капиш?
Точно така. Еве нешто што го добив пред некој ден по е-маил како Презентација па јас извлеков неколку цитати и ви ги презентирам како можен одговор за толкавиот број на невработениЌе се реши кога се живо и диво во државата ќе проработи 100% без забушавање
Па богами не би рекол. Ако си вработен или си бил многу убаво знаеш дека нашите газди сакаат до конец да ги користат вработените. Ретко кој газда очекува и бара од вработениот толку колку што го плаќа. Во мојот работен век сум бил плаќан 6000 денари месечно (храна и пат не ми плаќаа) и 600 евра месечно (храна обезбедуваа тие, а патот ми беше плаќан). Можам сосема слободно да кажам дека мојот начин на ценење на работата беше премногу различен во споредба на првото работно место со второто. Делов е едитиран: пример е гугл, компанија која на вработените им дава и билјард. Затоашто знае дека кога вработените се задоволни се многу покреативни и повредни.Точно така. Еве нешто што го добив пред некој ден по е-маил како Презентација па јас извлеков неколку цитати и ви ги презентирам како можен одговор за толкавиот број на невработени
I ajvar i feferonkiМакедонија не произведува скоро ништо интересно за другите пазари освен метали и наливно вино.
Иако сега не можев да го најдам линкот, пред некое време читав дека токму печалбарите ни ја спасувале земјата од инфлација, така нешто, појма немам што беше, праќајќи им пари на нивните семејства тука што се.E posle toa, da se fatat za usi ona pecalbarite, i da im se ponudi, ako sakaat i ponatamu da kenjat neka frlat pari navamu.
Pa normalno deka ja spasuvaat, od niv vleguvaat okolu milijarda evra godisno.Само како објаснение
Иако сега не можев да го најдам линкот, пред некое време читав дека токму печалбарите ни ја спасувале земјата од инфлација, така нешто, појма немам што беше, праќајќи им пари на нивните семејства тука што се.
Па нели сите сме грагани на оваа наша држава, значи и газдите се граѓани, значи и тие треба да ги почитуваат принципите. Ќе речеш ова е научна фантастика, не е. Занчи фактот што Гугл овозможил такви услови, тие газдите почитуваат некакви принципи. Останувам на тврдењето дека она што претходно го кажав со принципите е главно за надминување на проблемот. Друга поткрепа на тврдењетоСмирете страсти вие двајца. Ех да бевте вака страсни во кревет...
Него, околу муабетов. Мислам дека не и е во интерес на оваа власт задолжителната минимална плата или пријавување на сите вработени за да можеме црно на бело да видиме колку сме-толку сме бидејќи најголем дел вработени со убава плата се во јавната администрација па со пријавување на сите нелегално вработени би паднало нивото на просечна плата во земјава а тоа значи многу црни бумбари за оваа власт. Факт е дека вредноста на парите паѓа. Пред 3 или 5 години повеќе работи можеше да си купиш со 1000 денари отколку денес. Се е покачено, освен платите. Тие сеуште се во границата помеѓу 6000-9000 денари месечно.
Па богами не би рекол. Ако си вработен или си бил многу убаво знаеш дека нашите газди сакаат до конец да ги користат вработените. Ретко кој газда очекува и бара од вработениот толку колку што го плаќа. Во мојот работен век сум бил плаќан 6000 денари месечно (храна и пат не ми плаќаа) и 600 евра месечно (храна обезбедуваа тие, а патот ми беше плаќан). Можам сосема слободно да кажам дека мојот начин на ценење на работата беше премногу различен во споредба на првото работно место со второто. Делов е едитиран: пример е гугл, компанија која на вработените им дава и билјард. Затоашто знае дека кога вработените се задоволни се многу покреативни и повредни.
Не е дека сме мрзи, туку толку малку не плаќаат што сме јако немотивирани за работа. Мислам, што ќе правиш со 6000-9000 во месецот? Сметките за телефон, струја, вода и мобилен ќе ти потрошат најмалку 3000 денари, а без ниедното не можеш. Храната, облеката и задоволувањето на твоите ниски страсти ќе ти оставам да ги подмириш од остатокот на платата. Ако можеш.
Oстај,ако така го дефинираш поимот невработен ќе излезат 700 000.Ima pravo ovoj [acko]® DAJ PRVO DA SE DEFINIRA POIMOT NEVRABOTEN
Mojot skromen prilog e : rabotosposoben, polnoleten gragjanin (ili gragjanka) koj saka da raboti, NEMA NIKAKVI ili ima odredlivi/neodredlivi prihodi ne pogolemi od 100-150 evra mesecno, ne e socijalno i penziski osiguran i po nieden osnov ne e danocen obvrznik...
Ima li takvi ...
Па минимална плата земаат 200 000 таканаречени вработени во државава,ако ги натераме газдите да ги пријават на таа минимална плата отидоа уште 100тина илјади на улица,невработеноста ќе биде 50% и никој нема да помисли некого да вработи.Сигурно ќе достигне...Знаеш во кој случај? Во случај да владата т.е. мнозинството во парламентот го прифати предлогот на СДСМ за закон за минимална плата. Е тогаш навистина едно што ќе се зголеми бројот на невработеноста, ем ќе нема воопшто нови работни места.
Колите не значат дека нема криза,а и реално речено нема што да работат,не може сите да отворат фарми за ноеви.Има сиромаштија, криза нема.
Кога конкретниот ќе се врати од Германија нека се паркира на подземниот паркинг у ГТЦ и нека си ги мери “ташаците“ со колите кои се возат низ градот.
Тогаш нека се зачеша и одговори од каде беее БМВиња џипови, нема стари коли.
Која чаршија низ Македонскиве градови е празна?
Сите кењат криза а никој не работи.